• 2019-12-30, 10:19
  • 17

Solsken och kramar räcker inte att leva på. Inte för vuxna och absolut inte för deras stackars barn som inte kan ta hand om sig själva. Jag har redan skrivit om det stackars lilla barnet som var timmar från att dö för att föräldrarna tyckte att det inte behövdes mat. Nu har hovrättens dom kommit – och då kan vi läsa att mamman varit lufterian. Alltså försökt leva på bara luft och sina tankar!

Är detta på riktigt? Jag trodde att flumveganer som tvingar sina barn att äta vegansk kost och bli undernärda var det värsta, men det finns alltså även lufterianer också? Man lever på luft. Billigt och bra, tankarna mättar din mage och näringen är luften du andas in. Jag tror fan går lös, visst finns det galna föräldrar men lufterianer? Kanske något jag borde testa nu efter alla julbord att bli lufterian är det nya bantningsdieten. 

 

Dessa två föräldrar skulle förstås fått fängelse. Hovrätten sänkte deras fängelsestraff till villkorlig dom. Jag hoppas de inte får ta hand om det stackars barnet åtminstone, hur är man funtad när man tror en ettåring kan leva på solsken, kramar och luft? 

Låt barnen äta näringsrik kost, bara för ni fått för er att gräs är bättre än ägg klarar inte alla föräldrar att ge barnet rätt mängd näring. Man måste ha 100% koll. Jag har vänner som berättat skräckhistorier om barn som mår riktigt dåligt. En tjej som är 12 år ville inte bo hos sina föräldrar för att hon bara fick veganmat i stället för att välja själv. 

Det är för jävligt att ni flumveganer som inte har koll ska mixtra med era barns liv. För det är precis vad ni gör. Vill du äta vegankost eller leva på solsken – eller luft. Då är det upp till dig. Förstör bara inte dina barn för att vara trendig. 

2019-12-30 Johanna Toftby

Kommentarer

Maria i Kalmar 7 månader sen

Ja, det här med vegetarisk/vegankost där många skolor infört det, tagit bort kött, det är inte okej att “tvinga” barnen att äta vegetariskt. Det ska finnas alternativ som barnen kan välja mellan.
Turingeskolankok på Instagram är en föredömlig skola där det varje dag serveras två rätter och där den ena är vegetarisk. Dom har även en underbar salladsbuffé som är rena konstverket vilket gör det lockande för barnen att vilja prova den maten.

Jag personligen är emot det här med att barnen ska smaka all mat. Det kan ge ätstörningar när barnen blir äldre. Jag var även i skolan och talade om att mina barn inte behövde smaka all mat. Att dom smakar när dom blir tillräckligt nyfikna på den mat kompisarna äter av.
Så till er som lider av olika hysteriska åsikter om allting, lägg ner! Låt folk få ta sina egna beslut om sina egna liv!
Gott nytt år 🎊 🎉

Jessica 7 månader sen

Fast jag måste ändå säga att detta ör ju undantag. En/ två dårar. Det är ju verkligen inte vanligt att man är lufterian. Har aldrig hört.
Tycker man ska vara försigtig bör man uttalar sug så. Flumveganer.Nä Johanna jag tycker du borde veta bättre.
Visst det ör din blogg men det känns som du bara vill provocera.
Måste allt läggas ut på bloggen?!?!
Hur som helst Gott nytt år
Hoppas du har det bra i Bryssel. Själv ska jag till Berlin imorgon
Kram Jessica

Svar på kommentaren:
Jessica 7 månader sen

Några stav fel( skyller på mobilen) men ni förstår säkert vad jag försöker säga/skriva😊

Linda 7 månader sen

Men för fan 😂😂
Johanna lyfter ett starkt ämne!

Jag är glad du skriver om detta!

Jessica 7 månader sen

viktigt ämne ja visst……

Annika 7 månader sen

Lufterian?! Fan vad gött att kunna leva på luft.
Rubbat.

MRS Hov 7 månader sen

Coolt att du alltid, precis ALLTID vet bäst. Nu är det ju Hovrätten som har avgjort i detta ärendet så dom kanske har snäppet mer information och kunskap än vad du har.

Svar på kommentaren:
Greta 7 månader sen

Håller med, en gammal hårfrisörska har väl ingen kunskap om detta. Bara tycker…..

Stella 7 månader sen

Nästan lika coolt som att sitta och gnälla på en blogg som man inte gillar nåt på. Och svara sig själv för att låtsas att nån håller med.

Maria 7 månader sen

Så rätt Johanna! Älskar när någon vågar på riktigt stå för sina värderingar som du gör: utan att krångla och nästla in sig i ursäkter!! Föräldrarna borde inte ha med barn att göra överhuvudtaget någonsin mer!! Man blir så arg när man läser sånt här!

Marie 7 månader sen

Bra Johanna du lyfter detta.
Barn ska äta allt. Det har gått för långt med veganhysterin!!

Nettan 7 månader sen

Carolina – inte nog med att markerna växer igen, inga bönder kommer ju att ha djurbesättningar bara för att de är söta och ska gå och sjävdö. Undrar hur dessa människor tänker att världen ska se ut om vi bara äter grönt?!

Mona 7 månader sen

Ja det är märkligt hur stor föräldra-rätten är jämfört med barnens rättigheter. Detta är ju bara ett hemskt exempel.. Läste nånstans att detta barn bor med sin mamma som är kärleksfull och soc har nära kontakt.. pappan träffar henne ofta.. ja vad ska man säga?
Har varit kontaktfamilj/person för soc i 20 år och sett mycket. Det jag fick ser som är jobbigt är att det ofta är lagstiftningen som hindrar andra åtgärder och inte minst den extrema bristen på familjehem. Så vill man göra skillnad, bli kontaktfamilj eller familjehem. Det är tufft, men så meningsfullt.

Carolina 7 månader sen

Helt sjukt. Det börjar gå för långt med den där hysterin. Barn ska äta allt, dvs från alla matgrupper. Det är upp till dom att bestämma när dom blir vuxna, hur dom vill äta. Djur behövs som både mat och för att hålla markerna öppna. Ska allt växa igen. Sen kan man absolut minska på sin köttkonsumtion, man kan ha vegetariska dagar också. Jag har själv 2 döttrar som är vegetarianer, ett beslut dom själv gjorde i övre tonåren. Så vi äter en hel del vegetariskt också. Men det är något man själv bestämmer inte påtvingas.

Svar på kommentaren:
AnnaE 7 månader sen

Carolina: Helt rätt! 👍👍

Amanda 7 månader sen

Om jag inte har helt fel så fick de villkorlig dom för att kunna hålla ihop familjen. Alltså att barnet fortfarande ska kunna vara med sina föräldrar. Helt sjukt. Men jag hoppas verkligen att jag har fel i det jag skriver för blir rädd av bara tanken att de ska få fortsatt “ta hand om” flickan.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…