ANNONS

Grillad kycklingfilé med pepparsås och potatisgratäng

/


Lite fredagstips! Grillad kycklingfile med världens godaste pepparsås och potatisgratäng, eller varför inte den goda potatistårtan.
Vill du hellre göra den goda potatistårtan jag tipsat om finns recept HÄR.


Grillad sojamarinerad kyckling med pepparsås och potatisgratäng 4 portioner
4 fina kycklingfiler
1 bunt färsk sparris
2 stora tomater

Potatisgratäng


1 kg potatis


1 gul lök


3 vitlöksklyftor


3 dl grädde


2 dl mjölk


ca 2 dl riven stark ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skalapotatisen och skär löken i tunna skivor. Pressa vitlöken och varva med potatisen i en form. Häll på grädden och även lite mjölk. Salta och peppra mellan potatisen och löken.
Gratinera i ugnen i 200 grader ca 45 minuter. Lägg på riven ost efter halva tiden. Akta så det inte bränns, lägg på folie. Låt gärna gratängen stå en stund före servering så blir den ännu godare.

Marinaden till kycklingen 
1 dl soja
1/2 dl sweet chili
1 pressad vitlök
lite chilipulver
salt
peppar

Jag brukar göra i den här ordningen: 
Lägg kycklingen i marinad, gör gratängen och gratinera den. Gör såsen. Stek kycklingen när Lägg tomater i en form och gratinera sista 10 minuterna. Fräs sparris med olja, svartpeppar och salt i en stekpanna det allra sista.
Servera och njut!

Marinad till kycklingen:
1 dl soja
1 dl olja
1/2 dl sweet chili
1 pressad vitlök,
nypa chilipulver, salt och peppar.
Låt kycklingen ligga i marinaden en timma i kyl.

Gör så här: Stek kycklingen på medelhög värme i olja och lite smör, lägg den sedan i en form och ungstek den i 200 grader ca 20 minuter. Kör du varmluftsugn sänk graderna och perfekt att köra kycklingen samtidigt som gratängen. Eller stek den i panna men den blir så mycket godare i ugnen när du har marinerat den.

Världens godaste pepparsås  4 portioner
5 dl grädde
1 msk peppar (vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar, rose, finns färdig blandning )
1 msk smör
2 msk oxfond
2 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 msk soja
2 msk rödvin
1 tsk honung
Salt och peppar
Gör så här:
Fräs smöret med krossad peppar, tillsatt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 15 min så de tjocknar något, fyll på med grädde under tiden.
Smaklig spis!


6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00