• 2019-12-30, 13:00
  • 6

Hej från Bryssel! Om ni inte vet vad ni ska laga i morgon på nyårsafton har jag detta som tips, så galt gott! Inte dyrt med kyckling men detta blir riktigt festligt. Grillad kycklingfile med världens godaste pepparsås och potatisgratäng, eller varför inte den goda potatistårtan.

Vill du hellre göra den goda potatistårtan jag tipsat om finns recept HÄR.

Grillad sojamarinerad kyckling med pepparsås och potatisgratäng 4 portioner

4 fina kycklingfiler
1 bunt färsk sparris
2 stora tomater

Gratäng
potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
skvätt mjölk
Riven ost

Marinaden till kycklingen 
1 dl soja
1/2 dl sweet chili
1 pressad vitlök
lite chilipulver
satl
peppar

Pepparsås: Se nedan

Jag brukar göra i den här ordningen: 

Lägg kycklingen i marinad, gör gratängen och gratinera den. Gör såsen. Stek kycklingen efter halva tiden av gratängen i ugnen. Lägg tomater i en form och gratinera sista 10 minuterna. Fräs sparris med olja, svartpeppar och salt i en stekpanna det allra sista.

Servera och njut!

Marinad till kycklingen: 1 dl soja, 1 dl olja, 1/2 dl sweet chili, pressad vitlök, lite chilipulver, salt och peppar. Låt kycklingen ligga i marinaden en timma i kyl.

Potatisgratäng:
Skala potatisen och skär löken i tunna skivor. Pressa vitlöken och varva med potatisen i en form. Häll på grädden och även lite mjölk. Salta och peppra mellan potatisen och löken.

Gratinera i ugnen i 225 grader ca 45 minuter. Lägg på riven ost efter halva tiden. Akta så det inte bränns, lägg på folie. Låt gärna gratängen stå en stund före servering så blir den ännu godare.

Lägg kycklingen i en form och ungstek den i 225 grader ca 20 minuter. Kör du varmluftsugn sänk graderna och perfekt att köra kycklingen samtidigt som gratängen. Eller stek den i panna men den blir så mycket godare i ugnen när du har marinerat den.

Världens godaste pepparsås  4 portioner  (Gör den i tid så kan du värma på den)

5 dl grädde
1 msk peppar (vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar, rose, finns färdig blandning )
1 msk smör
2 msk oxfond
2 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 msk soja
2 msk rödvin
1 tsk honung
Salt och peppar

Fräs smöret med krossad peppar, tillsatt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 15 min så de tjocknar något, fyll på med grädde under tiden.

Smaklig spis!

Eller med potatistårtan.

Idag är vi i mysiga Brügge!

Kommentarer

Ingela 2 år sen

Testar såsen ikväll, men hittade inte pepparblandningen, vilket märke är det?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Åh det är så gott!

Pepparmix, 5 olika peppar.. eller ta svartpeppar, rose, grönpeppar, vitpeppar.

Jessica Ljung 2 år sen

Provade ditt recept nu på lördagskvällen, mycket gott!??

Cissi 2 år sen

Tack för tipset Johanna. Familjen hälsar att det var jättegott. ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack! Vad roligt!
Hälsa familjen ❤️

Vi älskar den maten!
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…

Innehåller annonslänkar till HM, Jotex, Åhlens, Ellos  Idag kom värmen! Vilken känsla, jag fick nästan nypa mig i armen. Har frusit och väntat på detta så länge, vi behöver solen och värmen…