• 2019-12-30, 13:30
  • 6

Potatistårta till nyår är riktigt festligt och gott. Man kan ha både till oxfile, kyckling eller fläskfile. Snyggt att ställa fram med tomtebloss! Kan lätt göras i god tid så det är en fördel, jag ställer in den så den värms bara om jag gjort den innan.

Detta goda recept med kyckling har du HÄR.

Potatistårta:  Minst 8 portioner

ca 800 g potatis
3 ägg
2 dl creme fraiché
3 dl västerbottenost
1 liten purjolök
salt och peppar

Gör så här:

Vispa ägg lätt, blanda ihop med crème fraîche och osten. Strimla purjolöken fint, vänd ner i smeten. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn. Blanda ner i smeten.

Rör ihop allt med salt och peppar. Lägg bakplåtspapper i botten på en löstagbar form. Klipp ur så det passar botten, smöra kanterna.

Fördela smeten i formen och platta till något. Gratinera tårtan i ugnen på 200 grader 1 timma. Lägg folie över det sista så den inte blir för mörk. Men jag tycker den är godast lite knaprig.

2019-12-30 Johanna Toftby

Kommentarer

Nina 2 månader sen

Ska man krama ur vätska ur potatisen innan man tillsätter den till smeten?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Något kan man göra!

Agneta 5 månader sen

Har gjort den flera gånger, efter att fått tips här i bloggen. Fantastiskt gott och enkelt!
Tack för en toppenblogg och Gott Nytt ÅR!

Åsa 5 månader sen

Just det, vi har timjan i också🙈♥️

Åsa 5 månader sen

Den är såååå god! Vi gjorde den senast i lördags när svärföräldrarna bjöds på middag. Vi kör gul lök istället för purjolök. Kram och Gott Nytt År♥️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från en förväntansfull tjej som ska fira födelsedag i morgon! Lika pirrig och spänd som när jag var liten. Jag ÄLSKAR att fylla år. Älskar att fira andra, älskar att fira…