ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Världens godaste tacogratäng

/


Har ni en skön lördag?Jag har varit och handlat hem grejer till kvällens middag, det blir tacogratäng! Den här är riktigt god med krämiga oströran jag toppar färsen med. Kanske tips inför kvällen eller söndagsmyset! För vegetariskt är det bara att byta ut mot vegetarisk färs.




Servera med massa god sallad och njut.



Tacogratäng 6 stora portioner
800 gram högrevsfärs eller vegetarisk färs eller nötfärs
2 påsar tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 msk sweet chilisås
1 msk soja
1 liten burk majs
ca 10-16 gröna Jalapenos (står på tacohyllan)
1 -2 dl salsasås
3-4 dl stark riven ost
3 dl creme fraiche
nacochipschili som topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär löken i mindre bitar, även vitlöken och paprikan. Stek färsen i olivolja i en stekpanna med hackad lök och vitlök så den får färg, häll ner paprikan. Häll i tacokrydda, soja, sweet chili, rör om, späd med lite vatten. Häll i majsen och rör om allt. Lägg färsen i en form, strö över jalapenos, ju mer desto starkare.
Häll över salsasås över färsen i gratängen och dela nacochipsen i bitar och strö över allt. Rör ihop riven ost med crem fraiche i en skål och klicka över hela gratängen. Ställ i mitten av ugnen tills den fått fin färg. ca 20 minuter.
Servera med massa god sallad och mer nacochips och en god guacamole 
Guacamole 4 port
2 mogna avocado
1 dl lätt creme fraiche
1-2 finriven vitlöksklyfta
1/2 citron, pressa saften
nypa cayennepeppar
salt och peppar
Gör så här:
Mosa mjuk avocado med gaffel, rör ner creme fraiche och resten av ingredienserna. Ställ i kylen.

2

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00