ANNONS

Kyckling i krämig ädelostsås

/


Jag älskar grytor eller sås med ädelost, var inte rädd för att testa nya smaker om ni inte vet hur det smakar, detta är hur gott som helst, inte för starkt. Såsen blir så krämig och servera med potatisklyftor eller potatishalvor- Eller med blomkålsris.
Vill ni inte ha ädelost- laga fläskfilegrytan! Den är den mest lagade rätten genom alla år på bloggen!


kptanj0w
a0ykpm6q

Detta är riktigt gott!

Kyckling i krämig ädelostsås 4 portioner 


4 st kycklingfileér
5 dl grädde eller valfri vätska
200 gram färska champinjoner
1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpure
2 tsk dijonsenap
1 msk japansk eller kinesisk soja
2 tsk honung
100-150 gram ädelost
1 msk olivolja
1/2 msk smör
några knippen färsk basilika
nypa salt och peppar
ev coloritsoja för mer färg

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Dela svampen i bitar och fräs i en torr stekpanna på hög värme. Då får den fin yta och kokar inte. När svampen fått färg, tillsätt lite smör och salt.
Hacka vitlök och skär gula löken, fräs i olja i en panna så det blir mjukt men inte bränns. Ta upp löken.
Dela kycklingfilén på mitten om de är stora och stek så de får en fin stekyta på hög värme några minuter.

Lägg kycklingen i en form med olivolja eller naturell olja och ställ in i ugnen på 200 grader ca 20 minuter så de blir genomstekta. Gör under tiden såsen i en stor gryta eller panna med kanter. Häll i grädden, tomatpurén, dijonsenap, honung, soja. Låt puttra på svag värme i ca 10 min, späd med mer vätska under tiden. Jag späder med lite mjölk eller vatten. Smula sist ner ädelosten så den smälter, lägg i kycklingen. Vill du ha mer färg kan du droppa i ett par droppar coloritsoja.

Ugnsrostad potatis:
800 gram fast potatis eller färskpotatis
3 msk neutral olja
flingsalt
2-3 färska kvistar timjan eller några kryddmått torkad (Jag tar båda)
Gör så här:
Tvätta och borsta potatisen. Dela potatisen i halvor, (är de stora dela flera ggr) olja en plåt eller lägg bakplåtspapper och lägg ut potatisen. Ringla oljan över och sätt in i ugnen ca 45 minuter beroende på hur stora de är. Lägg lite timjan på också så blir det god smak.
Servera grytan med krispig god potatis och en fräsch sallad till.

18
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00