Kyckling i krämig ädelostsås


Jag älskar grytor eller sås med ädelost, var inte rädd för att testa nya smaker om ni inte vet hur det smakar, detta är hur gott som helst, inte för starkt. Såsen blir så krämig och servera med potatisklyftor eller potatishalvor- Eller med blomkålsris.
Vill ni inte ha ädelost- laga fläskfilegrytan! Den är den mest lagade rätten genom alla år på bloggen!Detta är riktigt gott!

Kyckling i krämig ädelostsås 4 portioner 
4 st kycklingfileér
5 dl grädde eller valfri vätska
200 gram färska champinjoner
1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpure
2 tsk dijonsenap
1 msk japansk eller kinesisk soja
2 tsk honung
100-150 gram ädelost
1 msk olivolja
1/2 msk smör
några knippen färsk basilika
nypa salt och peppar
ev coloritsoja för mer färg

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Dela svampen i bitar och fräs i en torr stekpanna på hög värme. Då får den fin yta och kokar inte. När svampen fått färg, tillsätt lite smör och salt.
Hacka vitlök och skär gula löken, fräs i olja i en panna så det blir mjukt men inte bränns. Ta upp löken.
Dela kycklingfilén på mitten om de är stora och stek så de får en fin stekyta på hög värme några minuter.

Lägg kycklingen i en form med olivolja eller naturell olja och ställ in i ugnen på 200 grader ca 20 minuter så de blir genomstekta. Gör under tiden såsen i en stor gryta eller panna med kanter. Häll i grädden, tomatpurén, dijonsenap, honung, soja. Låt puttra på svag värme i ca 10 min, späd med mer vätska under tiden. Jag späder med lite mjölk eller vatten. Smula sist ner ädelosten så den smälter, lägg i kycklingen. Vill du ha mer färg kan du droppa i ett par droppar coloritsoja.

Ugnsrostad potatis:
800 gram fast potatis eller färskpotatis
3 msk neutral olja
flingsalt
2-3 färska kvistar timjan eller några kryddmått torkad (Jag tar båda)
Gör så här:
Tvätta och borsta potatisen. Dela potatisen i halvor, (är de stora dela flera ggr) olja en plåt eller lägg bakplåtspapper och lägg ut potatisen. Ringla oljan över och sätt in i ugnen ca 45 minuter beroende på hur stora de är. Lägg lite timjan på också så blir det god smak.
Servera grytan med krispig god potatis och en fräsch sallad till.

18
6

Förlovningsdag och fyra generationer Fors


Igår hade jag och Janne förlovningsdag, tänk att det är åtta år sedan vi träffades och fem år sedan vi förlovade oss i Sälen. Love U darling!


Vi hade en mysig middag här hemma med Jannes föräldrar och förstås Fors junior. Så mysigt att ha dem här hela helgen så vi får umgås och Oliwer lär känna oss mer och mer. Nu är han 7 månader, tiden går så fort.


Så fin bild på alla fyra. Visst ser man stora likheter mellan dem?


Jag lagade pastan med scampi, gott med pasta! Linguini är det godaste pastan till tycker jag.


Nu packar vi för fullt, idag åker vi till alperna för en veckas skidsemester och ett jobb för Österrikes turisbyrå! Ska bli sol hela veckan så även solkrämen är nedlagd.

3
0

Söndagspasta med scampi


Trettondagsafton idag, ska ni laga något gott till middag? Vi ska ha Jannes föräldrar på middag här idag och Eriks Malin önskade pastan med scampi jag gjorde för ett tag sedan så det klart jag ska laga den åt dem.
Har tinat stora scampiräkor och förberett lite, massor med vitlök och chili är så gott. Har ni inte lagat den pastan tycker jag ni ska testa. Recept hittar ni HÄR! Bodde på Spar hotell Gårda i natt jag, Lucy och Janne. Blir lättare när vi har gäster så de fick vårt sovrum.
Har ni bott där? De har frukost till 12 på helgerna och det är inte ofta jag ser frukost så påfyllt och städat så sent. Stort plus för det och den personliga och trevliga servicen man får. Tack för den här gången!


6
0