• 2020-01-06, 09:30
  • 17

Middagstips om ni vill laga en god söndagsmiddag på trettondagen. En läsare frågade efter mitt recept på kyckling med ädelostsås, jag gjorde detta i somras men hade helt glömt av det. Så gott, kanske vi hinner med en lunch innan alla åker hem och innan vi åker till alperna i dag, hehe.

Jag älskar sås med ädelost, var inte rädd för att testa nya smaker om ni inte vet hur det smakar, detta är hur gott som helst, inte för starkt. Såsen blir så krämig och servera med potatisklyftor eller potatishalvor som på bilden. Eller med blomkålsris.

Vill ni inte ha ädelost- laga fläskfilegrytan! Den är den mest lagade rätten genom alla år på bloggen, haha.

Jag gillar få ingredienser i mat men med goda smaker som funkar ihop, min bok Middag hos mig har över 240 sidor och massor med goda, enkla recept för hela året, både vardagar och fest. Boken hittar du HÄR.

Kyckling i krämig ädelostsås

Skriv ut recept
Tid:
40minuter
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Skär fileérna i två delar. Fräs i olja snabbt i en panna så de får fin färg. Ta upp ur pannan och hacka vitlöken och löken i små bitar, fräs i olja så det blir mjukt. Lägg i fileérna igen, häll på grädde. Häll i buljongen, soja, kulörsoja, tomatpure, smula ner osten och sist spenaten och salt och peppar. Rör runt, låt koka ca 10 minuter, kolla så kycklingen är genomstekt bara. Ju längre det får koka desto bättre sätter sig smakerna. Späd med mer vätska om det behövs. Blev riktigt gott!

Krispiga potatishalvor

Dela färskpotatis på mitten och lägg på en oljad plåt. Strö timjan, havssalt och ringla olivolja över. Gratinera i ugn ca 30 minuter, ta ut och pensla på mer olja och gärna färsk timjan också. Servera med sallad och ringla olivolja och balsamico över salladen.

4 st

kycklingfileér

1 st

gul eller röd lök

2

vitlöksklyftor

2 msk

tomatpure

1 stor näve

färsk spenat

125 gram

blåmögelost

1-2 msk

kycklingfond

4 dl

grädde

2 msk

soja

några droppar

kulörsoja

1 msk

olivolja

salt och peppar

2020-01-06 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Lotta 11 månader sen

Men gudars va gott, lagade denna till familjen ikväll o såsen va👌🏼😋.
Tack för bra recept! Ha en fortsatt härlig vecka i alperna😘

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Vad kul! Jag älskar smakerna!

Tack, om en timma är vi ute i backen!

Charlotte 11 månader sen

Hej Johanna,

God fortsättning och hoppas att ni har en härlig skidsemester! ( och att du har fått ditt bagage nu…. )
Har gjort flera av dina recept som du har på bloggen, men nu! fick jag äntligen tummen ur och beställde din bok, så spännande för det finns ju så mycket mer i boken än bara recept!

Kram Charlotte

Sandra 11 månader sen

Min syster är helt tokig i den här rätten (och jag oxå) så har lagat den många gånger!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Det är så gott med den smaken!

Barbro 1 år sen

Vill bara tala om vilken go mat-vi bjöd våra vänner på detta idag och det ville gärna receptet så jag tipsa om din blogg.
Vill också sända en grattishälsning på din namnsdag!
Kram o ha en fortsatt bra kväll och sommar.

Riitta 1 år sen

Hej. Skriver aldrig här men idag fick jag mod att göra det. Läser din bok. Du är helt fantastiskt. Att skriva om sitt liv som du gör kräver styrka. Tack för den fina boken och bloggen. Ha en fortsatt trevlig sommar med dina kära..

Cattis 1 år sen

Åh så gott det såg ut då. Måste testas!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Ja gör det! :)

Jessica 1 år sen

Hejsan
Nu vet ju inte jag vilken skärgårdsbåt du åkte med men hag måste säga att dom är kanon.
Jag bjuder min mamma och pappa på denna tur varje pr ich har aldrig blivit missnöjda. Misstänker att det är samma företag/båt ni åkte med
Ska bli kul att se bilderna sen😁
Kram Jessica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Vad mysigt att du bjuder dina föräldrar på den, verkar vara samma. Sitter med bilderna just nu, det var verkligen riktigt bra!

Ha en skön helg! Kram Johanna

Karin 1 år sen

Älskar tysk ädelost stark och ger god smak även rödlök
Ska testa detta recept när jag kommer hem
Recept kan man aldrig få för många av
Trevlig helg

Karin 1 år sen

Älskar tysk ädelost stark och ger god smak även rödlök
Blir så gott
Ska testa detta recept när vi kommer hem
Recept kan man aldrig få för många av

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Ja visst är det så gott! Tycker smaken av rödlöken nästan är bättre än gul faktiskt.

Hoppas du får en fin lördag! Kram

Ulrika Hultberg 1 år sen

Det såg verkligen gott ut. Jag håller med dig om mögelost. Det är gott. Det är alltid roligt att mat recept på din blogg. Helst när man inte vet man ska göra till middag. Du skriver också mycket bra saker också. Det är ju idär jag gillar din blogg. Jag försöker skriva kommentarer så många jag kan .
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg