• 2020-01-08, 08:00
  • 3

Här kommer bilder från första dagen i Fiss här i Österrike, vi gör säsongens andra samarbete med Österrikes turistbyrå och har verkligen prickat in en fantastisk vecka, vilket väder! Klarblå himmel och sol hela veckan. Serfaus-Fiss-Ladis är tre små orter som ligger precis bredvid varann en timma från Insbrück och lika långt till Ischgl som vi var i december. Vi flyger från Göteborg till Frankfürt och flyg till Insbrück och sedan knappt en timma med bil till Serfaus-Fiss-Ladis.

Hotell Das Marent är första gången vi bor på, riktig snyggt och fräscht hotell.

Vi älskar skidåkningen här! Eftersom det är tre orter som ligger ihop har du riktigt många bra pister, liftkortet gäller hela systemet och det finns mängder med mysiga små stugor/restauranger i alla backar.

Härligt när stort sett alla pister är öppna och ingen vind.

Efter några timmars skidåkning tog vi en lunch uppe på 2600 meter på ett av våra favoritställen i backarna- Lassida. Mysig alprestaurang med en slående utsikt. Idag satt vi mot väggen i solen och åt en riktigt god gulaschsoppa. Kommer bli minst en lunch till här.

Efter härlig dag i backen tog vi en apres ski förstås, det är en häftig känsla att se alla härliga skidåkare dansa och ha kul efter många timmar i backen.

Vid 17 tiden gick vi mot vårt hotell Dmen hittade den här mysiga stugan på vägen. Bara älskar sånna hüttor! Som i en saga så vackert överallt.

Missa inte Cafe bar Marende om ni är i Fiss!

Lyx att få sugrör i glas istället för de äckliga i papper.

Halv sju var vi hemma och tog en skön dusch innan middag på hotellet, man orkar inga sena kvällar alls när man åker skidor hela dagarna så det är skön med tidiga kvällar.

Maten på hotellet är förresten riktigt bra, det är 5 rätters varje kväll (inga stora portioner så man blir lagom mätt) och Janne sa att menyn igår var bland det godaste han ätit på restaurang, kan nog hålla med. Smakerna var magiska. Ska återskapa ett par rätter hemma även om det aldrig blir exakt samma men detta var så gott. Staters med lax, öring, gurka, passionsfrukt och lite majonäs- alltså den var sååååå god.

Nu laddar vi för en ny dag i backen!

 

 

 

Serfaus-fiss-Ladis -grym skidåkning i alperna

Skriv ut recept
Tid:
XX min
Antal portioner:
XX st

Gör så här

2020-01-08 Johanna Toftby, Resor

Kommentarer

Issa 1 år sen

Ljuvligt! Började med skidåkning på ”gamla dar”, vid 45 års ålder. Endast varit i svenska fjällen. Ser att du varit på fler skidorter , vilken av den Skulle du rekommendera för nybörjare och barn med liten erfarenhet. Fortsätt njut o bomba med bilder.
Kram från Issa

Anna 1 år sen

Ser och låter helt underbart! Längtar efter att i framtiden kunna göra en sån resa med min sambo (när småbarnsåren är över ;-))

Ulrika Hultberg 1 år sen

Vad fina bilder. Jag förstår att du njuter i backarna. Solen skiner. Här i Perstorp i skåne.är det grått och mulet och regn 7 plus. Ingen snö . Njut nu av lledigheten.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg