Världens godaste köttfärsås med parmesanstuvad vitkål
Vill tipsa er om en riktigt god middagsrätt! Mustig köttfärssås med stuvad vitkål med parmesan, min kompis Linnie tipsade mig för några år sedan, detta är så galet gott. Perfekt om ni vill dra ner på kolhydraterna och köra stuvad vitkål med parmesan istället för pasta till köttfärssåsen.
Ni kommer inte bli besvikna. Köttfärsåsen låter jag koka en timma så blir det mustig och supergod. Kör quorn för vegetariskt, dubbla för lunchlådor så har du klara matlådor i kylen.
Mustig Bolognese: 4 portioner
500 gram nötfärs eller guornfärs
400 gram krossade tomater
1 dl rödvin eller 3 msk vitvinsvinäger (jag tog båda men minskade på rödvinet)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 msk ketchup eller 1 msk sweet chili
1/2 tsk paprikapulver
1 msk soja
salt och peppar
1 dl vatten (fyll på under koktiden)
riven parmesan över
Sallad, jag hade tomater och ärtskott
Gör så här:
Skär löken i mindre bitar och hacka vitlöken, fräs i pannan i olivolja eller smör. Fräs färsen, koka ihop allt och låt stå på spisen och koka i ca 1 timma på låg värme. Funkar kortare tid också men blir riktigt gott när det får koka länge. Fyll på med vatten under koktiden.
Det blir en mustig god bolognese!
Parmesanstuvadvitkål 4 portioner
1 litet vitkålshuvud
3 dl grädde
1 dl parmesan
salt, peppar
(ev strö lite mjöl över)
Gör så här:
Strimla kålen, förbered allt under tiden färsen kokar, görs stuvningen när köttfärsen stort sett är klar.
Fräs kålen med lite smör, rör i grädden och parmesanosten med lite salt och peppar. Koka ihop på svag värme så det blir en stuvning.