• 2020-01-08, 12:00
  • 19

Vill tipsa er om en riktigt god middagsrätt! Mustig köttfärssås med stuvad vitkål med parmesan, min kompis Linnie tipsade mig för några år sedan, detta är så galet gott. Perfekt om ni vill dra ner på kolhydraterna och köra stuvad vitkål med parmesan istället för pasta till köttfärssåsen.

Ni kommer inte bli besvikna. Köttfärsåsen låter jag koka en timma så blir det mustig och supergod. Kör quorn för vegetariskt, dubbla för lunchlådor så har du klara matlådor i kylen.

Mustig Bolognese: 4 portioner
500 gram nötfärs eller guornfärs
400 gram krossade tomater
1 dl rödvin eller 3 msk vitvinsvinäger (jag tog båda men minskade på rödvinet)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 msk ketchup eller 1 msk sweet chili
1/2 tsk paprikapulver
1 msk soja
salt och peppar
1 dl vatten (fyll på under koktiden)
riven parmesan över

Sallad, jag hade tomater och ärtskott

Gör så här:

Skär löken i mindre bitar och hacka vitlöken, fräs i pannan i olivolja eller smör. Fräs färsen, koka ihop allt och låt stå på spisen och koka i ca 1 timma på låg värme. Funkar kortare tid också men blir riktigt gott när det får koka länge.  Fyll på med vatten under koktiden.

Det blir en mustig god bolognese!

Parmesanstuvad vitkål 4 portioner
1 litet vitkålshuvud
3 dl grädde
1 dl parmesan
salt, peppar
(ev strö lite mjöl över)

Gör så här:

Strimla kålen, förbered allt under tiden färsen kokar, görs stuvningen när köttfärsen stort sett är klar.
Fräs kålen med lite smör, rör i grädden och parmesanosten med lite salt och peppar. Koka ihop på svag värme så det blir en stuvning.

 

2020-01-08 Recept

Kommentarer

Anneli Bengtsdotter 3 veckor sen

Åh dina recept är verkligen världens bästa. Har flera vänner som ofta lagar efter dom. VI tycker du är bäst ♡

Alice rudebeck 3 månader sen

Smaken som baken, men utan selleri hemma, lagar jag inte köttfärssås, bästa kryddan, ja vitlök förstådd, skulle jag var tvungen, så tar jag lagerblad som ersättning, …jättebra smaker…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Men herregud vilket tjafs om selleri eller inte 😂

Jag skriver väl vilka recept jag vill.
Äter inte selleri och kommer heller inte tvinga er laga maten jag lagar.

Laga maten ni känner för.
Jag tipsar om den jag gör.

Hej från backen ⛷🇦🇹

Anneli 3 månader sen

Jag ska åtminstone testa receptet, “världens godaste” eller inte!
Har inte stött på någon recept här som skulle ha varit “världens äckligaste” så… ;)

Ha en skön semester!

Shallow 3 månader sen

Ska vara övertydlig (och säkert oförskämd). Består livet än mer än av sponsresor, invigningar, träning/viktkontroll (LCHF med mycket kött..), sponskläder och ansiktsjusteringar vid klinik? Tröttnar du aldrig..? PS noll avundsjuk. Arbetar som chef med bra lön men det låter så tomt i mina öron. Men är du nöjd med att förlängt frisörarmen till ett mer lönsamt arbete med, enligt mig, väldigt tunn fernissa…

Svar på kommentaren:
Anette 3 månader sen

Ja du ska skämmas.
Vi är många som inspireras av Johannas blogg, hon är värd all framgång och tycker ytlighet inte passar in. Läs hennes första bok istället.

Johanna Toftby 3 månader sen

Hej!
Ja lite oförskämt är det. Men jag trivs med mitt jobb, kul att du trivs med ditt också och tack för omtanken.
Jag undrar bara, varför läser och kommenterar du en blogg du uppenbarligen inte gillar?

Marie.L 3 månader sen

Vilken företag jobbar du på du som är ”chef”.

Ann-Sofie 3 månader sen

Är övertygad om att du är världens sämsta chef eftersom du kommenterar på det sättet! Usch..ärligt talat trött på usla chefer som är på fel plats! Du måste tydligen även tala om att du just är en “chef”.

Lotta 3 månader sen

Du chefen, kom igen när du uppför dig. Du är inte chef heller för den delen. Riktiga chefer skriver inte så.

Pinsam.

Anonym 3 månader sen

Selleri och morötter i köttfärsdåsen gör skillnad!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Åh nej tyvärr inte för min del!
Gillar inte köttfärssås med morötter och äter inte selleri så den är svår 😂🙈

M. 3 månader sen

Måhända svår Dock purjolök morot samt selleri finhackad är basen i en äkta Bolognaise.Gött

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Inte för mig alls så ni får tyvärr inga recept med selleri här.
Mina recept är vad jag lagar och tycker om –
Finns inga regler om vad som SKA vara eller vad som är rätt.
Men man tar i selleri i sin köttfärssås om man vill så klart 😄

Sari Salonen 3 månader sen

Vitkålen var gudomligt god. Den tillagas ofta här hemma:)

Ann-Sofie 3 månader sen

Allt jag har lagat av Johannas recept är supergott. :)

Svar på kommentaren:
Lotta 3 månader sen

Håller absolut med! Har testat ganska många rätter och det är enkla, tydliga recept och allt har blivit så himla gott👍🏻❣️

Karin 3 månader sen

Är allt du lagar ”världens godaste”?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Sällan världens äckligaste så absolut –
Min mat är riktigt god 😍😊

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…

Innehåller annonslänkar till HM, Jotex, Åhlens, Ellos  Idag kom värmen! Vilken känsla, jag fick nästan nypa mig i armen. Har frusit och väntat på detta så länge, vi behöver solen och värmen…