ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pastagratäng med pesto och mozarella

/


Fredag är här! Hoppas ni får en skön helg och kanske sugna på att laga något riktigt gott att äta. Här har vi precis ätit frukost och ska ut i backen, idag ska vi slå både höjdmeter och distans i backarna, vi har laddat ner appen skiiline, riktigt kul app så man kan mäta och se alla åk. Blir grym träning en sån här vecka och bra start på året!
Vakna till detta är inte tråkigt.


Fredagstipset!
Den här pastagratänger är riktigt god med pesto och mozzarella, men även billig!
Jag har i knaperstekt bacon men går lika bra att byta ut mot tex kyckling eller vegetariskt.Pastagratäng med pesto och basilika 4-6 portioner
500 gram Rigatoni eller penne pasta
400 gram körsbärstomater i tomatsås (en burk alltså)
300-400 gram krossade tomater  (jag tog inte hela men vill man ha mer tomatsås så gör man det, det suger in mycket i pastan)
10 små körsbärstomater
300 gram bacon, strimla i små bitar
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpesto
färsk basilika en kruka
250 gram gram riven mozarellaost
1 msk soja
salt och svartpeppar
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet till pastan och koka pastan enligt anvisningar. Glöm inte salta vattnet och tillsätt lite olivolja. Klipp eller skär bacon i små bitar. Fräs i en panna utan olja eller smör. Det ska bli knaprigt. Skär vitlöken i små bitar, fräs i olja i stekpannan.
Koka upp tomatsåsen med körsbärstomaterna (två burkar) tillsätt peston, grovhacka halva krukan med basilika och lägg i tomatsåsen, salta och peppra. (Ganska rejält med svartpeppar, smaka av) häll i den hackade vitlöken, låt det småkoka några minuter, smaka av.
Häll av pastavattnet, häll pastan i en form och rör ner tomatsåsen och vänd runt allt ordentligt. Strö baconet över hela gratängen och vänd ner resten av den färska basilikan, spar några blad till dekorering. Dela babytomaterna och lägg över. Jag hade alltså extra små tomater förutom de i tomatsåsen.
Sist- strö riven mozarella över gratängen och gratinera ca 15 minuter i mitten av ugnen så osten smälter och gratängen får färg.
Servera med riven parmesan, färsk basilika och njut av en riktigt god tomatdoftande pastagratäng!
22
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00