• 2020-01-13, 18:16
  • 17

Melina är fyra år och har drabbats av akut barnleukemi. Barn ska inte få cancer, det är den värsta mardröm som finns. Jag följer henne och hennes familj på Instagramkontot Janemarina och har precis skänkt en gåva till mammans insamling till Barncancerfonden HÄR, gör det du också!

För några veckor sedan var Janemarina ett konto med bilder på en alldeles vanlig familj, en mamma som lade ut bilder på sin inredning och sin fina familj med döttrarna Melina och Molly. 

Sedan kom helt plötsligt en bild från sjukhuset. Den 19 november har de legat inlagda två veckor och visste inte varför fyraåriga Melina var så sjuk. Den 28 november 2019 skrev mamman: “Jag trodde aldrig jag skulle behöva skriva det här. Aldrig någonsin. Melina har drabbats av cancer. Vi lever i vår värsta mardröm just nu.” 

Jag är i Alperna och åker skidor och njuter av livet – solen skiner, himlen är klarblå och allt är fantastiskt. Det känns så fruktansvärt och overkligt att den lilla tjejen samtidigt kämpar för sitt liv. Familjen kämpar också, för att dottern ska överleva. En minut i taget. Jag vågar knappt gå in på kontot och läsa längre, men jag vill finnas för som alla tusentals som stöttar dem. 

Lilla Melina drabbades av en hjärnblödning igår. Jag kunde knappt läsa orden, mitt hjärta går sönder. Att se en bild på ett litet barn uppkopplat med så mycket slangar, det gör ont i hela kroppen. Jag tänker på den här lilla tjejen och vad familjen går igenom varje minut just nu. 

Kämpa, Melina, kämpa!

2020-01-13 Johanna Toftby

Kommentarer

Jenny 8 månader sen

All kärlek till Melina och hennes familj🙏❤️

Julia Glutz 8 månader sen

Det är overkligt hur fort det kan gå… Jag följer också hennes konto. Blir påmind av att leva i nuet. Tänker på dem varje dag. All kärlek ❤️

Amir 8 månader sen

Det finns redan hjälp mot cancer men tyvärr är det inte accepterat. Män, kvinnor i vita rockar tror alla på.

Svar på kommentaren:
Andrea Broberg 8 månader sen

Ni helt förvirrade träskallar som tror bakpulver, juicer, healing och annat botar cancer – det är en STOR SORG för mig att inte ni själva drabbas istället för att sprida er dynga till sjuka och ibland desperata människor!

Eva 8 månader sen

Och vad skulle det vara för behandling då?

Icka 8 månader sen

Följer också denna fina familj lite på avstånd. Vågar knappt gå in och läsa på Instagram kontot längre 😔😔😔
Det gör så ont i hjärtat, nåt så fruktansvärt
Även om man inte känner familjen så lider jag med dom. De är i mina tankar varje varje dag och jag hoppas och ber att ett mirakel sker och allt blir bra
Och även om pengar hjälper dom i deras situation hoppas man att det hjälper forskningen framåt för framtiden, så givetvis har jag skänkt en summa
Livet är skört, värdefullt och kort
Det gäller att njuta och uppskatta det man har
Så mkt Som inte är viktigt. Varken nya kläder, ny inredning eller andra prylar
Ta hand om dig och de dina
Kram Icka ♥️

Andrea 8 månader sen

Vilken bottenlös skräck, finns inga ord egentligen, bra att de ordnat insamlingen så man kan göra något litet för dem.

Elsa 8 månader sen

Jag kom av en slump in på hennes sida för nån vecka sedan och kan inte släppa tankarna på denna familj och lilla fina tjejen. Mitt mammahjärta gör ont för henne. ❤
Man blir så tacksam och ödmjuk inför livet. Tom. dammråttor och tvätthögar får ett annat perspektiv.
Bra att du lyfter detta. Så fint att ni fått njuta av Alperna, man ska leva livet som man fått som en gåva.

Svar på kommentaren:
Elsa 8 månader sen

Jag glömde skriva att min mans son dog i en liknande typ av leukemi, endast 10 år gammal. 💔

Eva 8 månader sen

Skitcancer😡 har inga ord för hur mycket man hatar cancer. Har också människor i min närhet som kämpar mot detta.
Barn och cancer hör definitivt inte ihop!

Magdalena 8 månader sen

Åh följer också denna familjs öde. Gråter & precis som dig Johanna vågar man knappt kolla vad som hänt sen sist. Har två tjejer som är 7 år & 4,5 år Olivia & Mollie. Mollie är lika gammal som lilla krigarprinsessan Melina & mitt mammahjärta går sönder då man känner in & är på samma gång så oerhört tacksam över mina friska tjejer. Detta ger perspektiv på livet, att inget är viktigare än friska barn ( om man har barn såklart) allt annat är värdsligt . Pengar , materiella saker status resor…rätt oviktigt.
Mina två tjejer kommer skänka sina godispengar denna helg & vi tre hejar på Melina dagligen . Ja mina tjejer har fått förstå på barns nivå att vissa barn kan vara jätte sjuka . Vill lära mina barn tidigt att vara tacksam för livet. Fint av dig Johanna att uppmärksamma detta otroligt sorgliga konto. ” under regnbågen finns en skatt som innehåller lycka, bus & skratt” så är det …🧸😢🌈🙌🏻

Anya T. Velickovic 8 månader sen

Såå fruktansvärt, men jag hoppas att flickan klarar sig och tillfrisknar. Styrkekramar till familjen.

Anette 8 månader sen

Fruktansvärt! 😢 Men visst är det janemarina som kontot heter? Vad bra att du uppmärksammar detta så kanske flera skänker en liten gåva. Håller tummarna för att lilla Melina blir bättre snart! ❤️

Carina H 8 månader sen

Skit cancer. vet precis hur Dom mår i dagsläget.har suttit själv med min son när han var ett år. nåt jävligare har jag aldrig upplevt och hoppas verkligen att det går väl ut, man lever i ovisshet dag efter dag,och livet blir aldrig detsamma som tidigare.turen var på vår sida men man lever på nålar ändå med rädsla. har därför efter arbetat ideelt med Barncancerfonden Stockholm/Gotland, och kommer att fortsätta så länge jag orkar. skickar stora bamsekramar till Er alla.

Maria B 8 månader sen

Fruktansvärt för dom & vi går själva genom en mardröm m cancerbesked vår svärdotter & mamma t vårt barnbarn, man slits mellan hopp & förtvivlan…Ett litet barnbarn som behöver sina båda föräldrar…
Sen vart jag själv akut &kritiskt sjuk m sjukhusvistelse…..Cancer vidriga sjukdom, tankar t alla som kämpar….
Er resa har verkligen sett härlig ut, åker inte skidor men hade gärna nån gång sett alperna…

Ulrika Hessvall 8 månader sen

Nej det är så sorgligt och hemskt. Har swishat en gåva!

Lotte 8 månader sen

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…