ANNONS

Het tomatsoppa med parmesanfrallor

/


Tomatsoppa och nybakade hemmagjorda frallor! Det har vi ätit tre dagar i rad nu, haha men så gott. Tomatsoppan kryddar jag så den blir lite starkare, frallorna garnerade jag med parmesanost, doftar verkligen italienskt. Jag toppade även soppan med smulad fetasost och basilika.
Billigt och nyttigt.








Tomatsoppa 4 stora portioner 


2 burkar hela tomater i tomatsås a 400g /st


1 gul lök


3 vitlöksklyftor


3 msk tomatpure


2 -3 tsk oregano


3 msk grönsaksfond


1/2 tsk salt


1 tsk paprikapulver


1 nypa cayenepeppar


1 nypa svartpeppar


1 tsk socker


2 msk olivolja


1 liter vatten


Topping 


150 gram fetaost


1 kruka färsk basilika


Gör så här:


Hacka löken och vitlöken och fräs i en stor gryta i olivoljan så löken mjuknar något.

Häll i tomatpuren och fräs snabbt, häll i tomaterna på burk och rör runt. Sänk plattan något, häll i vattnet, fonden, alla kryddor och låt koka under lock ca 10 minuter. Smaka av, ta ev mer svartpeppar, det gjorde jag. Mosa de stora tomaterna med en sked i grytan. Mixa soppan med en stavmixer eller blender.


Toppa med fetaost och riv färsk basilika över.


Grahamsfrallor med parmesanost ca 15 stycken 


Dessa god frallor kan man förstås göra även på vitt mjöl också. Jag gjorde på hälften grahamsmjöl, hälften vitt mjöl.


3 dl mjölk


50 gram jäst


50 gram smör


1/2 dl sirap


4 dl grahamsmjöl


3 dl vetemjöl plus något mer till utbakningen


1/2 tsk salt


Garnering:


ca 4 msk riven parmesanost eller vallmofrön


1 ägg


Gör så här:


Värm mjölen fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i en stor skål, häll ljumna mjölken över. Rör runt så jästen löser sig. Klicka i rumsvarmt smör och blanda ihop, tillsatt de övriga ingredienserna men ta lite mjöl i taget. Knåda så degen känns smidig. Låt den jäsa, gärna bredvid varm ugn och lägg bakduk över. Ca 45 minuter.


Knåda degen på lite mjölat bakbord. Forma 15 jämnstora bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa ca 40 minuter med bakduk över. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft 200 grader.


Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, riv parmesanost och strö rikligt över alla bullar.


Grädda dem i mitten av ugnen ca 12-15 minuter. Servera den goda tomatsoppan med nybakade parmesanbullar, ev smör och stark ost och njut!


11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00