ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lax i kokosmjölk och chili

/


Den här laxen måste ni laga! Jag gjorde den igår och den är i kokosmjölk, chili, vitlök och lime. Så galet god! Jag har alltid en krispig sallad till och även lite balsamico, syran med krispig sallad är himmelskt. Veckans godaste middag helt klart. Gott med asiatiska smaker.Lax i kokosmjölk med chili 4 portioner 
4 frysta laxbitar a 160 gram styck eller färsk lax
4oo gram kokosmjölk
1/2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 näve färsk spenat
1 pressad lime plus rivet skal
2 msk röd currypasta
1 msk sweet chilisås
1 msk soja
1 msk kycklingfond el grönsaksfond
nypa chiliflakes
salt och peppar
olivolja
färsk persilja
ev fryst persilja över riset och grytan
Gör så här:
Tina laxen och skär i större kuber, salta och peppra laxen.

Hacka vitlöken i små bitar och fräs i olivolja i en stor stekpanna, lägg i currypastan och rör runt. Häll i kokosmjölk, creme fraiche (jag gillar syran men man kan laga utan creme fraiche förstås) vänd ner soja, sweet chilin, fonden, krydda med chiliflakes- börja med litegrann och öka så du får den hettan du gillar. Jag gillar när det är rejält med smak men inte tar över. Krydda med salt och svartpeppar och riv skalet från limen och pressa även saften från en halv lime. Smaka av om du vill ha mer. Lägg ner laxen så den kokar på medelvärme ca 6 minuter. Lägg ner spenaten och rör runt något. Ta från plattan och strö färsk bladpersilja över. Jag hällde även fryst persilja över.
Serveringstips: Ris och en krispig god sallad.
Njut!

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00