• 2020-01-22, 13:23
  • 1

Innehåller annonslänk

Den här laxen måste ni laga! Jag gjorde den igår och den är i kokosmjölk, chili, vitlök och lime. Så galet god! Jag har alltid en krispig sallad till och även lite balsamico, syran med krispig sallad och gurka till detta var himmelskt. Ringla över balsamico, eller varför inte göra pressgurka till. Veckans godaste middag helt klart. Gott med asiatiska smaker.

Vi går varje dag nu när solen skiner, underbart även om det blåser. Det är ljusare för varje dag som går, gå ut så fort ni får möjlighet om ni inte är egenföretagare- 20 minuter ute på lunchen istället för att sitta inne i fikarummet är ju riktigt bra så ni får mer ljus och luft.

Passa på om ni letar en skidjacka som även funkar att ha när det är kallt och blåser när ni är på promenaderna. Vind och vattentät och 40% rabatt nu, smarta fickor också- den här är så bra! HÄR. 

Lax i kokosmjölk med chili 3-4 portioner 

4 frysta laxbitar a 160 gram styck eller färsk lax
4oo gram kokosmjölk
1/2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 näve färsk spenat
1 lime
2 msk röd currypasta
1 msk sweet chilisås
1 msk soja
1 msk grönsaksfond eller kycklingfond
chiliflakes
salt och peppar
olivolja
färsk persilja
ev fryst persilja över riset och grytan

Gör så här:
Tina laxen och skär i större kuber, salta och peppra laxen. Hacka vitlöken i små bitar och fräs i olivolja i en stor stekpanna, lägg i currypastan och rör runt. Häll i kokosmjölk, creme fraiche (jag gillar syran men man kan laga utan creme fraiche förstås) vänd ner soja, sweet chilin, fonden, krydda med chiliflakes- börja med litegrann och öka så du får den hettan du gillar. Jag gillar när det är rejält med smak men inte tar över. Krydda med salt och svartpeppar och riv skalet från limen och pressa även saften från en halv lime. Smaka av om du vill ha mer. Lägg ner laxen så den kokar på medelvärme ca 6 minuter. Lägg ner spenaten och rör runt något. Ta från plattan och strö färsk bladpersilja över. Jag hällde även fryst persilja över.

Serveringstips: Ris och en krispig god sallad med gurka eller varför inte pressgurka, ringla även balsamico över salladen som är supergott till laxen med såsen.

Njut!

2020-01-22 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Ulrika Hultberg 1 månad sen

Ja det måste denna goda maträtt, jag tycker om lax. Jag är också ute och går när solen skiner. Man blir så pigg . Och det skönt att det blir ljusare på dagarna. Ha det så bra.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk Nu ska jag sätta mig i bilen och köra mot Göteborg, den är smällfull med grejer, haha fattar knappt hur Lucy ska få plats. Men hon sitter i bilstolen fastspänd…

Innehåller annonslänkar till Jotex  God morgon torsdag! Strålande sol och vackert vinterväder. Om några timmar kör jag ner till Göteborg, hela bilen full av grejer till bloppisen på lördag. Missa inte den…

Innehåller annonslänk Nu ska jag sätta mig i bilen och köra mot Göteborg, den är smällfull med grejer, haha fattar knappt hur Lucy ska få plats. Men hon sitter i bilstolen fastspänd…

Innehåller annonslänkar till Jotex  God morgon torsdag! Strålande sol och vackert vinterväder. Om några timmar kör jag ner till Göteborg, hela bilen full av grejer till bloppisen på lördag. Missa inte den…

Vänner! Den här krämiga oxfilepastan lagade jag idag, gillar ni pasta med oxfile, gorgonzola- gör denna. Oh my god! Jag hade ostronskivling som är gott ihop med kött men funkar även med…