• 2020-01-22, 21:30
  • 23

Överallt skriker träningsrubrikerna åt oss: Fast mage! Fast rumpa! Bara tio minuter om dagen! Enklaste övningarna! Bilder på en perfekt kropp visar hur vi också kan se ut – om vi också opererar oss. För sanningen är att du inte får en platt mage bara av att göra situps, du måste tänka på kosten också. Och kanske fuska med en läkares hjälp.

Jag har inget emot att någon opererar sig för att må bättre. Men vi som jobbar som influencers måste vara ärliga och det finns alldeles för många som inte är det. De inspirerar och peppar sina följare om hur man får en stark och snygg kropp. Toppen, men om era egna kroppar som ni visar i tajta träningskläder kommer från en plastikkirurg lika mycket som från träningen så förtjänar följarna att få veta det.

Följarna står och kämpar med samma övning men de får minsann inte den midjan med den platta magen och undrar säkert vad de gör för fel. Ganska sorgligt egentligen.  

Missförstå mig inte, jag älskar skönhet och har inget problem alls med att berätta om och när jag tex lägger botox. Jag tipsar gärna andra om vad jag gör och om seriösa klinker istället. Jag tipsar även om träningen för ett bättre välmående och hur mycket bättre man kan må, kropp och själ hör ihop. 

En del väljer operera rumpan och lägger in fett så den ska se större ut. Precis upp till var och en, men när de står och pumpar squats och gör tunga marklyft med sin nyopererade putande rumpa med korta magtröjor måste de berätta att det är läkaren som ska ha beröm och inte bara tränaren.

Att låtsas att övningarna skapar samma perfekta – och opererade – kropp som man visar upp är rena falska marknadsföringen. Hur mycket jag än följer deras tips så kommer jag aldrig se ut som träningsinspiratören med rumpan uppe på ryggen och magen plattare än en planka. 

Kom igen, var ärliga mot era följare! Jag lovar att ni får positiv feedback tillbaka och dessutom följare som inte känner sig lurade.

 

2020-01-22 Johanna Toftby

Kommentarer

Sara 1 månad sen

Bra skrivet! Finns ju i stort sett ingen “kändiskvinna” på tv eller sociala medier som inte är botoxad med helt slät panna men väldigt få som står för det! Man blir irriterad för att man blir påverkad och tycker att man själv ser sliten ut oavsett om man vill eller ej.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Jag förstår precis men man ska alltid tänka på att det är den inre styrkan som räknas. Jag är 100% öppen med allt jag gör just för på grund av detta,

jag är 46 år, bestämmer helt själv vad jag gör med mitt liv och min kropp. Jag var 38 år första gången jag gjorde något i ansiktet, har aldrig haft rynkor mer än den hemska bekymmersrynkan som gjorde jag ständigt såg arg ut.
Musklerna har nämligen “inget minne” så man kan ta bort rynkor för gott utan att hålla på med massa botox hela tiden.
Jag duttar lite botox på små olika ställen för jag tycker det blir fräscht. Men jag har hemsk migrän så måste lägga på migrän områden var 9e vecka, det är det bästa jag gjort.

Lägger även lite filler i läpparna för jag gillar inte att de blir smala som sträck när man blir äldre.

Och allt sånt är ju helt upp till var och en, jag berättar gärna för att vara ärlig och även tipsa om seriösa kliniker men också för att läsarna inte ska få dåligt självförtroende utan veta vad jag gör.

Kram!

Lill 1 månad sen

VAD har du gjort med ditt ansikte undrar jag, som är relativt ny läsare av din blogg.
Man ska vara ärlig säger du. Det är helt ok tycker jag.
Men varför ens behöva ändra på sig?
Bara att dra ut två tänder fick mig att känna att ”det är inte jag” när jag såg mig i spegeln.
HUR kan man behålla sitt JAG om man inte ser ut som ”jag”

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Uppenbarligen ingen ny läsare- så allt du vill veta finns här på bloggen så bara skrolla vidare.

Linda 1 månad sen

Carolina Gynning är ju supersnygg men såklart har hon också fått hjälp på traven (opererat bröst, rumpa etc). Jag önskar också att kändisarna var öppnare med detta, det hade liksom varit mer “fair” – då hade vi följare fattat att det är det som krävs för att bli sådär snygg (istället för att stå o slita som en galning på gymmet). Säkert har Maggan Graaf också opererat sig! De är ju härliga roliga människor såklart, inget sagt om det – jag bara önskar att de vore lite ärligare. Att träna ger resultat, visst – men inte riktigt på den där nivån. Det är så skönt med dig Johanna, att du är så öppen och står för de “ingrepp” du väljer att göra. Det är fair game tycker jag :-)

Maggan 1 månad sen

Så bra skrivet Johanna! Inte är det billigt heller, för man får stå för kostnaden själv!

Katja 1 månad sen

Så bra skrivet. Kräver många års träning för förändring av kropp. Att fett blir muskler. Och plötsligt händer det så fort hos vissa…..

Maria 1 månad sen

Det är många bloggare och influensers tyvärr som skulle kunna känna sig träffade av ditt inlägg! Du har helt rätt i det du skriver!!!

Barbro 1 månad sen

Så sant och hur det förvränger bilden för unga flickor om hur man ska se ut. Detta är så sorgligt. Sunda vanor och motion och bra mat kommer man långt med. Och sedan dessa ankläppar som är så onaturligt. Vart tog den enkla flickan vägen? Tycker endast det florerar numera om kvinnoideal. Så jag håller med dig.

Eva 1 månad sen

Jättebra sagt👍

Petra Jedborg 1 månad sen

Jaaa, tycker det är pinsamt när de gjort en fettsugning över hela bålen och lagt in en del av det på höfter och rumpa och låtas att de tränat sig till kroppen. Tänker speciellt på en känd kvinna som börjat träna och gärna peppar sina följare att träna. Ärlighet varar längst

Svar på kommentaren:
Mia 1 månad sen

Håller med helt. Vill nästan namnge henne. Blir förbannad av att se hur hon låtsas träna och peppa sina följare.
Finns ett par till som vägrar tala om om dom opererat sin kropp men står och lyfter.

Stackars deras följare som kanske inte förstår.

Maria 1 månad sen

Vem pratar ni om?

Åsa 1 månad sen

Vem är det man menar? 🤷🏼‍♀️

Mia 1 månad sen

Men tror i Johanna vill att det ska skvallras här…
skäms att ni frågar sånt!

Åsa 1 månad sen

Vaddå ”skämmas”, Mia? Det blir ju poänglöst om man inte vet vem som avses och som irriterar så.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Nej jag tycker inte alls man diskuterar andra här inne.

Elisabeth Persson 1 månad sen

Jag misstänker vem detta är, den människan har jag avföljt för hon inte är ärlig mot sina följare, men de tror på vad hon skriver.

Marita 1 månad sen

👏🏻👏🏻

Linda 1 månad sen

WORD! Vet en person som har en hel del följare, och opererat magen och lite av varje. Platt som en planka.
Men icke ett ord utåt.

Tragiskt. Helt rätt Johanna, mer ärlighet om du lägger ut offentliga inlägg.

Svar på kommentaren:
Barbro 1 månad sen

Vem då?

Michela 1 månad sen

Håller fullständigt med!

Svar på kommentaren:
Therese 1 månad sen

…jag får upp bilder av en känd kvinna med initialer M.G som på väldigt kort tid förändrades väldigt mycket kroppsligt.
Kan det vara så att vi tänker på samma kvinna?

Håller med Johanna, var ärliga och stå för det det!
Gillar att du vågar sticka ut hakan @Johanna – Go Girl!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk Nu ska jag sätta mig i bilen och köra mot Göteborg, den är smällfull med grejer, haha fattar knappt hur Lucy ska få plats. Men hon sitter i bilstolen fastspänd…

Innehåller annonslänkar till Jotex  God morgon torsdag! Strålande sol och vackert vinterväder. Om några timmar kör jag ner till Göteborg, hela bilen full av grejer till bloppisen på lördag. Missa inte den…

Innehåller annonslänk Nu ska jag sätta mig i bilen och köra mot Göteborg, den är smällfull med grejer, haha fattar knappt hur Lucy ska få plats. Men hon sitter i bilstolen fastspänd…

Innehåller annonslänkar till Jotex  God morgon torsdag! Strålande sol och vackert vinterväder. Om några timmar kör jag ner till Göteborg, hela bilen full av grejer till bloppisen på lördag. Missa inte den…

Vänner! Den här krämiga oxfilepastan lagade jag idag, gillar ni pasta med oxfile, gorgonzola- gör denna. Oh my god! Jag hade ostronskivling som är gott ihop med kött men funkar även med…