• 2020-01-23, 20:36
  • 8

Har precis ätit en god omelett efter träningspasset, omelett mättar och går snabbt att svänga ihop. Jag tar oftast vad jag har hemma, idag blev det spenat, tomater, paprika och ost, kryddar med paprika, lite cayennepeppar, salt och peppar. Blir så gott.

Körde överkropp på gymet idag, biceps, triceps, rygg och mage. Sedan 20 minuter på crosstrainer. Alltid styrka före cardio. Jag vill ha all kraft och energi till mitt styrkepass, efteråt kan jag cykla, jogga eller köra crosstrainer för att bränna och cykla ur mjölksyran lite.

Älskar hänga på gymet, jag träffar många jag känner och alla är där för samma sak. Det är sån gemenskap när man tränar. Jag får energi av att bara kliva in på stället, testa det. Ni kommer få självförtroende när ni bara kliver över tröskeln på gymet, efter ett skönt pass är det en underbar känsla. Jag har känt mig låg några dagar, hemsk pms men träningen stärker mig enormt och är redan en ny människa.

Var hos advokaten idag som är mitt målsägarbiträde i rättegången. Terese är en grym advokat som jag har känt i många år då våra barn gått i samma klass sedan dagis. I ett par timmar satt vi och gick igenom målet och 19/2 klockan 9.00 är det rättegång i Eskilstuna tingsrätt. Kommer bli bra till slut. Jag är förberedd och fokuserad.

Omelett- enklare kan det inte bli.

2 portioner / Ta vad ni har i kylen! 
5 ägg
4 msk mjölk
1/2 dl stark ost (även gott med parmesanost och fetaost)
några babytomater
1/2 röd paprika
1 liten näve färsk bladspenat
paprikapulver
cayennepeppar
salt och svartpeppar
olivolja

Gör så här:
Knäck äggen i en skål och vispa upp lätt, häll i mjölken och vispa ihop allt noga. Salta, peppra och häll ner spenaten, skär paprika i små bitar, häll i osten (ta mer om du vill) krydda med paprikapulver och lite cayennepeppar. Smaka av- häll olivolja i en stekpanna. Dela tomaterna och lägg över omeletten i pannan. Ha inte för hög värme. Den bränns lätt. Stek på medelvärme, sänk efter några minuter. Då blir den krämig och fin. Ringla gärna lite olivolja över omeletten.

 

 

 

2020-01-23 Recept

Kommentarer

Lena M 1 år sen

Ser galet gott ut. Mmmmm. Jag lagade en god lax igår. Stekte riven urvattnad squash och pressad vitlök. Blandade ihop det med creme fraiche och saltade pepprade. Bredde på laxen och in i ugnen. Blev jättegott. Och enkel vardagsmat.
Du är verkligen inspirerande och härlig Johanna. Tar in många tips och idéer av dig. Och fick din bok av dottern i julklapp. Så glad!
Kram

Anneli 1 år sen

Den enklaste och godaste av middagar och inte särskilt dyr heller + kylskåpsrensning som bonus :)
Har idétorka angående helgens mat, tycker alltid det blir samma… måste väl skrolla ditt receptindex
och se vad jag kan hitta där.
Ha en skön helg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Ja visst är det bra med en god omelett!

Kanske en god kycklinggryta med kokosmjölk? Finns massor med recept. Eller laxen med saffran jag gjorde förra veckan? Galet god!

Jag ska göra oxfilepasta! Slurp ;)

Ha en skön helg du också!

Anneli 1 år sen

Jag gör alltid tvärtom på gymmet, cardio först, sen styrka, blir det större skillnad om man gör som du? ( min PT, för många år sedan, lärde mig att man ska göra så).

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Jag vill ha mer styrka och ork till styrkepasset och har även lärt mig det är bra att köra i den ordningen.
Men det är ju inte ristat i sten, gör det du känner är bäst för dig!

Sussie 1 år sen

Uppvärmning för puls och muskler, styrketräning för muskeln är varm och har ork, lättare att bygga b.l.a
Cardio efter styrkan så förbränner du mer fett än innan då det tar mer på musklerna.
1 uppvärmning
2 styrketräning
3 cardio

Men gör som du vill och känns bäst!

Lotta 1 år sen

Mums ser gott ut! Jag har tränat ett bål pass med PT idag o svängde ihop cous cous, stekta grönsaker, bladspenat o fetaost efter passet det va oxå gott o gick snabbt😀
Satt o gäspade på jobbet efter träningen va jag skönt trött i kroppen men pigg o glad💪🏻🤗

Cicci 1 år sen

Hej! Vore jättekul och inspirerande om du ville visa lite tips och några övningar som man skulle kunna göra. / kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg