• 2020-01-25, 12:50
  • 12

Relax if you can! Ischgl är Tyrolonens Ibiza-Här finns allt och du njuter av skidåkning i både Österrike och Schweiz med samma liftkort i ett modernt liftsystem. Här har du Österrikes bästa after ski, fantastiska restauranger och mysiga butiker. Aktiv semester, finns inget bättre! Janne är dessutom en fantastisk duktig skidåkare och har fått mig att våga så mycket mer, även om jag ibland kör ner med darriga ben för de tuffaste pisterna han kan hitta.

Har ni varit där? Ischgl är mysigt! Vi tyckte det var riktigt bra så är sugna på att åka igen den här säsongen. Man åker enkelt till Innsbrück och tar sedan taxi, hyrbil eller tåg. Janne kollade precis flyg en weekend i mars och priset för flyg ligger på ca 5000kr t/r. Taxi Innsbrück-Ischgl ca 140€ om man förbokar. Sist vi var där bodde i på hotel Solaria som vi var jättenöjda med. STS Alpresor kör också paketresor, kolla upp där också.

Det är något helt annat med alperna. Vyerna är oslagbara, längderna på pisterna och alla mysiga hütter i backarna, apres skin, stämningen- allt är bara så grymt bra. Dessutom möjlighet till härlig offpist!

Högsta höjden i Ischgl är på 2872 meter och ett modernt liftsystem. Härligt med stora kabiner och flera av stolsliftarna var helt nya för säsongen som tar dig hela vägen upp från byn.

Åker man skidor i Ischgl ska man inte missa smugglesrun som finns i tre olika varianter. Brons, silver, guld. Namnet smugglesrun kommer från förr i tiden när man smugglade från Schweiz till Österrike, nu för tiden smugglar man inte men njuter istället av den fantastiska åkturen.

Området hänger ihop med Samnaum i Schweiz och där kan man handla skattefritt! Det är häftigt att helt plötsligt vara över på den schweiziska sidan och flyga nedför härliga pister och dalar.

Och en mysig lunch i solen!

En dag körde vi med en skidguide för en pistvisning och det  kan jag rekommendera, man får snabbt lära sig hur man hittar och massa bra tips.

Vårt hotell Solaria  ligger nära liften och vi hade skidorna i deras förvaring på hotellet. (Alla hotell brukar ha bra lösningar för din utrustning) Vi hade halvpension på hotellet men äter alltid goda luncher i backarna på dagarna. Middagarna på kvällarna på hotellet var riktigt bra, det var olika menyer man kunde välja på, självklart skippade vi femrätters en kväll mot en klassisk äkta schnitzel. Alltid minst en äkta schnitzel när man är i alperna.

Trevlig personal och stora rum. Vi älskar stora hotellrum när man är på skidresa, det är så mycket grejer man har med så allt måste få plats.

Åka skidor i alperna är bara helt underbart, åker ni skidor? Bästa semestern helt klart! De vackra vyerna och alptopparna kommer jag aldrig tröttna på. Vill snart bo där nere, nära till Gardasjön är ju inte fel.

Mysiga luncher uppe i backarna varje dag, vill du ha en magisk utsikt så finns inget bättre ställe.

After ski! Eller Apres ski som det heter. Ischgl har allt! Och vilket drag, två gånger var vi på Kuhstall, galen stämning och härlig musik som det ska vara på en tyroler apres ski, man går dit direkt efter en heldag i backen, alla är lika glada och så skön stämning.

Ni måste lyssna på Afterski/tyroler på spotify. Jag bara älskar tyrol musiken. Min favoritlåt är Helene Fischer med Atemlos durch die Nacht och Hulapalu med Andreas Gabalier. Minnen från dessa låtar från härliga apres ski när vi varit i Österrike. Jag blir glad av musiken!

Vill man ha något lugnare apres ski i Ischgl går man förstås till den mysiga champagne hytte, ett måste om ni är där. Otroligt mysig atmosfär. Kolla de stora Magnumflaskorna i taket, när man beställer den sätter de upp den efteråt i taket med namn och datum, hehe.

Men man orkar inte hela kvällar, efter apres ski och middag på hotellet stupade vi i säng före 23. Är man på skidresa vill man inte missa att lägga de första svängarna i den nypistade manshestern och då får man vara uppe tidigt.

Ni som åker utför- hur härligt är det inte att köra så här som på bilden, tidigt uppe i backen!

Missa heller inte den mysiga shoppinggatan med alla restauranger, nästa gång vi är i Ischgl kanske vi ska testa äta ute på stan några fler kvällar. Vi såg många härliga restauranger vi gärna vill prova nästa gång.

Snart åker vi igen!

2020-01-25 Johanna Toftby, Resor

Kommentarer

Liniz travel 1 år sen

Åh så sugen jag blir på ischl! Aldrig varit där men älskar ju Österrike!

Kram

Rita 1 år sen

Vi måste alla ifrågasätta våra flygresor och radikalt minska dessa för att klimatpåverkan ska ändras. Att som du Johanna bara svara att du inte tänker sluta flyga är egoistiskt och visar på okunskap kring vilken påverkan detta har på vårt jordklot. Är du verkligen så självisk?

Emma 1 år sen

Tack för svar! Jag försöker minimera flygresor men älskar att resa så har inte slutat helt. Men vågar knappt berätta för någon i min närhet att jag flyger. Tror att det finns bra sätt att klimatkompensera på genom att bl a köpa utsläppsrätter etc men har inte helt koll på detta. Därav min fråga och ville höra hur ni valt att göra.

Åsa 1 år sen

ni är det perfekta paret helt klart

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Haha tack snälla du, vi trivs ;)

Elsa 1 år sen

Jag har haft en lång paus med slalomåkning, över 10 år!
Men i år tänkte jag faktiskt återuppta det och försöka våga mig nerför några pister.
Inga svarta backar dock. 🙂
Jag börjar med skidbackarna här i Norrbotten.
Tack för inspirationen!

Emma 1 år sen

Vad mysigt! Ser underbart ut.
Hur gör ni kring klimatkompensation när ni reser?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Ja det är fantastiskt i alperna, älskar utförsåkning där nere.
Vad menar du? :)

Emma 1 år sen

Jag tänker på om och isf hur ni klimatkompenserar era flygresor🙂
Jag förstår att alla inte gör det och är ingen självklarhet. Men vill höra om ni gör det och hur ni resonerar i dessa klimatkristider.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Hej Emma!

Så är det nog. Jag försöker leva så klimatsmart jag kan genom tex att aldrig slänga gamla kläder utan se till att de återanvänds men tänker inte sluta flyga och kan säkert bli bättre.
Hur gör du själv?

Sara 1 år sen

Bra fråga Emma, har länge funderat samma sak kring alla flygresorna😉

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Hej Sara, då har du mitt svar till er båda. :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg