• 2020-01-27, 21:00
  • 16

Det är den 27 januari och än så länge har jag inte blivit sjuk den här vintern peppar peppar. Herregud vad skönt! Och vet ni vad, mina jobbiga extraslag är också bättre! Det vågar jag knappt skriva för då kommer väl skiten tillbaka.

Jag har haft extraslag under 1,5 år som jag skrivit om HÄR HÄR och HÄR 

Ni är många som hört av er och haft samma sak, det är verkligen fruktansvärt. Jag har gjort alla undersökningar, är frisk och har nog själv kommit fram till att det är hormoner. 

Men jag äter mer vitaminer och mineraler varje dag och har gjort ett bra tag. 

Vet ni, jag märker en stor skillnad! Jag är supernoga med mina vitaminer, reser jag bort så tar jag med alla burkar. När extraslagen härjade som värst i februari och jag var sjukare än sjukast så bestämde jag att äta dem varje dag. Man kan inte strunta i att ta sina vitaminer eller mineraler, jag vet många som bara tar de då och då. Burkarna glöms bort och det klart att man inte känner skillnad då. 

Ni måste vara bestämda och konsekvent, det är för för sjutton så ni håller er friska! Jag brukar alltid bli sjuk i december, sen håller det på fram till mars, men än så länge är jag frisk.

Jag äter D-vitamin och magnesium varje dag, men även C-vitamin, B6 och probiotika som också stärker immunförsvaret. 

Läkarna tipsar om att äta D-vitamin och Magneisum eftersom vi inte får i oss dem i maten och mörkret gör det ännu värre när vi inte får hjälp av solen att hålla oss friska heller.

D-vitamin HÄR dessutom innehåller den kokosfett som smörjer kroppen inifrån. Magnesium HÄR 

Med min kod Toftbyvip får ni 20 procents rabatt! Passa på att bunkra upp, koden gäller på allt hos Better You! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Niclas Pantzar 1 år sen

Bättre att äta riktig mat som innehåller mer magnesium än att äta tabletter.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Nej tyvärr Niclas får man inte i sig den mängden man behöver i riktigt mat.
Läkarna råder oss att äta magnesium just på grund av att så många har magnesium brist.

K 1 år sen

Jag är också en cancerpatient sen 2017. Jag äter absolut inga antioxidanter i tablettform. Försöker få i mig allt i maten. Jag har också nervskador i fötterna efter cellgifter. Läkaren säger att jag inte har nån brist på magnesium, men det äter jag faktiskt ändå. Annars får jag skitjobbiga kramper i fötterna på natten. Men INGA andra tillskott för min del. Alla gör som dom vill, men lyssna på din läkare. Jag visste tex inte att cellgifterna är verkningslösa om man käkar grapefrukt..
Allt gott

Åsa 1 år sen

Jag pratar om mina egna erfarenheter kring cancer, och vad cancervården, läkare och forskning säger, och dem litar jag på. Vet du inte om att du kanske har cancerceller i kroppen och äter olika vitaminer så sätter vitaminerna fart på dem skadliga cellerna.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Hej Åsa!

Tråkigt att läsa du haft cancer men vad skönt du är behandlad och mår bra :)

Jag litar inte ett dugg enbart på läkarvården. Jag har ätit vitaminer och mineraler länge och kommer fortsätta- just på grund av att jag märker STOR skillnad hur jag mår.
Alla gör som man vill, men lyssna på din egen kropp och du väljer själv hur just du vill leva, eller hur.

Så här kommer jag fortsätta äta vitaminer- just för att jag mår bättre och märker det är skillnad.

Lena 1 år sen

Tack för rabattkoden! Jag äter också vitaminer sedan ett bra tag tillbaka, mår mycket bättre!

Therese 1 år sen

De flesta har näringsbrist men problemet är att man inte har en aning om vilka specifika ämnen man har brist på. Många gånger skapar man större obalanser genom att tillföra kosttillskott man inte behöver. Även om man skulle behöva dem kan man skapa brister och obalanser av andra ämnen i kroppen istället.så viktigt att ha koll på vad man verkligen behöver.

Anneli 1 år sen

Jag har med sett nåt med att om man cancer så ser dom är inte det på proverna om man har det. Det var hårvitaminer och det har jag ätit jättemycket. Efter det vågar jag inte äta mina vitaminer 😢

Louise 1 år sen

Vilken probiotika tar du? Kollade in vetter you hemsida men hittade ingen där? Kanske jag som inte såg den bara.
Tack för en fin blogg!kram

Åsa 1 år sen

Jag fick cancer 2018, jag har opererats, fått cellgifter och strålning, cancern är nu borta😊.
Jag fick absolut inte äta vitaminer, och antioxidanter, eftersom vitaminer och antioxidanter göder cancerceller och det kan då bli väldigt missvisande och skadligt. Mina läkare var stenhårda mot detta.
D vitamin och B12 göder inte cancerceller enligt läkarna.
Det är bara ett sätt för all hälsokost att tjäna pengar, äter du en bra sammansatt kost så ska du få i dig det du behöver.Jag tror verkligen på detta, och på all forskning som görs runt cancer.
Cancerforskningen har kommit långt men det behövs mer forskning och mer pengar.

Lotte 1 år sen

Jag äter med D-vitamin och magnesium + ett par burkar av flavon men sen såg jag programmet på tv där de sa att vitaminer göder cancerceller så nu vet jag inte om jag ska strunta i att beställa mer…. Känns ju lite sådär. Magnesium tog jag mest för mina kryp i handleder och fotleder fast nu ett år senare har det fortfarande inte hjälpt ;)

Svar på kommentaren:
Åsa 1 år sen

Jag fick cancer 2018, har gått igenom operationer, cellgifter och strålning, cancern är nu borta.
Jag fick absolut inte stoppa i mig vitaminer, antioxidanter under mina behandlingar eftersom det kan bli missvisande och att vitaminer och antioxidanter göder cancerceller, mina läkare har varit stenhårda mot detta. Det är bara ett sätt för hälsokosten att tjäna pengar. Äter du ordentligt , bra sammansatt kost ,så får du i dig det du behöver.
D vitamin och B12 påverkar inte cancerceller.

Åsa 1 år sen

Jag fick cancer 2018, jag har opererats, fått cellgifter och strålning, cancern är nu borta😊.
Jag fick absolut inte äta vitaminer, och antioxidanter, eftersom vitaminer och antioxidanter göder cancerceller och det kan då bli väldigt missvisande och skadligt. Mina läkare var stenhårda mot detta.
D vitamin och B12 göder inte cancerceller enligt läkarna.
Det är bara ett sätt för all hälsokost att tjäna pengar, äter du en bra sammansatt kost så ska du få i dig det du behöver.Jag tror verkligen på detta, och på all forskning som görs runt cancer.
Cancerforskningen har kommit långt men det behövs mer forskning och mer pengar.

Marie.S 1 år sen

Tror knappast Johanna tipsar om vitaminer till dom som har cancer.
Var och ens eget ansvar…

Jag äter D vitamin, c-vitamin- magnesium och även mjölksyratabletter som Johanna. Har inte varit sjuk på över ett år.
Klart vi behöver tillsätta D vitamin för vi har inget ljus i vårt land.

Magnesium får man inte i sig i kosten alls.
Jag är så nöjd och glad över att äntligen förstått att kroppen saknat detta.

Mia 1 år sen

Varför skulle man inte få i sig magnesium via kosten?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Hej på er!

Lyssna på tex vad läkarna säger. De flesta har magnesiumbrist, de rekommenderar att man äter det.
Just magnesium är mycket svårt att få i sig tillräckligt i kosten.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I går skrev jag om min blodbrist och bad alla som kommenterar att inte skrämma mig i onödan. Tack snälla alla som respekterade det! Men ni som tycker att ni vet bättre än…

Jag har blodbrist! Helt ofattbart. Det har tagit mig några veckor att orka berätta, jag var riktigt ledsen det första veckorna. Jag mådde så dåligt av alla symtom men förstod inte varför.…

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…