• 2020-01-27, 18:57
  • 4

Torsk med riven pepparrot- hur gott är inte det. Detta blev min middag idag, jag tränade först och åt detta som både frukost och lunch vi 13. Tjejerna fick lunchlådor tills i morgon, de är duktiga med att äta rätt och köper aldrig mat ute, de fixar vad som finns hemma i kylen. Jag är så glad över att de lärt sig och vill äta bra och näringsrik mat. Mat ska inte vara krångligt eller ett “måste” jag vet det är för många. Får man in rutiner så blir det lättare att alltid laga riktig mättande mat hemma.

Tjejerna har nog blivit som jag när det gäller lunch när man jobbar- det är så onödigt dyrt att köpa lunch ute och dessutom sällan nyttigt.
Vet det är socialt för många och det förstår jag. Gemenskap är också viktigt.

Lär era barn tidigt hemma hur man enkelt lagar mat, jag har alltid varit ganska hård med att de får hjälpa till hemma, värsta jag vet med slappa föräldrar för de får monsterungar som inte lär sig och gör vad de vill med allt istället. Daltandet slår tillbaka.

Det ger barnen självförtroende om de får lära sig att vara med, hjälpa till.

Sen skämmer jag gärna bort barnen genom att göra lunchlådor om jag ändå lagar här hemma. Jag älskar skämma bort. Men vi ger och tar.

Jag gör nyttig mat på veckorna och helgen äter jag mer vad jag känner för. Den här fisken behövs knappt något recept, jag hade torsk som jag stekte i ugnen. Salta först. Lite olivolja och lite smör i en form, lägg fisken i formen och stek i ugnen på 175 grader ca 15-18 minuter. Då blir torsken perfekt och inte torr.

Jag älskar torsk med pepparrot! Riv lite färsk pepparrot över fisken, jag hade kokt potatis med skal på, sparris, blomkål och lite färsk spenat. Ringlade lite av smöret över fisken bara sen salt och peppar.
Riktigt gott och en nyttig lunch med goda smaker.

 

2020-01-27 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Anna 1 år sen

Vill gärna få tips på vad du äter på kvällarna? Jag blir så hungrig av träningen men vill inte äta för mycket på kvällen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Ju mer du tränar desto mer energi behöver du. Men ät bra energi som mättar.
På kvällen äter jag kanske yoghurt, bär, fröknäcke, eller en god omelett.
Kanske kokar två ägg, några rullar ost eller skinka.
Eller en avokado plus ett ägg, några nötter eller en skål med lite bär.

kram

Lotta 1 år sen

Så gott och vad fräsch mat.
Rätt tänkt Johanna med fostran, har också lärt mina barn hjälpa till hemma.
Man får tillbaka det sen.

Ulrika Hultberg 1 år sen

Jag tycker om också torsk .Den är så god .
Den enda fisk som jag inte äter det är gädda. Annars äter jag all fisk .
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg