• 2020-01-28, 22:39
  • 26

Jag var på gymmet ikväll och märker direkt att en kille stirrar på mig. Han kommer till maskinen bredvid mig, säger hej och sedan släpper han mig inte med blicken utan glor på varenda repetition jag gör.

Jag känner mig väldigt obekväm, men kör färdigt mina repetitioner och hoppar snabbt över till maskinen bredvid. Han följer efter direkt och tar maskinen jag precis hade kört. Utan ändra vikt eller inställning på sitsen. Det kändes inte som han var där för att träna. 

Jag stirrar rakt ner i golvet och ser hans sjuka blick rakt ner på mina ben. Jag avbryter den maskinen också och går snabbt in i ett nytt rum och kör squats som en galning med vikt bredvid två andra som står och tränar. 

Han kommer efter. Då byter jag våning och springer genom hela gymmet för att han inte ska se vart jag tar vägen. Jag kör en ny benövning. Helt plötsligt är han vid maskinen bakom mig. Jag börjar blir rädd och arg, känner mig förföljd. Ska jag inte kunna träna? Ska jag inte kunna känna mig trygg och säker på ett gym med massa folk? 

Jag flyttar mig snabbt bort till rygg och magmaskinerna istället och helt plötsligt sitter han bredvid på en maskin där också. Han förföljer mig över hela gymmet. 

Där frågar han om jag brukar träna ofta. Jag svarar inte utan byter maskin igen och kör magövningar, känner tårarna bränna bakom ögonen och ser att han till och med fotar mig i smyg. Jag gömmer mig bakom maskinen. Sen fotar jag också idioten och lämnar gymmet direkt. På vägen ut berättar jag för personalen och jag visar bilden. 

Jag tycker detta är förjävligt! Jag är ju inte den första som är med om detta. Kanske är jag extra känslig för jag har en rättegång om tre veckor där åtalet är olaga förföljelse och övergrepp i rättssak. Jag orkar inte med sånt här.

Sånt här vidrigt beteende är inte ok nånstans, det är rena psykopatbeetendet och jag är så arg på mig själv att jag inte skällde ut honom, men jag fann mig inte. Jag ville bara bli av med aset. 

Nästa gång skäller jag ut honom, jag brukar alltid stå upp för mig själv och andra. Ju fler vi är som säger till, desto snabbare kan vi bli av med äckel på gymmet.

 

2020-01-28 Johanna Toftby

Kommentarer

Elsa 8 månader sen

Jag glömmer aldrig då jag och min syster låg och solade på stranden vid havet. Vi hade hittat en lite undanskömd plats nere i en sänka. Plötsligt dyker det upp en man ovanför oss och sätter sig uppe på sandkullen. Sitter där flinande ner mot oss. Så obehagligt! Då var jag glad att jag inte var ensam utan hade syrran med. För just där till havet brukade jag ibland åka ensam för att sola och bada.
Detta hände då jag bodde i Finland. För många många år sen. Men jag minns det som igår, allt. Känslan och hans blickar.
Vi kom oss inte heller för att säga något åt honom utan låg kvar och väntade ut honom tills han gick.

Svar på kommentaren:
Elsa 8 månader sen

*undangömd.

Johanna Toftby 8 månader sen

Hej Elsa!

Det är fruktansvärt. Man känner sig fruktansvärt kränkt. Jag fann mig inte heller, just på grund av tror jag att han är ju på en allmän plats och han får ju träna på vilka maskiner han vill. Man blir ställd och osäker. Men tro fan han inte kan följa efter mig!!
Klart mannen inte kunde ligga där och bara glo på er, men man blir ställt och osäker när det är på platser de “får vara”. Jag fattar precis hur du känner att du minns blickar, hur känslan var. Hemskt är det!!
Men man lär sig, jag har tänkt så mycket på den här händelsen jag var med om.
Jag vet att jag kommer säga ifrån, skälla ut honom eller någon annan som medvetet följer efter mig nästa gång.

Diana 8 månader sen

Vad obehagligt, polisanmäl då får han en markering + alla andra idioter som håller på sådär. Vet att det finns endast gym för endast kvinnor på nån ort, finns många kvinnor som inte vill träna tillsammans med män av olika anledningar p.g.r av religion, kultur & förföljelse. Kan tänka mig att det kanske blir mer vanligt med sånna gym…

Lena 8 månader sen

För några år sedan var jag på en större tillställning där en del mer eller mindre kända personer också var, till middagen så hade jag fått en man känd från tv som min ”bordsherre”. Han är trevlig och pratsam och både han och jag och mannen och kvinnan mittemot oss deltog i ett trevligt samtal. Lagom till varmrätten känner jag hans hand på mitt lår, han lägger den helt på låret och rör sin tumme med små smekande rörelser. Det tar mig 2-3 sekunder att fatta att han gör ju så medvetet! Och under tiden pratar han på med mannen mittemot om något alldagligt. Det här är en man som är ca 15 år äldre än mig, han vet vem jag är men vi är inte mer än ytligt bekanta, han vet dessutom att jag är gift! Han vet vem min man är! Jag blev först helt paff men snabbt byttes min känsla till ilska! Vem f…. trodde han att han var! Så jag tog ett fast grepp om hans hand och lyfte upp den med en smäll på bordet med orden: ”håll din j… hand för dig själv och låt bli mitt lår!” Jag kan säga att det blev totalt tyst runt omkring oss och otroligt nog så började han stamma fram nåt som lät som förlåt. Jag bad honom med skarp röst att byta plats och flytta på sig. Fick senare höra att det inte var första gången han gjort något liknande. När metoo kom så har jag full förståelse för hur alla dessa kvinnor har känt sig och speciellt om de har varit i ”beroende” ställning av en högre chef eller liknande som tagit sig alltför stora friheter. Jag tror absolut att om man som kvinna markerar direkt att något inte är ok OCH om då ”vi andra” kvinnor (eller de sunda män som faktiskt finns) runt om skulle lägga oss i och ifrågasätta då kanske de här sjuka männen skulle passa sig väldigt noga för att bete sig såhär.

Paula 8 månader sen

Usch vilket äckel! Så stark du var och önskar att du ska få vara i fred! Hoppas att han blir polisanmäld.

Ann Bengtsson 8 månader sen

Fyy så obehagligt!!! Förstår känslan av att du inte kom för dig att skälla ut honom. Usch ❤️❤️

Helene 8 månader sen

Vilket äckel, fy fasen vad obehagligt. Hoppas verkligen personalen tar tag i detta och porta honom från att komma tillbaks.
Stor kram

Jessica W 8 månader sen

Jag har varit med om två liknande händelser, första gången var det två snubbar som satte sig på golvet framför mig när jag körde bänkpress.
De kollade rakt in mellan mina ben.
Jag bad dem gå därifrån, då svarade de att gymmet är för alla.
De satt kvar, jag mådde dåligt men tänkte att de ska fan inte få mig att sluta träna.
Det var så förnedrande.
Andra gången var det en kille som kom fram och sa jag gillar det du gör…..och kollade bara på mina bröst.
Bäst gillar jag din stretch….
Nu försöker jag alltid stå in mot en vägg om jag tex gör bakböj. Minst lilla som kan få snuskpellen att gå igång undviker jag inför öppen ridå…

Magdalena 8 månader sen

Herregud vilket äckel & vilken psykopat. Du ska inte behöva ta detta !! Bra att du sa till personalen också. Bra av dig att du tog en bild på aset också . Fy för vissa män, man blir nästan ” manshatare” vet många kvinnor som inte vågar dejta någon ny på tex tinder där det kryllar av äckel idioter sexgalningar & sol & vårare. Vilken värld vi ska behöva leva i. Själv med två flickor fick jag mitt livs första dickpick skickat till mig på fb…alltså på riktgt , vem gör ens sånt?
Man blir förolämpad äcklad & blir rädd.
Har ett destruktivt äktenskap bakom mig så vet hur en sjuk psykopat beter sig ljuger sig fri & har noll respekt för kvinnor än mindre för myndigheter .
Bra Johanna att du skriver om detta ! Lycka till & ge dig inte. Anmäl honom / aset om så behövs . Han ska inte få dig att känna dig obehaglig & inte kunna få träna i fred. ❤️

Agneta 8 månader sen

Helt oacceptabelt beteende. Många gym har kameror, där har du bevis som de kan spara. Det är sådant här beteende som gör att tjejer drar sig för att börja på gym eller att det finns gym för enbart tjejer. Man ska kunna känna sig trygg på ett sådant ställe. Hoppas de förstod allvaret i det.

Marie Johansson 8 månader sen

Men fy så obehagligt det måste ha varit 😢. Vilka “sjuka” människor det finns..
Kramar till dig

Lotta 8 månader sen

Men oj va obehagligt o läskigt! Inte roligt att gå hem själv efter en sån händelse heller😘
Styrkekramar till dig

Lotte 8 månader sen

Fy vad obehagligt :(

Eva 8 månader sen

Usch vad obehagligt! Hade inte vågat gå hem själv. Hoppas du hade nån som mötte upp dig.

Cecilia 8 månader sen

Fy f-n vad obehagligt! Hoppas de kan göra ngt åt det och att du slipper vara med om det igen!

Catrin 8 månader sen

Beklagar händelsen på gymmet, hoppas du inte behöver träffa personen igen. Du kanske har skrivit det förut men jag undrar vad du har i din ingefärashot? Tack för en härlig blogg å insta!

Maria B 8 månader sen

Fy va obehagligt…

Pernilla 8 månader sen

Usch kommer du våga gå dit igen,?skulle kännas väldigt jobbigt.

Anne 8 månader sen

Fy så obehagligt 😞vad är det för fel på folk 😡säg till på gymet! Hoppas du inte behöver uppleva det igen! Kram

MariaZ 8 månader sen

Jag föreslår att du går till de gymansvariga och berättar istället för att konfrontera personen. De vill veta, och det kan ha varit fler som berättar samma sak.

Nu kanske han gjorde så här för att du är känd – men – det är han som är konstig så bättre att berätta för dem. Det kanske känns avskräckande också om de pratar med honom. Och när han vet att fler vet lägger han förhoppningsvis av.

Så ta hjälp här direkt och lös inte själv (jag vet att man gärna gör så, jag också, men bättre att lägga problemet där det hör hemma, som blir hos honom).

Om han följer dig löser det sig kanske själv nu när han inser att många tusen ser ditt inlägg.

Hoppas det inte händer igen. Hälsningar från mig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Gick till personalen och berättade.

Annette 8 månader sen

Häng ut han med bild, jäkla typ!

Svar på kommentaren:
Andrea 8 månader sen

Det ska hon absolut inte göra eftersom det bland annat kan leda till polisanmälan för förtal från äcklets sida! Särskilt med tanke på att det här är en stor blogg.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Så är det tyvärr.
Har god lust lägga ut bild på aset som jag ska upp i rätten med 19/2 men kan tyvärr inte det.

Efteråt däremot kommer jag berätta allt.

Mia 8 månader sen

Men för fan vilket as!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…