• 2020-01-28, 13:37
  • 7

Såg ni idrottsgalan igår? Vilka fantastiska prestationer! Och så duktig och snygg Kristin Kaspersson är. Toppform!

I morse var jag på gymet tidigt, hade tänkt ge mig ut på en rask PW men vädret var inte så lockande så jag körde på bandet istället, älskar träna före frukost och kan gärna köra styrka lite senare på eftermiddagen istället. Jag körde en timma med lutning så jag fick svettas ordentligt. Drack kaffe och BCAA innan, sen en go frukost vid 11.

Många frågar vad jag äter för frukost och det är ganska olika. Tränar jag på morgonen äter jag frukost efter, inte direkt men ca en timma efter. Tränar jag inte på morgonen äter jag frukost runt lunch. Ibland lunch direkt som frukost vid 13 som igår.

Detta åt jag idag. Kvarg med bär, ägg, kiwi, självklart min ingefärsshot jag dricker varje morgon och mina vitaminer och kaffe.

Märker att kroppen mår bra av just den här typen av frukost. Jag blir mätt men inte tröttmätt som man kan bli av kolhydrater. Äter gärna gröt- älskar gröt men det äter jag innan träning isf så bygger jag upp med bra kolhydrater så jag får energi. Efter träning vill jag ha mer protein.

Pressad ren citron och riven färsk ingefära varje morgon.

Detta tar några minuter, bara få in rutiner både med vitaminer, bra kost och träning så blir det inte krångligt.

Efter 15 -tiden dricker jag inget kaffe, men jag gillar grönt te med citron eller lime. Vi dricker en del olika slags grönt te hemma jag och tjejerna på kvällarna med något fröknäcke till.

Jag har också haft långa dagar som anställd med arbetstider från tidig morgon och sen eftermiddag eller kväll. Jag vet precis hur dygnets timmar bara försvinner. Jag tränade ofta på lunchen, eller gick ut och gick 30 minuter. Man måste inte sitta 60 minuter och äta. Bättre gå ut en sväng så får du motion och luft. Man måste inte ut på restaurang med kollegor varje dag.

Eller träna direkt efter jobbet, eller innan. Jag får en del kommentarer, även från närstående som tycker jag kan ju göra vad jag vill, går an för mig som är egen företagare och bestämmer själv osv osv…

Men man äger sin egen tid. Har sitt eget ansvar, sluta jämför dig med andra. Allt har sina för och nackdelar.

2020-01-28 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Charlotte 1 år sen

Hej! Skulle vara roligt om du kunde tipsa om lite snygga träningskläder 😊 Tänkte försöka komma igång och träna och då är det ju roligare om man har lite snygga kläder också.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Kan jag göra, jag brukar lägga ut då och då faktiskt, kollar man bloggen ofta missar man inget ;) Men ska tipsa igen!

Behöver fylla på med lite nya träningskläder jag också.

Annika metzget 1 år sen

Var har du kopt stolarna i sammet vid matnordet?

Anonym 1 år sen

Mums

Nina 1 år sen

Så sant. Det är lätt att intala sig att man inte har tid eller att träning “ska” vara något speciellt för att räknas.
Jag knäckte min egen kod för ett år sedan när jag läste Paulos bok En kvart om dagen. Har jag verkligen inte en kvart om dagen? Så jag började där. Svettas 15 minuter om dagen och ta tillvara vardagsmotionen, för all rörelse är bra. Sen rullade det på och jag insåg att mitt “hinner inte” sitter i huvudet. (Jobb, 4 barn och allt annat runtomkring som alla har) Jag tog bort allt socker ur kosten, då jag är sockerberoende och vips -14 kg på vågen. Nu har jag hittat yogan som jag unnar mig 20 minuter om dagen, ofta innan frukost och ofta innan jag ska sova. Det är tuff träning som samtidigt ger lugn och det ger effekt på övrig träning har jag märkt. Så nu prioriterar jag träningen, 20 minuter om det kniper och annat får vänta. Men det tog mig nästan 50 år att hitra mitt sätt. 🙂

Malin 1 år sen

Hello
En kanske dum fråga , men hur mycket citron 🍋 och hur mycket riven ingefära ? Har du i din shot? Och det är bara dom två ingredienser du har i ?
Med vänlig hälsning, Malin

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Bara pressar i en citronpress så det blir en “shot”,ca 4 msk enbart citron…. river färsk ingefära och häller i. Ca 1 msk ingefära.
Mäter inte närjag göra detta, har jag bara en halv citron hemma tex tar jag den :)

Nyttigt och uppiggande! Sen kan man göra på 1 liter och ha i kylen också! Häll 1 liter vatten i kastrull, men det får inte koka upp, max 60 grader. Riv ca 250 gram färsk ingefära och lägg i.
Sila av allt och låt det svalna. När det svalnat pressa i alla citroner och sila igen. Häll på flaska.
Man kan också ha i 0,5 dl honung och det häller man in när allt svalnat.

Stärker immunförsvaret!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg