ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chokladbollar med lakrits- rawbollar

/


Jag gjorde dessa chokladbollar med lakrits igår, alltså ni måste bara göra dem. Det är rawbollar så nyttigare förstås än de vanliga. Och alldeles underbara. På veckorna kör jag nyttigt och gaska strikt, inget godis och ingen alkohol alls. Bra mat, mycket träning och sen lite gott på helgen. Kör jag så får jag en väldigt bra balans.
Dessa rawbollar unnar jag mig någon gång ibland. Men jag vräker inte i mig allihop. Jag tog två stycken till kaffet. Så gott med lakrits för en som älskar salt godis. De är gjorda på dadlar men jag lovar er- de smakar inte dadlar. Mer åt kolasmak!

15 goda lakritsbollar utan vitt socker (Ta vilken nötsort du vill om du inte vill ha mandel eller hasselnötter)

12-14 dadlar (urkärnade)
1,5 dl mandelmjöl
1 dl finhackade hasselnötter
2 msk kokosolja (kung markattas eller Clean eating)
1 tsk lakritspulver
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk kakao
kokos
Gör så här:
Låt dadlarna stå framme en stund så de är mjuka. Ta ur kärnorna. Kör med en stavmixer så det blir en slät kolakräm-Ja! det ser ut och smakar som kola.
Häll i mandelmjöl, hasselnötterna som är fint hackade, kokosfett, kakao, lakritspulver vaniljpulver och rör om. Ta ev mer kokosfett om du behöver. Knåda ihop allt ordentligt med en sked, ställ en stund i kylen så går det lättare att rulla sen.
Rulla till små bollar och rulla dem i kokosflingor.
Ställ kallt en stund och njut av dina underbara lakritsbollar!
Tips! Byt ut kokos och rulla dem i finhackade hasselnötter eller torkade hallon som ser ut som strössel. Står bland bakhyllorna, passar gott med lakrits! Eller riv citronskal och blanda ner i kokosflingorna så får du smak av citron.
Vill du inte ha i lakrits kan du ta i 2 msk kaffe eller 2 msk jordnötssmör för annan smak. Blir det för kladdigt, ta mer mandelmjöl.

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00