Pizza på mandelbotten och gorgonzolatopping


Vad tyckte ni om mellon igår? Jag tyckte The Mamas var grymma! Power, energi och en fantastisk låt. Malou Prytz skulle förstås gått rakt till final, tyckte inte Robin alls hade energin i sitt nummer även om låten var bra.


Men mello är kul! Nästa lördag ska vi se den med vänner, så kul att hissa och dissa. Tycker mellanakten var riktigt rolig och gillade programledarna.


Jag gjorde pizza på mandelbotten till mig och Janne, den här är så god. Knaprig botten som man inte blir så där tungt mätt av. Jag tog vår favorittopping- gorgonzola, pinjenötter och parmaskinka. Ta vad du annars gillar.


Kavla ut degen, grädda i ugn innan du lägger på topping, lägg sedan på tomatsås, osten och vad du gillar. Avsluta med rejält med oregano och grädda tills osten smält.Om du har parmaskinka- lägg på den efteråt. Även gott med ruccola.


Pizza med mandelbotten 2 port 
Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
2 ägg
3 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk rosmarin
salt, peppar
Topping:
Pizzasås tomatsås 1/2 burk (jag köper mutti)
riven stark ost ca 2 dl
6 champinjoner
6-8 körsbärstomater
125 gram gorgonzola ost
6 skivor lufttorkad parmaskinka (jag lägger på den efteråt)
2 msk pinjenötter
1-2 msk pesto
oregano krydda
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper, eller kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.
Grädda pizzabotten i mitten av ugnen ca 10 min eller tills det fått färg. Ta ut botten och lägg sedan på fyllningen. Även pinjenötter, pesto och oregano krydda. Ställ in i ugnen på 200 grader efter du tagit ut botten och grädda pizzan ca 10 minuter tills osten smält och du fått en färg på pizzan.
Njut!

7
1

Bästa mellomaten!


Äntligen drar det igång! Melodifestivalen 2020! Ska ni titta? Jag älskar mellon, missar inte en enda delfinal!
Extra mysigt att fixa lite god mellomat, mat som funkar äta framför tv:n i soffan är så mysigt. Gärna plockmat med händerna. Jag har massor i min bok Middag hos mig så har ni den hemma är det bara att bläddra, det finns massor! Har ni den inte finns den att köpa HÄR. 
Charkbricka med massa god ost och chark är väl gott, detta är så lyxigt och mysigt framför tv:n.


Läs mer HÄR för massa tips vad man kan ha på. Krustaderna är så goda, päron med valnötter och olivolja.


Eller en god pizza! Janne tyckte vi skulle göra det ikväll, jag har så många pizzor här inne med olika topping, även i min bok! Har ni inte boken har ni tips på topping favoritpizzan med gorgonzola HÄR.  Jag gör alltid på mandelbotten, blir knaprig och inte så ”tung”. Pizza med mozarella och parmaskinka är också gott.


Eller varför inte naco på plåt! Många familjer med barn och ungdomar brukar älskar denna. Så enkelt, så gott.


Tips HÄR.


Sist men inte minst-  gratinerade kräftor med örtsmör, otroligt gott. Finns också i min bok Middag hos mig. Skaldjuren är så goda nu!
ÅH vad detta är gott!


Nu måste till Maxi och handla inför kvällen, vi hörs snart! Ps så kul att träffa så många läsare på premiären på båtmässan igår, det var så rolig kväll med massa vänner och vi avslutade med en grym räksmörgås på At Park! Riktigt god var den, tips om ni är i Göteborg.

2
0

Fredagspepp och pastell


Innehåller annonslänkar
Nu är vi i Göteborg jag och Lucy, strax ska jag på möte där vi ska ha min stora bloppis, i helgen ska jag berätta tid och plats! Så taggad att köra igen, det brukar vara ett fantastiskt roligt event och få träffa så många av er.
Dagens outfit är en pastelltröja- som en karamell, helt underbar både i kvalitén och färgerna. Den är i ull och mohair mix. Jag har köpt min HÄR. 


(Ja jag är svullen på läpparna för vi fixade filler igår, men det lägger sig, ska skriva mer)
Hej säger Lucy!


Visst blir man glad av färgerna? Typ så såg jag ut i skidbacken när jag körde slalom och gick i sjuan, haha. Var supernöjd över min tvådelade skiddress som exakt såg ut så här.


Hittade en söt i fina färger som är billigare HÄR också.
Kolla in mobilskalet, alltså hur fint! Matcha med kläder är kul! Jag kommer göra ett större inlägg med massa fina skal, det ska ni inte missa men detta pastellskal hittar ni HÄR! 


Mobilen har man med överallt så jag tycker det är kul att matcha med olika snygga färger till kläderna.
Uppge koden toftby15 så får du 15% rabatt också på ett helt köp! Kolla dessa så snygga också som jag har hemma, guld och beige, så fina! HÄR. 
Mina byxor hittar ni HÄR, man ser inte på bilden hur de ser ut men riktigt coola. Man kan gå ner en storlek tror jag. Snyggt med t-shirt i vår och sandaler eller sneakers.


Vi hörs snart- häng med på stories och premiär på båtmässan ikväll! Skepp o hoj!

17
0