ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pizza på mandelbotten och gorgonzolatopping

/


Vad tyckte ni om mellon igår? Jag tyckte The Mamas var grymma! Power, energi och en fantastisk låt. Malou Prytz skulle förstås gått rakt till final, tyckte inte Robin alls hade energin i sitt nummer även om låten var bra.


Men mello är kul! Nästa lördag ska vi se den med vänner, så kul att hissa och dissa. Tycker mellanakten var riktigt rolig och gillade programledarna.


Jag gjorde pizza på mandelbotten till mig och Janne, den här är så god. Knaprig botten som man inte blir så där tungt mätt av. Jag tog vår favorittopping- gorgonzola, pinjenötter och parmaskinka. Ta vad du annars gillar.


Kavla ut degen, grädda i ugn innan du lägger på topping, lägg sedan på tomatsås, osten och vad du gillar. Avsluta med rejält med oregano och grädda tills osten smält.Om du har parmaskinka- lägg på den efteråt. Även gott med ruccola.


Pizza med mandelbotten 2 port 
Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
2 ägg
3 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk rosmarin
salt, peppar
Topping:
Pizzasås tomatsås 1/2 burk (jag köper mutti)
riven stark ost ca 2 dl
6 champinjoner
6-8 körsbärstomater
125 gram gorgonzola ost
6 skivor lufttorkad parmaskinka (jag lägger på den efteråt)
2 msk pinjenötter
1-2 msk pesto
oregano krydda
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper, eller kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.
Grädda pizzabotten i mitten av ugnen ca 10 min eller tills det fått färg. Ta ut botten och lägg sedan på fyllningen. Även pinjenötter, pesto och oregano krydda. Ställ in i ugnen på 200 grader efter du tagit ut botten och grädda pizzan ca 10 minuter tills osten smält och du fått en färg på pizzan.
Njut!

7
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00