Bort med dieter- in med träning och bra mat


Idag kom vintern tillbaka, oj vad det har snöat här. Men det blir ljusare och är det vinter kan det lika gärna vara snö. Så kul att ni är många som kommer på bloppisen förresten, lördag den 29/2 klockan 12-15 på Blackstone Kungstorget smäller det! Bara komma dit, alla är välkomna. Baren och restaurangen är öppen, så bra mat. Ta en mysig lördagslunch och kom och häng med oss.
Detta är före snön kom, men det ska bli sol i morgon igen, underbart!


Jag har kört några riktigt bra träningspass i veckan, bara tisdag men hunnit med tre pass på gymet och raska pw varje dag. Gött är det, eller hur!
Körde spinning igår och bara älskar svettas på ett sånt pass, finns nog inget pass som är så jobbigt, men gillar känslan efteråt. Alla är där för samma sak.


Bra mat varje dag, fokus träning och jobb- helgen unna sig. Det är det bästa helt klart. För mig finns inte 100% eller 0%. Man måste leva, man kan gå ner i vikt och må toppen ändå. Då har man ett mål. Kör man dieter är det otroligt lätt att tappa motivationen. När du ”börjar äta eller fuska med något” brukar man balla ur istället. Men hitta det just du mår bra av och det du märker resultat av. Få in mer motion för då kommer kosten lite av sig själv. Man vill inte direkt vräka i sig en semla eller chips efter spinning.
Jag äter lite olika till frukost. Igår åt jag detta vid 11. Då tog jag kaffe på morgonen vid 07.30

och var på gymet och körde på bandet PW vid 08. Äggröra, bacon, grönsaker och en halv avocado. Så gott. Idag åt jag gröt med blåbär och jordnötssmör. Så jag varierar mycket.


Till lunch åt jag rester. Älskar rester. Tacoköttfärs, stark ost, massa grönsaker. Fick äta redan vid 14 för hade spinning på kvällen.


Körde spinning klockan 18 och vid 20 åt jag och Marilyn en sallad till kvällsmat. Så gott efter ett hårt pass.
Keso, avocado, kikärtor, spenat, grönsaker, lite kycklingpålägg. Paprikakrydda, svartpeppar, olivolja och lite citron över. Mums!


Ikväll körde jag styrketräning ben och 20 min på crosstrainer efter. Nu blir det ägg, keso och bär.
Tända ljus och lite jobb vid datorn innan jag ska sätta mig i soffan.


Ha en skön kväll hörs vi snart.

28
0

Nu kör vi Bloppis på Blackstone Göteborg!

Så glad jag är för detta! Ni är många som har frågat efter en ny bloppis länge –  och nu är det äntligen dags! Jag kör en stor bloppis på en av våra favoritrestauranger i Göteborg: Blackstone vid Kungstorget i centrala Göteborg. 

Välkomna på lördag den 29 februari mellan klockan 12-15 på restaurang Blackstone, du hittar den lätt bakom stora saluhallen vid Biopalatset.

Det var här jag hade min releasefest för min bok ”Middag hos mig”, jag älskar den restaurangen! De har fantastiska lokaler och bra mat, passa på att ta en mysig helg i Göteborg och fynda bloppiskläder, ät en god lunch på Blackstone och ta något gott i baren och häng med oss.  

Det blir ett härligt event med överraskningar och jag har tävlingar där du kan vinna min bok ”Middag hos mig”! Boka in lördagen den 29 februari i Göteborg! Det finns hur mycket kläder som helst till pangpriser, ni kan fynda kläder som knappt är använda för hundralappen och ännu billigare. Återanvändning är det nya!

Det brukar vara riktigt mycket folk, det är så kul att träffa många av er. 

Det är enormt mycket arbete bakom detta, jag är så glad att det blir samma gäng som det varit på alla mina bloppisar. Janne kommer vara med förstås, min bästa vän Hanna som alltid är vid min sida, mina barn är med och min syster Linnea som är en klippa och hjälper mig styra upp mycket. 

Blackstones ägare Fredrik Sönne är fantastisk, vi har gjort mycket samarbeten och jobb ihop, han hälsar er alla välkomna denna lördag. Baren är öppen från 12.00 och restaurangen från klockan 13. Deras mat är underbar! 


Hoppas vi ses!

20
1

Pizza på mandelbotten och gorgonzolatopping


Vad tyckte ni om mellon igår? Jag tyckte The Mamas var grymma! Power, energi och en fantastisk låt. Malou Prytz skulle förstås gått rakt till final, tyckte inte Robin alls hade energin i sitt nummer även om låten var bra.


Men mello är kul! Nästa lördag ska vi se den med vänner, så kul att hissa och dissa. Tycker mellanakten var riktigt rolig och gillade programledarna.


Jag gjorde pizza på mandelbotten till mig och Janne, den här är så god. Knaprig botten som man inte blir så där tungt mätt av. Jag tog vår favorittopping- gorgonzola, pinjenötter och parmaskinka. Ta vad du annars gillar.


Kavla ut degen, grädda i ugn innan du lägger på topping, lägg sedan på tomatsås, osten och vad du gillar. Avsluta med rejält med oregano och grädda tills osten smält.Om du har parmaskinka- lägg på den efteråt. Även gott med ruccola.


Pizza med mandelbotten 2 port 
Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
2 ägg
3 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk rosmarin
salt, peppar
Topping:
Pizzasås tomatsås 1/2 burk (jag köper mutti)
riven stark ost ca 2 dl
6 champinjoner
6-8 körsbärstomater
125 gram gorgonzola ost
6 skivor lufttorkad parmaskinka (jag lägger på den efteråt)
2 msk pinjenötter
1-2 msk pesto
oregano krydda
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper, eller kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.
Grädda pizzabotten i mitten av ugnen ca 10 min eller tills det fått färg. Ta ut botten och lägg sedan på fyllningen. Även pinjenötter, pesto och oregano krydda. Ställ in i ugnen på 200 grader efter du tagit ut botten och grädda pizzan ca 10 minuter tills osten smält och du fått en färg på pizzan.
Njut!

7
1