ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling med ört och vitlökssås

/


Vad glad jag blir över responsen på inläggen om träning och bra mat. Märks att ni gillar sånt. Idag är det onsdag, många som äter lite mer för det är lill-lördag, kanske dricker vin eller bubbel. Men ska du gå ner i vikt och hålla en bra kost så skippa onsdagsvinet. Alkohol lägger sig på hullet, så är det bara. Även om jag också kan ta ett glas vin på veckan så gör jag det hellre när jag reser. Tränar jag vill jag hålla en bra kost hela veckan och nu tränar jag varje dag, så skönt när kroppen svarar och inga baciller tar fäste.
Vilket väder idag, helt underbart! Sol och massa snö här. Så kul att vi har mycket snö i Skövde, tänk om det ligger kvar nu så vi kan åka skidor.


Ni ville gärna se mina vardagsbilder på mat och det klart jag kan visa det. Gjorde en grön nyttig juice i morse, bara älskar den! Bläddra i min bok Middag hos mig så har ni flera goda recept på goda juicer och smoothies. Boken beställer ni HÄR. I juicen har jag spenat, citron, apelsin, passionfrukt, ingefära mm. En kickstart på dagen.


Idag blir det marinerad kyckling till lunch med ris, sallad och en kall örtsås med vitlök. Riktigt gott och mättar bra. Men, har även handlat hem god mozarella, tror jag ska lyxa till det med en pasta Linguine i tomatsås och mozarella ikväll när tjejerna kommer hem.


Ser fram emot helgen då vi ska ha hem vänner och kolla mellon, sen ut och äta. Men jag kommer bjuda på lite gott plock och bubbel till melodifestivalen, så kul det ska bli. Visst är det kul att planera vad man ska bjuda på.


Njut av sol idag och ta en skön powerwalk, jag ska in på gymet strax och köra ett pass, det blir styrketräning biceps, triceps och rygg idag.
Marinerad kyckling och vitlökssås 4 port 
Kycklingfilé 4 fina fileér
Marinad
1/2 dl soja
1/2 dl olja
1/2 dl sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
1 lime
chiliflakes
svartpeppar
salt
Gör så här:
Häll alla ingredienserna i en bunke, pressa vitlöken och pressa limen. Rör ihop och lägg i kycklingen, vänd då och då. Låt stå en timma i kyl.
Lägg kycklingen i en form, sätt på ugnen på 220 grader och stek den i ugnen i ca 20 minuter.
Vitlökssås med örter:
1 dl creme fraiche
1 dl turkisk yoghurt
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk sweet chilisås
lite citron
1/2 msk fryst persilja
1/2 msk fryst basilika

Rör ihop allt till kalla såsen och ställ i kyl en stund.


Serveringstips: Ris och massa god sallad, jag gillar groddar, färsk spenat, babytomater. Klipp gärna lite färska örter över kycklingen.
Njut av en mättande och god lunch!

3

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00