ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pasta Pomodoro med mozarella

/


Alltså nu snackar vi pasta Pomodoro med mozarella fantastico! Krämig pasta Linguine med en sås på olivolja och goda körsbärstomater med vitlök och en kruka färsk basilika. Jag tycker pasta linguini är godare än spagetti!
Ni måste bara göra detta. Kanske fredagsmiddag? Det tar endast 20 minuter så det passar perfekt en fredagkväll. Vi gjorde den igår och måste laga den till Janne i helgen, han älskar sån här pasta.
Doften av tomaterna, vitlöken i olivoljan är himmelsk. Gott och enkelt.


Fotade igår kväll när jag gjorde pastan och då var det mörkt, så bilderna har inte perfekt ljus tyvärr.Så här gör jag! Den blir så krämig!
Pasta Pomodoro med mozarella 4 port
500 gram Linguini
ca 500 gram babytomater på kvist (allra godast!)
4 stora vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 kruka färsk basilika
2 mozarella ostar ca 125g/st
chiliflakes eller cayennepeppar
1-2 dl pastavatten
parmesanost
salt och svartpeppar
Gör så här: 
Sätt på pastavatten, häll i mycket salt, smaka av. Ca 1 liter vatten per 100 gram pasta och ca 1/2 msk salt per 100 gram. Det är pastavattnet som är A och O för krämigheten och smaken på pastan sen.
Ta fram en hög stekpanna. Häll i ett par msk olivolja, skär vitlöken och fräs på hög värme. Dela tomaterna och fräs snabbt och rör om. Häll i lite chiliflakes eller cayennepeppar. Smaka av. Ställ åt sidan. Tomaterna ska inte koka sönder, men de ska fräsa så de får smak och mjuknar.
När pastan har kokat 5 minuter ta upp pastan och lägg ner i pannan med tomaterna och vitlöken. Rör runt, ställ på plattan igen på medelvärme. Häll i 1-2 dl pastavatten lite i taget, även 0,5 dl olivolja  eller mer. Peppra med svartpeppar.
Rör runt, grovhacka  och vänd ner basilikan sist i pannan och ta åt sidan. Spara ett par blad till garneringen.
Skär mozarellan i bitar och lägg på hela pastan. Antingen serverar du pastan i pannan eller lägger upp på ett fat. Lägg på mozarellan i bitar och några färska basilikablad. Riv rejält med parmesanost, ställ gärna fram olivolja så man kan ringla över mer.
Bon apetit!

12
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00