• 2020-02-10, 13:16
  • 2

Måndag och sportlov för många, ska ni hitta på något kul? Jag har massor med sportlovstips som kommer lite senare.

Här är vi inte sportlovslediga sedan Marilyn tog studenten 2018! Både skönt och konstigt på samma gång att ha stora barn. Är nästan avis på alla er som har ungdomar födda -01 för ni har ju student i år. Bästa man kan vara med om, vi har flera som tar studenten så det ska bli så kul att fira dem i juni.

I min bok Middag hos mig har ni massor med studentips, missa inte det. Massa recept, dukningar och hur du löser studentveckan utan att ramla ihop, he he.

Men först- ett gott middagstips! Kycklinggryta i kokosmjölk kan jag äta flera gånger i veckan. Variera med olika smaker, den här är med ingefära, röd curry, lime och vitlök. Hur god som helst.

För vegetariskt, byt ut till halloumi.

Jag äter denna idag med massa sallad till, servera med ris eller blomkålsris som också är gott och mättar bra.

För att få ännu mer smak av kokos- ta 1 msk kokosflingor.

Tips- den här är god till salladen och passar med kokosmjölk.

Kycklinggryta med ingefära och kokosmjölk 4 port 

4 kycklingfiléer
400 ml kokosmjölk
1 stor röd paprika
1 gul röd paprika
1 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 msk röd curry
1 msk kycklingfond
2 tsk sambal oelek (för mildare, ta 1 tsk)
2 msk soja
1 pressad lime
olivolja
salt och peppar
fryst persilja till dekoration

Gör så här
Ta ur kärnorna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Skala och skär vitlöken i små bitar, gör samma med löken. Fräs i olja på hög värme så det mjuknar något. Lägg ner paprikorna och stek snabbt. Ta upp allt och lägg åt sidan.

Strimla kycklingen på en ny bräda av plast. Stek lite i taget i pannan i olja och krydda med salt och peppar. När all kyckling i är stekt, lägg i en större panna med löken och paprikan. Häll i vätskan, sambal oelek, currypasta, soja, pressad lime och ingefäran.

Rör runt, smaka av. Salta och peppra. Sänk plattan så det får stå och småkoka, strö över lite maizena om grytan inte blir tjock. Kokosmjölken kan vara olika i konsistens. Jag köper ofta Kung markattas som är krämig. Häll sist i 1 msk kokosflingor om ni ska ha det. Blir magiskt! Dekorera gärna med hackad persilja.

Tillbehör
Ris eller blomkålsris, klyftpotatis funkar ju också, gott med sallad, ringla lite balsamico över är så gott och passar bra till kokosmjölk. 

2020-02-10 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Maria 6 månader sen

Tack för receptet! Blir så glad jämt när jag läser på din blogg, så inspirerande och bra recept! Tycker du har en så sund inställning till allt med och inte krystat och tillgjort, uppskattar din ärlighet och blandningen som är på bloggen- träning, kost, hälsa, kläder , massa bra tips! Tack💕

Barbro 6 månader sen

Jag tror jag kommer till er och äter.
Kram o ha en fortsatt bra dag.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…