Kycklinggryta i kokosmjölk och ingefära

Åh vad jag gillar denna gryta! Kycklinggryta i kokosmjölk kan jag äta flera gånger i veckan. Variera med olika smaker, den här är med ingefära, röd curry, lime och vitlök. Hur god som helst.
För vegetariskt, byt ut till halloumi.


I min bok Middag hos mig har ni massor med studentips, missa inte det. Massa recept, dukningar och hur du löser studentveckan utan att ramla ihop, he he.


Jag äter denna idag med massa sallad till, servera med ris eller blomkålsris som också är gott och mättar bra.


För att få ännu mer smak av kokos- ta 1 msk kokosflingor.Tips- den här är god till salladen och passar med kokosmjölk.


Kycklinggryta med ingefära och kokosmjölk 4 port 
4 kycklingfiléer
400 ml kokosmjölk
1 stor röd paprika
1 gul röd paprika
1 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 msk röd curry
1 msk kycklingfond
2 tsk sambal oelek
2 msk soja
1 pressad lime
olivolja
salt och peppar
fryst persilja till dekoration

Gör så här
Ta ur kärnorna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Skala och skär vitlöken i små bitar, gör samma med löken. Kärna ur den färska chilin, dela i mindre bitar. Fräs vitlöken och chilin i olja på hög värme så det mjuknar något. Lägg ner paprikorna och stek snabbt. Ta upp allt och lägg åt sidan.

Strimla kycklingen på en ny bräda av plast. Stek lite i taget i pannan i olja och krydda med salt och peppar. När all kyckling i är stekt, lägg i en större panna med löken och paprikan. Häll i vätskan, sambal oelek, currypasta, soja, pressad lime och ingefäran.

Rör runt, smaka av. Salta och peppra. Sänk plattan så det får stå och småkoka, strö över lite maizena om grytan inte blir tjock. Kokosmjölken kan vara olika i konsistens. Jag köper ofta Kung markattas som är krämig. Häll sist i 1 msk kokosflingor om ni ska ha det. Blir magiskt! Dekorera gärna med hackad persilja.

Tillbehör
Ris eller blomkålsris, klyftpotatis funkar ju också, gott med sallad, ringla lite balsamico över är så gott och passar bra till kokosmjölk. 

2
4

Mellofest och middag på Blackstone


Innehåller annonslänk 
Hur har ni det i stormen? Vilket kaosväder vi har i Göteborg, Lucy höll på blåsa iväg förut och då var vi bara ute i en minut. Hoppas det inte händer några olyckor i den här stormen. Istället sitter vi inne med tända ljus och Janne kollar hockeyn, jag sitter med datorn i knät och jobbar med Lucy sover bredvid.
Sorry för bildkvalién, hade ingen kamera här nere och är dålig på att fota snyggt när jag har middag, (stress, haha)


Igår hade vi bjudit hem vänner på mellofest och vilken trevlig kväll det blev! Även om vi bor i Göteborg och det var melodifestivalen här så valde vi att ha en hemmafest och kolla på tvn istället. Vi gick mest på mello när barnen var yngre för de älskar det, men jag tycker det är faktiskt bättre att se det på tv.
Anna Bergendahl! Wow, wow, wow! Hon kommer vinna hela mellon, låten var fantastisk, numret var pangsnyggt! Hon var snyggare än någonsin, allt var så galet bra! Låtskrivarna Tomas Gson och Bobby Ljuggren skrev Carolas Evighet! Jag är helt övertygad detta blir en lika grym hit.Lars Wallin har designat hennes snygga outfit, visst var hon pangsnygg. Dansarna, vilket nummer.


Det allra roligaste var att det var en överraskningsfest! Våra vänner Annika och Per från Skövde skulle komma hit för de tog en helg i Göteborg, men de visste inte om att vi även hade bjudit hem Anders och Erika också som är våra gemensamma vänner. Så roligt att överraska, ni skulle sett deras min när de ringde på dörren och in kommer Erika och Anders med ballonger, serpentiner och sjöng Carola, haha! Underbart!


Många har frågat på stories efter min svarta skinnblus, den finns HÄR! Så fint fuskskinn som ser äkta ut och sitter skönt på.


Vi hade bokat bord på Blackstone direkt efter mellon så jag gjorde lite snittar och lite plock här hemma. Lax på smördeg och pepparrot, har ni gjort dem? Finns recept i min bok Middag hos mig, jag har massa festtips i boken!
Vet ni mer, vi hade en överraskning till. Erika och Anders trodde de var de som skulle överraska men vi bjöd in ett par till som de bor grannar med, nämligen min fina författarkollega Helen Stommel och hennes man Tomas!
Kvällen blev verkligen så lyckad och så rolig!


Fick så fin vårbukett av Helen. Ljuvliga tulpaner. De vackra ljusstakarna till höger fick jag av Åza och hennes svägerska på min releasefest. Väldigt vackra i glas.Direkt efter mellon hade vi bord på Blackstone vid Kungstorget. Vi vet att alla gillar den maten och jag vet också att det alltid är bra där, finns nog ingen restaurang som alltid levererar lika bra som de gör. Varje gång är vi lika nöjda, maten är bara hur bra som helst. Gratängen är magisk, deras beasås och tryffelmajon är så goda! Tar ofta kött när vi är där eller deras pizza, ni kommer inte bli besvikna!


Jag och Annika kunde inte bestämma oss så vi tog både gratäng och pommes, haha. Bästa jag vet när man tar in flera grejer och sitter och plockar av allt.


Våra vänner Susanne och Jari anslöt också som var i Göteborg så vi var ett härligt gäng.Tack alla för en underbar kväll!

5
0

Vinlunch på Brasseri Lipp


Innehåller annonslänkar
Här har det gått i ett idag! Hoppas ni haft en fin fredag. Jag började med ett riktigt bra pass på gymet, idag blev det Nordic Wellness vid Ullevi i Göteborg. Runt 8.30 tiden är det inte mycket folk där, många tränar tidigare före jobb så det är skönt när man kan välja och vraka bland alla maskiner.


Linnet hittar ni HÄR. Jag gillar verkligen att styrketräna! Märker att det händer grejer med kroppen att lyfta tungt, även hormonellt är det bra variera kondition med styrketräning.
Jag körde triceps, biceps, rygg och mage. En timma på gymet och efteråt gick jag 30 minuter i friska luften.
Iskallt i Göteborg idag men en frisk fredagmorgon.


Sedan har jag varit på ett roligt möte ang ett nytt samarbete och efteråt var det dags för en efterlängtad vinlunch med min goa författarkollega Helene Stommel. Helt underbar tjej och vi har så kul när vi ses. Hon har skrivit den fantastiska boken Gangsterprinsessan och nyligen släppte hon Den nakna flickan. Har ni inte läst dessa böcker måste ni göra det. De har sålt jättebra och är såå bra som ljudböcker.


Vi sågs vid 13.30 på Brasseri Lipp i Göteborg, jag tog en Bouillabaisse som var jättebra. Så god! Vi delade på en flaska bubbel och satt i ett par timmar, det är lyx att kunna njuta av en vinlunch flera timmar. Händer inte ofta, men så kul att både hon och jag har sånna jobb så vi kan unna oss det på en fredag eftermiddag.
Har ni varit på Lipp? Ligger precis vid Bellora på Avenyn, har varit där mycket jag och Janne, bra service idag och kul när det är mycket folk.


Tunika HÄR jag har den som klänning knäppt, fin med höga stövlar till.


Nu ska jag lägga mig, skönt med en tidig kväll. I morgon är det mello, så kul!

10
0