Kycklinggryta i kokosmjölk och ingefära
Åh vad jag gillar denna gryta! Kycklinggryta i kokosmjölk kan jag äta flera gånger i veckan. Variera med olika smaker, den här är med ingefära, röd curry, lime och vitlök. Hur god som helst.
För vegetariskt, byt ut till halloumi.
I min bok Middag hos mig har ni massor med studentips, missa inte det. Massa recept, dukningar och hur du löser studentveckan utan att ramla ihop, he he.
Jag äter denna idag med massa sallad till, servera med ris eller blomkålsris som också är gott och mättar bra.
För att få ännu mer smak av kokos- ta 1 msk kokosflingor.
Tips- den här är god till salladen och passar med kokosmjölk.
Kycklinggryta med ingefära och kokosmjölk 4 port
4 kycklingfiléer
400 ml kokosmjölk
1 stor röd paprika
1 gul röd paprika
1 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 msk röd curry
1 msk kycklingfond
2 tsk sambal oelek
2 msk soja
1 pressad lime
olivolja
salt och peppar
fryst persilja till dekoration
Gör så här
Ta ur kärnorna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Skala och skär vitlöken i små bitar, gör samma med löken. Kärna ur den färska chilin, dela i mindre bitar. Fräs vitlöken och chilin i olja på hög värme så det mjuknar något. Lägg ner paprikorna och stek snabbt. Ta upp allt och lägg åt sidan.
Strimla kycklingen på en ny bräda av plast. Stek lite i taget i pannan i olja och krydda med salt och peppar. När all kyckling i är stekt, lägg i en större panna med löken och paprikan. Häll i vätskan, sambal oelek, currypasta, soja, pressad lime och ingefäran.
Rör runt, smaka av. Salta och peppra. Sänk plattan s å det får stå och småkoka, strö över lite maizena om grytan inte blir tjock. Kokosmjölken kan vara olika i konsistens. Jag köper ofta Kung markattas som är krämig. Häll sist i 1 msk kokosflingor om ni ska ha det. Blir magiskt! Dekorera gärna med hackad persilja.
Tillbehör
Ris eller blomkålsris, klyftpotatis funkar ju också, gott med sallad, ringla lite balsamico över är så gott och passar bra till kokosmjölk.