• 2020-02-11, 20:03
  • 13

Har ni sportlov? Kanske vill ha några tips? Det finns massor att göra och man behöver heller inte resa bort. Jag hade inte den möjligheten när barnen var små men hade ändå roliga lov och hittade på saker hemma.

Har ni yngre barn är det kul att gå till badhuset eller baka, jag minns att vi bakade en del, gjorde koja inomhus och sedan hade vi picknick där, haha. Små saker kan vara väldigt mysigt. Hälsa på kusiner i annan stad eller bjuda hem vänner på en fika är jättekul.

Gå på bio! En lyx man sällan unnar sig. LasseMajas dektektivbyrå är nog kul, eller Sune. För inte tala om Catwalk! Jag måste se den i veckan. Hört den ska vara så bra! Mysa med popcorn, bara doften blir jag glad av. Bio är så familjärt och mysigt.

Varför inte göra en god smoothie? Denna exotiska smoothie gjorde jag idag. Så god! Både barn och ungdomar älskar sånt och det är kul att få lära sig hur man gör. Bonus att det är mycket billigare än att köpa ute, sedan får ni i er massa vitaminer som en bonus.

Recept:
Exotisk smoothie två stora glas:
4 dl mandelmjölk eller valfri vätska (ta hälften mjölk, hälften kokosmjölk som är gott)
300 gram fryst ananas, mango, papaya. (Finns portionspåsar frysta a 150gram)
1 msk färsk riven ingefära
1 passionfrukt (skrapa ur köttet)
1 pressad citron
1 tsk kokosolja om du har hemma.
Mixa allt i en mixer några minuter och häll upp och njut!

Baka kan man unna sig tycker jag på helgen någon gång eller varför inte när det är lov? Mina fem bästa kladdkakor HÄR. Den med nougat är himmelsk.

Är ni i Göteborg? Har ni yngre barn är Universum riktigt kul. Älskade gå dit med mina barn när de var yngre, finns så mycket att hitta på där.

Passa på när ni är i närheten också då att äta den goda räksmörgåsen uppe på Gothia Towers. Mums! Mysigt med den vackra utsikten. Blir sugen på räkor nu.

Har ni barn över 16 år? Åh,  då måste ni testa Upperhouse. Ligger också på Gothia Towers. Riktigt bra SPA och bo på Upperhouse är amazing som vi unnat oss några gånger. Ett fem-stjärnigt hotell där du får maximal service, sover som en prinsessa i deras sängar, utsikten över hela Göteborg kan jag sitta och titta på hur länge som helst.

Jag och tjejerna var där nu i oktober när Marilyn fyllde 20 år. Vi unnade oss varsin ansiktsbehandling och var på deras SPA i flera timmar innan middag på stan. Det är det jag älskar mest när barnen blivit äldre. Att kunna hitta på sånna här roliga saker.

Missa inte utomhuspoolen som sitter mitt utanpå huset så du ser ut över Göteborg, häftigt att bada i den när det är vinter.

Så gå på något mysigt SPA om du har äldre barn, mina tjejer älskar det.

Eller varför inte gå med familjen på hockey? För Oliwer var det premiär i januari, hehe. Så söt i sina lurar Janne köpt.

Nu på torsdag är det Frölunda-Örebro hemmamatch, kul sportlovsaktivitet! Eller kanske någon hemmamatch i er stad? Barnen kanske har kompisar som spelar handboll eller hockey, kul att heja på om de inte spelar själva.

Ett annat tips är att göra en tre-rätters middag hemma och alla i familjen får bestämma något till menyn. Barnen kanske väljer huvudrätten och är även med och lagar den, du kanske väljer förrätt och någon kanske väljer dessert.

Skulle jag gjort middag här ikväll skulle jag nog gjort Enchiladas med kyckling. Oj oj det är galet gott! Recept HÄR.

Testa detta! Tror barnen kommer älska det.

Hoppas ni har ett riktigt härligt sportlov- glöm inte att barnen ofta uppskattar det lilla. Inte lika viktigt med resor och dyra prylar. Vet av egen erfarenhet.

 

2020-02-11 Johanna Toftby

Kommentarer

Ann 8 månader sen

Rekommenderar verkligen filmen ”Catwalk”. Den är så fantastisk.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Ja vi måste se den!

Karin 8 månader sen

Mycket bra inlägg! Tack för värdefulla tips och idéer. Vi ska försöka vara ute i skog och natur. Slippa baciller mm

Ulrika 8 månader sen

Ett tips, testa räksmörgåsarna från Coop Bäckebol (delikatessen) någon gång du är nere här i Gbg. Låter kanske übertråkigt men värda! Min och jag är “petiga” gällande räkmackor. Brödet! Ljust bröd = bye bye och inte av hälsoskäl men det är ju bara fluff, likt spunnet socker på Liseberg! Nä lagom grovt ska dé va’ som flickan sa (ursäkta!) Räkorna ska åff kåårs vara av god kvalité samt mängd majjo. Citronskiva, nej! Klyfta tack!
Ja men man har ju sina scills hur corny det än låter : )
Tack för din varierande blogg och även tack till din käresta iom Movember som vi försöker stötta så gott vi kan!

Svar på kommentaren:
Ulrika 8 månader sen

Min man och jag skulle det stå, hur kunde jag glömma honom…? ; )

Margareta 8 månader sen

Så fint skrivet.

Maria 8 månader sen

Måste berömma dig för dina välskrivna inlägg. Man ser att du skriver med tanke och hjärta och lägger ner tid på dem. Så mycket bättre än många av dina kollegor i branschen. Jag älskar din blogg och ser fram mot din nästa utmaning 😊

Svar på kommentaren:
Lena.S 8 månader sen

Jag håller med dig, hennes kollegor i samma ålder som mest skriver om mat orkar jag inte läsa längre.
Bara för perfekt och för perfekta liv. Aldrig åsikter eller tankar.

Gillar din blogg Johanna på hur sättet du skriver, det går rakt in i hjärtat och jag får så mycket tips.

Heja dig och grattis till dig och Janne.

Eva 8 månader sen

Men gud va gott detta lät! Måste testa. Jag får nog köpa din bok snart!
Är detta recept med i boken?

Lotte 8 månader sen

Vi ska till Örebro på påsklovet och bada på Gustavsvik. Har du varit där? Min lilla dotter på 5 är ju mest exalterad över att få bo på hotell haha. Har bjudit med svärmor och ett par av kusinerna, få passa på när badrummet ska rivas hemma ;)

Katja 8 månader sen

Tack för bra inlägg och varierande tips!

Peter Gustafsson 8 månader sen

Hej, den goda räksmörgåsen på Heaven 23 har vi som tradition när vi firar vår årsdag. Nästa gång blir nu på torsdag. Vi firar 4 år ihop Anna-Carin och jag. Och dessutom 3 år som förlovade.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Åh vad mysigt!! Stort grattis till er, kramar på er båda.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…