ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fläskfile och krispig sötpommes med parmesan

/


Ikväll äter vi detta! Jag gjorde exakt den här maten till mig och Marilyn i onsdags när vi hade onsdagsmys men det var så gott så jag frågade Janne om vi skulle äta samma, haha. Han sa inte nej.
Helstekt fläskfilé med krispiga sötpommes med parmesan, min pepparsås och en klick tryffelmajo. En god sallad med fetaost till också. Halleluja! Så gott. En läsare tipsade mig om hur man gör krispiga snabba sötpommes, ni måste testa detta!Skär sötpotatis i stavar och lägg i en skål med lite olivolja, havssalt, lite potatismjöl.


Lägg ut på en plåt en och en. Ingen ska nudda… då blir de krispiga. Sätt varmluft på 200 grader och ställ in två plåtar. Går på ca 20 minuter.


Blir så galet gott. Strö riktigt med riven parmesan över och ställ in några minuter till.


Dessa blev riktigt bra. Precis som på Barns! En grym hamburgerestaurang i Göteborg.Vi tog även en klick tryffelbea. Oj oj, har ni testat? Den här gången köpte jag på Kvantum som gör sin egen. Annars ta beasås och häll i lite tryffelolja.
Fläskfile och sötpommes och pepparsås 4 portioner
600-800 gram fläskfile
Krispiga sötpommes 2 plåtar
3-4 stora sötpotatisar
2 msk olivolja
1 msk potatismjöl
nypa flingsalt
2 msk riven parmesan
Fläskfile:
Putsa fläskfilen och salta och peppra. Bryn i smör på högre värme i en stekpanna runt om så den får färg. Lägg i en form och stek i ugn ca 20 minuter. Skär upp och lägg ut på tallriken, ringla pepparsås över köttet.
Sötpommes:
Skala potatisen och skär i stavar. Lägg ner potatisen i en bunke och häll i lite olivolja, (inte mycket.) flingsalt och lite potatismjöl. Blanda runt allt. Lägg ut en och en på en plåt med bakplåtspapper under. De ska inte ligga huller om buller, då blir de blöta. Rör dem inte alls i ugnen. Vänd försiktigt om du måste med en tång så de ligger en och en. Rosta i varmluftsugn 200 grader ca 20 minuter. Riv rikligt med parmesan överallt de sista minuterna, rosta i ugn några minuter till.
Pepparsås:
1 msk mald pepparkorn: Svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar rosépeppar (Finns färdigblandad på kryddhyllan)
3 dl grädde
1/2 dl creme Fraiche
1 msk oxfond
1 tsk dijonsenap
1/2 msk tomatpure
1/2 msk sweet chilisås
3 msk rödvin
1 msk smör
skvätt soja
(+ev koloritsoja för färg)
Smaka av med salt
Gör så här:
Fräs malda pepparkorn  i smör på högre värme, sänk plattan, rör hela tiden. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Låt småkoka ca 10 min så det kokar ihop och smakerna sätter sig. Smaka av. Ställ åt sidan och värm på när du ska ha fram maten. Ev späd med mer vätska.
Servera en krispig sallad med lite smulad fetaost, lite olivolja och balsamico!
Njut av en riktigt god middag!

7

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00