Fläskfile och krispig sötpommes med parmesan


Ikväll äter vi detta! Jag gjorde exakt den här maten till mig och Marilyn i onsdags när vi hade onsdagsmys men det var så gott så jag frågade Janne om vi skulle äta samma, haha. Han sa inte nej.
Helstekt fläskfilé med krispiga sötpommes med parmesan, min pepparsås och en klick tryffelmajo. En god sallad med fetaost till också. Halleluja! Så gott. En läsare tipsade mig om hur man gör krispiga snabba sötpommes, ni måste testa detta!Skär sötpotatis i stavar och lägg i en skål med lite olivolja, havssalt, lite potatismjöl.


Lägg ut på en plåt en och en. Ingen ska nudda… då blir de krispiga. Sätt varmluft på 200 grader och ställ in två plåtar. Går på ca 20 minuter.


Blir så galet gott. Strö riktigt med riven parmesan över och ställ in några minuter till.


Dessa blev riktigt bra. Precis som på Barns! En grym hamburgerestaurang i Göteborg.Vi tog även en klick tryffelbea. Oj oj, har ni testat? Den här gången köpte jag på Kvantum som gör sin egen. Annars ta beasås och häll i lite tryffelolja.
Fläskfile och sötpommes och pepparsås 4 portioner
600-800 gram fläskfile
Krispiga sötpommes 2 plåtar
3-4 stora sötpotatisar
2 msk olivolja
1 msk potatismjöl
nypa flingsalt
2 msk riven parmesan
Fläskfile:
Putsa fläskfilen och salta och peppra. Bryn i smör på högre värme i en stekpanna runt om så den får färg. Lägg i en form och stek i ugn ca 20 minuter. Skär upp och lägg ut på tallriken, ringla pepparsås över köttet.
Sötpommes:
Skala potatisen och skär i stavar. Lägg ner potatisen i en bunke och häll i lite olivolja, (inte mycket.) flingsalt och lite potatismjöl. Blanda runt allt. Lägg ut en och en på en plåt med bakplåtspapper under. De ska inte ligga huller om buller, då blir de blöta. Rör dem inte alls i ugnen. Vänd försiktigt om du måste med en tång så de ligger en och en. Rosta i varmluftsugn 200 grader ca 20 minuter. Riv rikligt med parmesan överallt de sista minuterna, rosta i ugn några minuter till.
Pepparsås:
1 msk mald pepparkorn: Svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar rosépeppar (Finns färdigblandad på kryddhyllan)
3 dl grädde
1/2 dl creme Fraiche
1 msk oxfond
1 tsk dijonsenap
1/2 msk tomatpure
1/2 msk sweet chilisås
3 msk rödvin
1 msk smör
skvätt soja
(+ev koloritsoja för färg)
Smaka av med salt
Gör så här:
Fräs malda pepparkorn  i smör på högre värme, sänk plattan, rör hela tiden. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Låt småkoka ca 10 min så det kokar ihop och smakerna sätter sig. Smaka av. Ställ åt sidan och värm på när du ska ha fram maten. Ev späd med mer vätska.
Servera en krispig sallad med lite smulad fetaost, lite olivolja och balsamico!
Njut av en riktigt god middag!

7
4

Smoothie med exotiska frukter och ingefära


Glad alla hjärtans dag! Fredag och alla hjärtans dag, hur mysigt är inte det? Ge alla lite extra kärlek idag. Ska ni göra något kul? Jag är i Göteborg och ska ner på ett fik för ett möte strax, har förberett en middag med Janne här hemma ikväll. Innan jag åkte igår gömde jag två paket till tjejerna som de fick se på instastories i morse vart de skulle leta, hehe. Deras favoritgodis, biobiljetter och swish. Så kul att överraska och ge sånt de gillar.


Själv har jag unnat mig en god smoothie, älskar verkligen syrliga juicer eller smoothie. Denna med exotiska frukter och ingefära är så god. Lite Pina Colada smak också.


Jag köper frysta frukter som jag alltid har i frysen. En sån portionspåse är ca 300 gram.
Exotisk smoothie två stora glas:
4 dl mandelmjölk eller valfri vätska (ta hälften mjölk, hälften kokosmjölk som är gott)
300 gram fryst ananas, mango, papaya. (Finns portionspåsar frysta a 150gram)
1 msk färsk riven ingefära
2 passionsfrukter (skrapa ur köttet)
1 pressad citron
1 tsk kokosolja om du har hemma.
Gör så här: 
Häll i allt i en mixer, ta gärna ut frukterna från frysen och mixa allt direkt, då blir den kall och god.
Pressa citron i en citronpress, skapa ur köttet ur passionsfrukter och häll i. Skölj ingefäran och riv, häll i 1 msk. Häll i vätskan. Späd med mer om du vill ha den tunnare.
Njut!

8
0

Tips på goda bars!


Nu ska jag tipsa er om fantastiskt goda bars jag äntligen hittat från Moonvalley! Dessa är perfekta att fylla på under eller efter träningen eller ladda energinivåerna under en hektisk dag. De är riktigt goda, dessutom ekologiska, näringsriktiga och veganska. Jag älskar den med äpple och kanel och den med choklad! Det känns att detta är inte några godisbars kan jag lova.
Barsen innehåller havregryn, dadelmassa, ärtprotein, kokosflingor, kakaosmör, läs mer HÄR!


Jag har alltid med en sån i väskan, de smakar inte godis utan mer som goda nyttiga chokladbollar man gör själv. Eller som en äppelpaj, den smaken är underbart god.
Och vet ni! Jag har fått loss en rabattkod till er så ni också får testa dessa bars! Skriv koden Johanna20 vid kassan så får ni 20% rabatt på allt! HÄR. 


De har även en ljuvlig choklad på 85% som känns som 70%. Ju högre kakaohalt desto bättre är det. Jag kan ta en eller två rutor av denna när sötsuget slår till. Det försvinner! Chokladen är magisk, låt den smälta på tungan så känner ni den goda chokladsmaken.
Ni hittar bars och choklad och massa annat kul  HÄR. Rabatten gäller på allt- Ni kommer älskar barsen och det är inte som andra sockerbars man hittar i affären.


Moonvalley är grundat av Emelie Forsberg, Ida Nilsson och Mimmi Kotka, tre svenska tjejer som inte bara har ett gemensamt intresse för hälsa och kost, de är också i världseliten när det kommer till traillöpning. Hur coolt är inte det!
När jag är ute på en långrunda eller vill fylla på med snabb energi efter gymet har jag alltid en bars med mig.


5
0