ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklinggratäng i dijonsås och bulgursallad

/


Hej från bilen mot Stockholm! Hoppas ni har en fin helg.
När jag gjorde den här kycklinggratängen i veckan skickade jag en bild till min grymma kompis Mona, jag vet vad hon gillar för typ av mat och framförallt hennes make som gärna vill att hon lagar mina middagstips, haha. Vi brukar skoja om det.
Så igår fick hon recept på sms lite halvslarvigt men här ska ni också få tips på en jättegod kycklinggratäng i senapssås med en fräsch bulgursallad till. Så goda smaker ihop, salladen är lite syrlig och passar perfekt till gratängen.
Kanske helgmiddag?
Kycklinggratäng med senapssås och bulgursallad 4 portioner
4 kycklingfiléer
1 stor röd paprika
1 liten purjolök
ca 15 champinjoner
3 dl grädde (vardagar späder jag hälften mjölk, hälften grädde)
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 tsk senapspulver
2 tsk dijonsenap
ca 2 dl stark riven ost
salt och peppar
2 msk olivolja
Gör så här: Sätt ugnen på 220 graderStek kycklingen på högre värme i en stekpanna i olivolja, salta och peppra. Den ska bara få färg, stek ett pars minuter. Lägg kycklingen i en form. Skär champinjoner, paprika i mindre bitar, skölj purjolöken noga, jag skär alltid ett snitt rakt genom hela och sköljer noga. Mycket jord där… skär sedan ”ringar” och lägg alla grönsaker i formen runt om kycklingen. Jag lägger även lite över. Häll såsen över allt. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter
Senapssås: Vispa ihop grädde, creme fraiche i en skål, häll i sambal oelek, senapspulver, dijonsenap, salt och peppar. Smaka av. Vispa ihop och häll över kycklinggratängen och strö riven ost över innan ugnen.
Bulgursallad/Tabbouleh
Jag kokade ca 3 dl Bulgur, koka enligt anvisningar. Tar bara några minuter. Rör med gaffel så det blir luftigt innan du blandar ihop med salladen.
2-3 tomater
1 liten rödlök
1 dl fint riven färsk persilja  (1 dl färdighackad)
2 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
Gör så här: 
Skär tomaterna i fina små bitar, skär och hacka löken fint. Hacka persilja fint, ca 1 dl färdigriven persilja. Blanda allt i en skål, häll i citronsaft och olivolja. Ställ även fram Balsmico så man kan ringa över.
Njut! Detta är så gott ihop till senapsgratängen!14

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00