• 2020-02-15, 13:17
  • 14

Hej från bilen mot Stockholm! Hoppas ni har en fin helg.

När jag gjorde den här kycklinggratängen i veckan skickade jag en bild till min grymma kompis Mona, jag vet vad hon gillar för typ av mat och framförallt hennes make som gärna vill att hon lagar mina middagstips, haha. Vi brukar skoja om det.

Så igår fick hon recept på sms lite halvslarvigt men här ska ni också få tips på en jättegod kycklinggratäng i senapssås med en fräsch bulgursallad till. Så goda smaker ihop, salladen är lite syrlig och passar perfekt till gratängen.

Kanske helgmiddag?

Kycklinggratäng med senapssås och bulgursallad 4 portioner
4 kycklingfiléer
1 stor röd paprika
1 liten purjolök
ca 15 champinjoner
3 dl grädde (vardagar späder jag hälften mjölk, hälften grädde)
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 tsk senapspulver
2 tsk dijonsenap
ca 2 dl stark riven ost
salt och peppar
2 msk olivolja

Gör så här: Sätt ugnen på 220 graderStek kycklingen på högre värme i en stekpanna i olivolja, salta och peppra. Den ska bara få färg, stek ett pars minuter. Lägg kycklingen i en form. Skär champinjoner, paprika i mindre bitar, skölj purjolöken noga, jag skär alltid ett snitt rakt genom hela och sköljer noga. Mycket jord där… skär sedan “ringar” och lägg alla grönsaker i formen runt om kycklingen. Jag lägger även lite över. Häll såsen över allt. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter

Senapssås: Vispa ihop grädde, creme fraiche i en skål, häll i sambal oelek, senapspulver, dijonsenap, salt och peppar. Smaka av. Vispa ihop och häll över kycklinggratängen och strö riven ost över innan ugnen.

Bulgursallad/Tabbouleh
Jag kokade ca 3 dl Bulgur, koka enligt anvisningar. Tar bara några minuter. Rör med gaffel så det blir luftigt innan du blandar ihop med salladen.

2-3 tomater
1 liten rödlök
1 dl fint riven färsk persilja  (1 dl färdighackad)
2 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft

Gör så här: 

Skär tomaterna i fina små bitar, skär och hacka löken fint. Hacka persilja fint, ca 1 dl färdigriven persilja. Blanda allt i en skål, häll i citronsaft och olivolja. Ställ även fram Balsmico så man kan ringa över.

Njut! Detta är så gott ihop till senapsgratängen!

 

 

 

 

2020-02-15 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Ewa 2 månader sen

Hej Johanna! Vill berätta för dej att vi till dagens middag åt Kycklinggratängen i dijonsås och bulgursalladen. Men gud så gott! Fantastiska smaker och bulgursalladen till var verkligen en hit! Vi kunde knappt sluta äta 🥰 Tusen tack igen för receptet 👌👏♥️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Hej Ewa! Vad roligt, ja men visst blev det riktigt goda smaker ihop? Syran passade med senapssåsen! Älskar sånna smaker!

Kul att ni gillade maten.

Kram!

Sofia 2 månader sen

Bjöd vänner på din pepparsås ikväll, stor succé!👍

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Vad kul! Den är så god – inte så krånglig att koka ihop också.
😍

Anneli 2 månader sen

Jag gjorde din rätt ”fläskfilé med sötpotatis och pepparsås” ikväll, herregud vilken reaktion av min dotter och sambo …..” åh gud vad gott, har DU gjort detta”? frågade de 😂😂😂😂
Tusen tack för receptet, ska göra kycklingen i veckan 👍

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Hahahaha så roligt 😂😂😂

Men det är DU som lagat maten! Så gott ❤️👏🏻

Marita 2 månader sen

Åhh det ser ju så gott ut jag som inte är nån hejare på mat kanske skulle testa och göra imorgon
Kör försiktigt till den kungliga hufvudstaden trevlig helg på er 😍🍾🥂

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Klart du fixar detta Marita!

Kram och tack det samma!

Marie 2 månader sen

Vad gott!
Såg er middag du visade på instagram igår, såg gott ut 😍

Hoppas du blev firad av din Janne också 💖

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Tack, det var riktigt gott!

Haha nej Janne firade inte Alla hjärtans dag alls. Han tyckte det var en tramsig dag att fira bara för “att man ska.”

Men en god middag åt vi i alla fall :)

Anette 2 månader sen

Det blir den i morgon till middag 😘Dina recept är så bra😊Jag har gett mina tre döttrar varsin av din bok, mycket uppskattat 😊
Och mannen har lärt sig att kolla in din blogg för bra recept 😘
Solstrålar från norr🌞

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Vad roligt Anette! Kul att döttrarna fått boken, kanske de kan inspireras av något!

Haha, vad kul! Hälsa mannen din :)

Kramar

Anita 2 månader sen

Låter gott det måste bli helgmiddag.Tycker om gratänger är så lätta att göra.
Ha en skön helg.

Anita

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Tack Anita! Visst är det gott, jag älskar gratänger för det är så enkelt- den sköter “sig själv” i ugnen!

Ha en fortsatt fin söndag!

Kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…