• 2020-02-16, 21:00
  • 7

Innehåller annonslänkar 

Nu har vi precis kört in i Göteborg, vilket oväder hela vägen ner, hoppas ni inte blåser bort i stormen. Vi har varit i Stockholm och sett Pernilla Wahlgren har Hybris på Cirkus- alltså det var det roligaste vi sett. Vilken galet rolig show! Ska skriva om allt i nästa inlägg.

Under bilresan satt jag och jobbade en del och skrev ner mina sminktips som många frågat efter. Smink och hår är alltid kul och det kommer ofta nya och roliga produkter som jag gärna testar, även om jag alltid har favoriter i sminkväskan så är det kul att förnya sig.

Igår sminkade jag mig ganska sotigt på ögonen, svart penna innanför och sedan suddar jag med en tunn pensel så det blir mjukt under ögat. Dior beige gloss på läpparna. Gillar mörka ögon när man ska vara fin på middag eller fest.

Jag gillar när håret är med vågigt, inte massa lockar, jag drar med Ghd Gold plattång som har mjuka kanter, jag snurrar inte hela håret på plattången som när man gör lockar utan halva slingan och drar bakåt. Då får man mer vågigt och mjukt form. Den plattången är GRYM. Man får så snyggt hår. Tar även ner frisset och gör det blankt, den här tången är så mycket lättare att locka med än de andra Ghd plattängerna.

Blusen frågar många är, den hittar ni HÄR.  Visst är det glittriga skalet fint? Finns HÄR. Skriv Toftby15 vid kassan så dras 15% rabatt av.

Detta sminkar jag mig med just nu:

Mitt favoritglans alla dagar i veckan är Dior Lip Maximizer. Tro mig, jag har testat alla glans som finns snart. Haha. Denna klibbar inte, lätt att applicera och snygg hylsa. Jag gillar inte för mycket färg alls på läpparna och äntligen hittade jag nyansen jag var ute efter.

Jag vill förstärka läpparnas egna färg lite. Den färgen heter Beige sunrise. HÄR hittar du läppglanset.

Om jag har läppstift är det matt, lite samma färg som läpparna som på mitt glans från Dior. Har ni testat Macs läppstift? Mjuka och sköna på läpparna.

Mac lipstick matte Honeylove HÄR. 

Fondation har jag från By Terry, bara älskar deras produkter. Denna fondation heter Light expert peach beige 5, HÄR. den är inte heltäckande men med lite lyster. Jag gillar inte när en fondation blir för täckt, vill inte känna mig för sminkad. Denna har jag haft i flera år, så bra. Hyn blir så fin.

Den här köpte jag nyligen! Mac soft matte fondation men jag har den som täckstift. En duktig tjej på Mac hjälpte mig och tipsade om att denna är grym att täcka i ansiktet när man är på språng.

Ofta blir man röd vid näsan, kanske snyter sig osv. Har den i väskan och perfekt att dutta om du är röd, någon blemmor du vill täcka mm. Puder gör det bara mer kakigt om du lägger på mer puder. Jag har beige HÄR. 

Ögonskuggor gillar jag Dior eller By Terry,  Jag har DENNA från Dior och sitter hela dagen, bra pigment som inte “trillar ner”.  jag har inga ögonskuggor till vardags med en soft beige för dämpa om jag är röd på ögonlocket. Tycker det är fräscht med snygg bas bara. Till middag eller fest målar jag gärna mycket på locket, jordnära färger, eller sotigt. Mörkbrun, blandar med aubergine är så fint. Svart skugga blir för hård på mig.

Concealer från By Terry! Haft i flera år, den är bäst bäst bäst. Under ögonen är den helt klart bäst på marknaden och fått pris.

HÄR! Jag har nummer 3. (Finns tre nyanser, 1 är väldigt ljus. Akta er för att lätt bli panda om man har för ljust.)

Sist men inte minst, lite solpuder och rouge. Jag har alltid Sensai Bronzing powder deep tan, svep på kinderna så får du den där snygga solkyssta.

Lite sminktips vad jag har i min smikväska, kan skriva om hårprodukter om ni vill också.

 

2020-02-16 Johanna Toftby

Kommentarer

Annika 2 månader sen

Var Hybris bättre än Kort, glad..? Såg den sistnämnda på tv och det var absolut inte för mig. Upplevde det mest som tråkig, krystad humor och blaj.

Svar på kommentaren:
Sussie 2 månader sen

Showen måste ses live!
Stämning, skämt, mimik och ljud blir bättre än tv.
Dom är enormt roliga båda två, det ÄR skrattfest!
Gå och se den, du blir inte besviken!

Madde 2 månader sen

Ja, mer hårtips! Har ett tjockt hår som känns stelt och svårt att få ordning på. Har tvättat med clarifying schampo och har nu mari nila schampo mot torrt hår. Inget hjälper. Jobbigt och jag känner mej aldrig fin. Snälla tips och råd!

Sussie 2 månader sen

Kul med smink tips!
Jag skulle vilja ha MER smink tips om HUR man lägger sminket, tex sotningen och om du har tips på concelern under ögonen vilken borste tex…..

Frisyr tips till kort hår, styling, produkter mm saknar jag :))

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Det kan jag göra, men många frågar just tips om vilka produkter också. Men ska även visa sotade ögon, många vill veta så det klart jag gör!

Jag har ingen borste till concealern utan duttar med penseln försiktigt, den är en borste. Sedan klappar med fingertoppen försiktigt.

Är inte så super på korta hår eftersom jag har långt hår själv. Svårt att visa ;) Eftersom jag heller inte jobbar som frisör är det jättesvårt att båda visa styling på korta hår eller tipsa om produkter. Tyvärr! :/

Kicki 2 månader sen

Jag vill gärna ha tips på hårprodukter.
Tänk gärna på oss som har kort hår också, själv har jag på utväxt till axellångt hade jag tänkt….

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Jag har inte lika lätt för att tipsa om kort hår pga jag själv har långt. Jobbar inte som frisör längre mer än på event mm
så styling av korta hår är svårt att tipsa om när jag inte står med kunder på salong…

Ska se vad jag kan hitta för produkter! :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…