ANNONS
Integritet på Tailsweep

Nu börjar rättegången mot min stalker

/

Om bara några få timmar, onsdagen den 19 februari klockan 9.00, är det rättegång i Eskilstuna tingsrätt. Nu ska personen som hotat, kränkt och förföljt mig och min familj och så många andra, få stå till svars för vad hon har gjort. 

Vi är tre målsägande på onsdag och en fjärde veckan efter. Rättegången pågår hela onsdagen. Det hon gjort mot mig samlas under åtal för olaga förföljelse, olaga hot, övergrepp i rättssak och överträdelse av kontaktförbud. Olaga förföljelse är det tyngsta åtalet, att utsätta samma person för flera brott i följd, och ger fängelse i upp till fyra år för den som döms.

Jag har blandade känslor. Jag har mått så fruktansvärt dåligt och nu när det är rättegång känns det skitjobbigt, trots att jag kämpat så hårt för att nå hit och få slut på eländet. Det känns tufft att behöva sitta mitt emot personen som har gjort mitt liv till ett rent helvete under en lång tid. Hur ska jag klara av att inte bryta ihop? Ändå är det jag som är målsägande. Det är inte jag som begått något brott.

Personen har med avsikt dödshotat, förföljt, trakasserat och velat förstöra mitt liv. Jag har inte sovit en enda natt ensam på många år. Jag gör det inte. Det går inte. Allt som hon har gjort mot mig har satt sig på mitt psyke.

Stackars Annica som var svårt sjuk fick också utstå så mycket hemskheter, bara några månader senare somnade hon in. Jag hoppas Annica är med mig på onsdag och ger mig styrka, att hon får upprättelse i efterhand för vad hon själv utsattes för bara för att hon ville berätta om sin sjukdom och hjälpa andra.

Skänk mig en tanke på onsdag, men det vet jag att ni gör. Jag har målsägandebiträdet Terese Tsarouchas från Skövde med mig, som jag är trygg med, och åklagaren Jessica Wenna kommer lägga fram alla bevis.

82

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00