• 2020-02-17, 22:02
  • 82

Om bara några få timmar, onsdagen den 19 februari klockan 9.00, är det rättegång i Eskilstuna tingsrätt. Nu ska personen som hotat, kränkt och förföljt mig och min familj och så många andra, få stå till svars för vad hon har gjort. 

Vi är tre målsägande på onsdag och en fjärde veckan efter. Rättegången pågår hela onsdagen. Det hon gjort mot mig samlas under åtal för olaga förföljelse, olaga hot, övergrepp i rättssak och överträdelse av kontaktförbud. Olaga förföljelse är det tyngsta åtalet, att utsätta samma person för flera brott i följd, och ger fängelse i upp till fyra år för den som döms.

Jag har blandade känslor. Jag har mått så fruktansvärt dåligt och nu när det är rättegång känns det skitjobbigt, trots att jag kämpat så hårt för att nå hit och få slut på eländet. Det känns tufft att behöva sitta mitt emot personen som har gjort mitt liv till ett rent helvete under en lång tid. Hur ska jag klara av att inte bryta ihop? Ändå är det jag som är målsägande. Det är inte jag som begått något brott.

Personen har med avsikt dödshotat, förföljt, trakasserat och velat förstöra mitt liv. Jag har inte sovit en enda natt ensam på många år. Jag gör det inte. Det går inte. Allt som hon har gjort mot mig har satt sig på mitt psyke.

Stackars Annica som var svårt sjuk fick också utstå så mycket hemskheter, bara några månader senare somnade hon in. Jag hoppas Annica är med mig på onsdag och ger mig styrka, att hon får upprättelse i efterhand för vad hon själv utsattes för bara för att hon ville berätta om sin sjukdom och hjälpa andra.

Skänk mig en tanke på onsdag, men det vet jag att ni gör. Jag har målsägandebiträdet Terese Tsarouchas från Skövde med mig, som jag är trygg med, och åklagaren Jessica Wenna kommer lägga fram alla bevis.

 

2020-02-17 Johanna Toftby

Kommentarer

Karin 2 månader sen

Lycka till, hoppas det går bra 💪😊💞👑

Anette 2 månader sen

Styrkekramar och lycka till❤

Carro 2 månader sen

Lycka till idag! Du är så stark som gör detta🙏🏼❤️

Andrea 2 månader sen

Hoppas du och de andra utsatta nu får ett avslut, och att du sedan får proffshjälp med din oro. Så ledsamt alltsammans! Att sånt här ska behöva drabba en bara för man är framgångsrik och känd. Jag känner dig bara genom bloggen men tänker på dig och håller tummarna för att token inte får villkorligt utan buras in. Kram!

Lotta 2 månader sen

Lycka till, sänder styrka o kramar till dig o de dina inför morgondagen❤️

Kristina 2 månader sen

Tuff dag för dig men så viktigt att tingsrätten får ta upp detta. Vi är många läsare som är på din sida. Stort lycka till! Kram Kristina

Christina 2 månader sen

Lykke til❤️

Barbro 2 månader sen

All styrka till dej o dina nära o kära.
Kommer att hålla tummarna och tänka på dej hela dan imorgon.
Många kramar ..

M 2 månader sen

Dessutom tror jag att man vinner stort på att försöka argumentera på ett korrekt sätt med människor.
Inte ta till gatans lag och kontra orden” PASSA DIG” om man som jag har humor och kanske skojjar till det med glimten i ögat.
Nåja.Jag är inte långsint!

Svar på kommentaren:
Stella 2 månader sen

Borde du inte förbereda ditt försvar i stället för att hänga i kommentarsfältet, Linda?

M 2 månader sen

Vad är anledningen till din oro?
Det finns väl egentligen ingen anledning till att oroa sig?
För vad?
Kvinnan kommer antagligen att få någon form av vård.Ex Rättspsykiatrisk vård.Jag känner dock inte till kriterierna för Rättspsykiatrisk vård.
(Alternativt skyddstillsyn,men det tippar jag inte på då kvinnan troligtvis lider av psykiatrisk diagnos.)
Har du funderat ut vad du ska svaradå hennes advokat undrar varför du inte agerat tidigare? Varför du inte förhandsgranskade hennes kommentarer innan publicering?..Det behöver du kunna förklara trovärdigt för frågan lär komma till dig.

Svar på kommentaren:
M 2 månader sen

😂😂😂😂
Ja herregud 🙈🙈🙈
Klura på du! Det lär hennes advokat fråga.
Det är säääääkett en förmildrande omständighet 😂😂🙈🙈

M 2 månader sen

Mitt
Svar var alltså till ”m” nr 1…. som la en så korkad kommentar att jag bara gapar

Anna 2 månader sen

Herregud är du på riktigt människa.
M som skriver om vad Johanna ska svara …
Du verkar fan inte klok

Tess 2 månader sen

Än är inte sista idioten född

Hoho 2 månader sen

Du är inte klok Linda. Du kommenterar fortfarande på Johannas blogg alltså? Trots att du är åtalad? Du svarar dessutom på dina egna kommentarer. Inte frisk någonstans.

Nettan 2 månader sen

Lycka till!Och så bra att du orkar skriva om detta. Hjälper många att våga anmäla.Det är ju inte klokt vad du och Annica
Och era familjer fått utstått .❤ .

Magdalena 2 månader sen

All styrka till dig Johanna & dina medsystrar. Det är tufft att sitta i en rättegång. Många känslor , blandas med ont i magen & att man helst skulle vilja springa iväg . Jag vet hur det känns. Suttit mot min ex man pga våld i nära relation . Jag polisanmälde & är så glad att jag till slut vågade. Har än idag hot på mig från honom trots kontaktförbud inte bara ett utan tre . Vi sitter igen den 13 mars & då hoppas jag eller NEJ jag vet att rättvisan skipas & sanningen kommer alltid fram!
Jag tycker du är modig & stark . Du gör det ända rätta. Din förövare måste stoppas & få en dom på att NEJ så här beter man sig inte NEJ det är olagligt .
Du kommer må illa , känna dig ledsen & nervös imorgon men jag lovar dig Johanna att när du väl sitter där & ser henne då jävlar får du en inre kraft att ge allt precis allt för att stoppa henne . Jag har läst mycket om denna galning & är på riktigt orolig för jag hoppas att hon får fängelse inre vård . Låter kanske okänsligt från min sida men man kan inte ” rida på att man är psykiskt sjuk ” när man gör andra illa. Man är ond & man ska få ett straff. Sen efter kännbart straff ska man också få vård om det behövs .
Lång kommentar men jag känner m dig & jag skickar all pepp till dig att orka med. Du är inte ensam tillsammans är vi starka !
Försök få mycket sömn inatt & ät bra frukost . Krama om din Janne & ge dig själv en stor spark i baken . Detta går bra!
Stor varm kram ❤️

Marie 2 månader sen

All styrka till dig Johanna. Kram ❤

Elisabeth 2 månader sen

Önskar dig allt gott i denna prövning. Lycka till! ❤️❤️

Elsa 2 månader sen

Äntligen ska du och ni andra som varit utsatta få upprättelse. Jag kan bara föreställa mig vad ni gått igenom, då jag reagerat så starkt redan utan att ha varit utsatt direkt av henne.
Lycka till i morgon! Det blir säkert jobbigt men ta ett djuupt andetag, och tänk att nu är det snart förhoppningsvis över med alla trakasserier. Hon måste få ett kännbart straff! Något annat är inte möjligt.
Styrkekram till dig!

Jenny 2 månader sen

❤️

Sara 2 månader sen

Jag har varit 1 av flera målsäganden i en rättegång gällande dataintrång i landstingets journaler. Det var riktigt jobbigt trots att det inte funnits någon hotbild, så jag förstår att det måste kännas väldigt tufft för dig Det kommer gå bra! Lycka till!

Anette 2 månader sen

Det kommer självklart bli jättejobbigt att gå igenom detta. Att lyfta upp all skit hon utsatt dig och många andra för. Men jag tror du kommer finna styrkan inom dig när du väl sitter där mittemot henne. Måtte hon bara få ett kännbart straff så hon aldrig mer utsätter någon annan för det ni gått igenom.
Kram 💪

Lotta Malmgren 2 månader sen

Lycka till Johanna💞…Håller tummarna för både dig och dem andra som har blivet utsatt för denna människa 😔

Camilla 2 månader sen

All styrka till dig och de andra målsäganden! Känns kymnigt att du ska få besöka min stad för ett sådant tråkigt ärende ☹️ Kram

Katarina 2 månader sen

Kram o lycka till🥰

Minna Persson 2 månader sen

Många kramar❤️❤️❤️

Maria 2 månader sen

♥️♥️♥️

Birgitta Berglund 2 månader sen

Lycka till! Kram

Katja 2 månader sen

Styrka till dig! 🌸

Gunilla 2 månader sen

Tänker på dig. Kram

AnnaE 2 månader sen

Lycka till imorgon! 👊

Maria 2 månader sen

Fy va jobbigt!! Tänker på dig och hoppas det kommer kännas bra när allt är över.
Många kramar!

Camilla 2 månader sen

Tänker på dig finaste Johanna !
Styrkekramar från Camilla.

Anya T. Velickovic 2 månader sen

Det är alltid jobbigt med rättegångar, det är en jobbig typ av situation. Men du har drivit detta så hårt och enträget och nu står du vid målet. Därför önskar jag dig styrka och lycka till! Det går bra.

Sara 2 månader sen

Håller tummarna att allt kommer gå fint i morgon✊💕🍀 Det gör det!!!⭐ Kram

Eva 2 månader sen

Tänker på dig och sänder styrkekramar. Du är stark Johanna
❤️❤️❤️

Annika 2 månader sen

Det kommer att gå bra ska du se! Jag har också suttit på den bänken, målsägande och man klarar mer än man tror. Kram.

Anneli S 2 månader sen

Tänker på dig! Heja dig!

Jennie Sandström 2 månader sen

All styrka till dig – imorgon och alla andra dagar! 💓🙏🏻

Birgitta 2 månader sen

Tänker på dig i morgon.Det kommer att gå bra. Skönt sedan när det är över.Du är så stark .Kramar.

Marita 2 månader sen

All styrka till dig Johanna 💛

Camilla 2 månader sen

Fina Johanna, det kommer vara rejält tufft och du kommer klara dig ur detta. Jag är verkligen ledsen att jag inte kan komma :-(
Jag finns här och stöttar på distans, er alla drabbade. Jag tackar gudarna för att jag blev lindrigt angripen.
Stor kram och massa styrka <3

Anne 2 månader sen

Tänker på dej i morgon!Det kommer gå bra.Skönt sen när det är över💕

Marita 2 månader sen

All styrka till dig Johanna 💪👊💛

Helene 2 månader sen

Lycka till imorgon Johanna, du fixar det, kör hårt.
Stor kram

Katarina 2 månader sen

Kram o tänker på dig🥰

Anna 2 månader sen

Tänker på dig, du är stark!! ❤️👍🏻👊🏻

Ann Bengtsson 2 månader sen

All styrka till dig ❤️❤️
Varma kramar!

Maria B 2 månader sen

Stort lycka till & försök fortsatt vara stark…
Kram från oss på väg m Arlanda….

L 2 månader sen

Kör hårt!! Du är stark!!

Per 2 månader sen

Lycka till i morgon Styrke kramar från per

Maria 2 månader sen

Jag sänder Styrke kramar till dig. Du kommer att fixa detta. Skönt att ni till slut får upprättelse. Synd att en människa får förstöra så många liv.

Ulrika Hultberg 2 månader sen

Massor av styrkekramar till dig Johanna.
Du är så fin människa. Snäll och rar. Det som är god vän till dig. Jag ka tänka på dig den nu på onsdag den 19 febuari
Kram Ulrika

Elizabeth 2 månader sen

All Styrka till dig.❤

Johanna Damgren 2 månader sen

Tänker på dig ❤️

Anneli 2 månader sen

All styrka till dig ❤️

Catarina 2 månader sen

Hoppas hon får sitt straff och att du kan finna ro. Kan inte sätta mig in i hur läskigt det måste vara att bli förföljd. Usch😰
Lycka till! Håller tummarna! Försök håll huvudet kallt👊🏻

Ulrika 2 månader sen

All styrka till dig!
Varm kram

Carina Persson 2 månader sen

Vi ska fixa detta Johanna. Jag är också nervös men detta ska vi klara tillsammans. Vi ses snart.

Svar på kommentaren:
AnnaE 2 månader sen

Kram! 💓

Lena 2 månader sen

Kommer att tänka på Dig på Onsdag och hoppas på rättvisa och att skiten upphör en gång för alla.
Kram 💕

Karin 2 månader sen

Håller tummar och tår hopppas lagen gör vad den ska
Kram

Annika 2 månader sen

Styrkekramar till dig!! Tänker extra på dig imorgon. Hoppas hon får ett kännbart straff!!
Kram ❤️

Susanne 2 månader sen

All kärlek och styrka! Vi backar dig!!

Disconenne 2 månader sen

Någon mer som tänker gå på rättegången och visa Johanna sitt stöd?

Svar på kommentaren:
Marie.S 2 månader sen

Jag kan inte gå tyvärr för bor för långt bort, men vet flera som ska dit. Sett på instagram att flera har skrivit.
Skulle gått direkt om jag hade möjlighet. Flera personer i min närhet som varit utsatt för den här människan.

Heja dig Johanna, du kommer fixa detta!

Annakarin 2 månader sen

Vi är på plats o stöttar ❤️
Du klarar detta Johanna! 💪👊

Anne 2 månader sen

Tänker på dig ❤️Kan inte ens föreställa mig vilken psykisk press det har varit och är för dig. Hoppas att hon får sitt straff och att du kan läka och känna dig trygg igen! Kramar till dig ❤️

Maria 2 månader sen

Jag ber och tänker på dig. Är inte religös men ibland kan det ändå behövas. Önskar dig All lycka till imorgon och kommande dagar. Må hon få ett rejält straff den här lilla apan🤦🏻‍♀️😥

Majzan 2 månader sen

Massor med Styrkekramar ❤❤❤

Stina 2 månader sen

Styrkekram till dig, det här fixar du. Du är grym!!

Anitha Zandelin Bergqvist 2 månader sen

Kära Johanna!
Jag gör som min älskade dotter Annica skulle gjort, jag ber till Gud att Du ska få den kraft som Du behöver. Det har varit en alltför lång och hård press på Dig.
Jag kan inte förstå hur en människa kan komma så här snett i livet,- all denna ondska är så oförklarlig. Jag hoppas på ett rättmätigt straff och att människan ska få hjälp att inse vad ont hon gjort och aldrig någonsin göra om det. Jag är med Dig i mitt hjärta och mina tankar!
kram Anitha

Lotta 2 månader sen

Styrkekramar till dig, o hoppas verkligen att hon får ett riktigt straff. Du kommer fixa detta.
Håller tummarna för att de ska gå bra, du är grym.

Kramar ❤️🤗

Angelica 2 månader sen

Kärlek och styrka till dig och håller alla tummar att hon få sitt straff !!! Jag är med dig på onsdag kommer ha dig i tankarna finaste Johanna !!! ❤️❤️❤️

Cia 2 månader sen

Styrkekramar till dig! Hon må få sitt straff och jag hoppas hon får högsta Max straffet.
🤗🤗🤗❤️

Jessica 2 månader sen

Men så fruktansvärt. Styrkekramar till dig.

Anna 2 månader sen

Säger bara- GIRLPOWER!! Åklagaren är kvinna, ditt målsägandebiträde en kvinna.
Ni kommer äga rättegången.

Nu ska hon sättas dit.

Svar på kommentaren:
Jenny Therese 2 månader sen

Könen spelar tyvärr ingen roll. Har själv varit i samma sits. Kvinnligt målsägandebiträde och kvinnlig advokat. Det hjälpe inte. Och tyvärr sa inte mitt kvinnliga målsägande ett ljud. Jag kommer aldrig mer lita på att andra kommer att föra min talan i domstol. Man får tyvärr ha mycket skinn på näsan och vara bestämd och hård själv och lägga fram saker själv som man tycker de som företräder skulle gjort. Min förövare hade ingen advokat, så han pratade på som sjutton och han lyckades bra med att manipulera rätten. Dock när målen kommer till Hovrätten så brukar det bli bättre. De är mer utbildade i lagen och vana vid hur den anklagande försöker ta sig ur ansvar. Och detta ska ni absolut ta till hovrätten om det inte blir bra.

Ta ett djupt andetag. Försök vara kall. Att man gråter bryr de sig inte om. Och var väldigt bestämd i det du berättar och upplevt. Lycka till! Förstår att du mår för jävligt! En rättegång gör mycket för det måendet! Det kommer du märka sen 🙏❤️ Tänker på Dig. ❤️

Annika 2 månader sen

Styrke Kramar i massor till dig o så hoppas vi att människan får sitt straff👊

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…