ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mozarellabiffar med tomatkräm

/


Vid 18- tiden kom jag fram till Eskilstuna och nu har jag suttit på hotellet och gått igenom en del inför rättegång med mitt målsägarbiträde Terese. Hon är grym. Och jag är redo. Men också tack vare ert stora stöd, alla fina kommentarer och hälsningar. Tack snälla, det betyder väldigt mycket att ni är med mig i detta.
Samtidigt är jag livrädd för att bryta ihop. Men då får jag väl göra det då. Den här människan har förpestat mitt liv i över 10 år. Senaste två åren har varit för jävligt. Men nu ska hon få stå till svars för allt och jag är trygg med alla bevis åklagaren kommer lägga fram.
Incheckad på hotellet!


Men nu till lite mat. Innan jag hoppade på tåget i eftermiddag från Skövde lagade jag mozarellabiffar till mig och tjejerna hemma. De blev så goda! Jag var sugen på lite medelhavsmat, haha. Men vet att tjejerna också älskar potatis och de äter vi inte ofta så det hade vi till. Mozarellabiffar med färsk basilika, fräsch sallad och en tomatkräm med chiliflakes! Riktigt riktigt gott, så testa detta. Man kan ju servera ris eller klyftpotatis till om man vill.
Äntligen är darling här på hotellet, så skönt han är med på rättegången i morgon.


Pannbiffar med mozarella och basilika 4 port 
600 gram blandfärs eller kalvfärs
1 msk dijonsenap
1 gul lök, riv på rivjärn
1 msk oxfond eller kalvfond
1/2 kruka färsk basilika
1 mozarella ca 125 gram
1/2 dl ströbröd
3/4 dl grädde
1 ägg
salt och peppar
Gör så här: Häll ägg i en skål med grädde och ströbröd och rör runt. Häll i färsen, fonden och riv löken på rivjärn och häll i. Blanda i dijonsenap, finhacka färska basilikan smått och blanda i färsen. Forma sedan till runda bollar.
Skär mozarellan i mindre bitar och stoppa i de runda biffarna. Platta sedan ut de något utan att mozarellan rinner ut.
Stek biffarna i en stekpanna i smör och olivolja några minuter på varje sida.
Tomatkräm
3/4 dl hackade soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
nypa chiliflakes
1/2 pressad
salt och peppar
Gör så här: Hacka soltorkade tomater smått och blanda ihop med creme fraiche, häll i chilipeppar, paprikapulver, lite chiliflakes och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

17

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00