ANNONS
Integritet på Tailsweep

Känslosam rättegång mot min stalker

/


I dag var det dagen D, rättegången mot personen som har förfölj, ofredat och trakasserat mig i över tio år. Det var riktigt jobbigt, innan vi skulle gå in i rättssalen trodde jag att jag skulle svimma. Mitt målsägarbiträde Terese var fantastisk och peppade mig med att det skulle kännas bättre så fort rättegången kom igång. 

Min Janne var med, älskade darling som var mitt stora stöd. Min underbara vän Mona hade kört ner från Stockholm, även några läsare från Eskilstuna var på plats. När jag såg personen som är åtalad blev det så mycket känslor. Hon har jävlats med mig och försökt förstöra mitt liv i så många år. Nu satt jag här mitt emot henne med bara ett par meter mellan oss.

När åklagaren Jessica Wenna väl drog igång och skulle lägga fram sin sakframställan släppte allt. Vi blev förhörda i flera timmar och sent på eftermiddagen var det den åtalades tur att bli förhörd. Men nix. Hon ville inte säga ett enda ord. Hon sa inga kommentarer på varenda fråga och det var enbart försvararen som fick prata för henne. Hon kunde däremot viska riktigt mycket och babbla med sin försvarare, men prata inför oss, det kunde hon inte. 

Jag lade fram tydligt i mitt förhör att hon har jävlats med mig i så många år, ofredat och stalkat, men i rätten kunde hon minsann inte säga ett ord. Det är ju väldigt märkligt, hon som har så mycket åsikter om mig annars.

Vi var tre målsägande i dag, jag, Beatrice och Carina, det har varit en ren terror alla har varit med om! Vissa saker trodde jag knappt var sanna trots att jag varit med om dem själv. 

Men det gick bra! Jag kände mig saklig och tydlig. För det mesta bet jag ihop, men bröt samman totalt en kort stund och domaren frågade om vi skulle ta en paus men jag ville köra på, det gick bra.

Där hade den åtalade suttit och smålett berättade åhörare. Det gjorde hon vid flera tillfällen även när åklagaren läste upp bevis. 

Det var även lyckta dörrar vid ett tillfälle och det var intressant kan jag säga att lyssna på. 

Rättegången är inte slut, nästa förhandlingsdag i samma mål är i Eskilstuna tingsrätt den 5 mars klockan 13 och då kommer även åklagaren berätta vilket straff hon yrkar. 

Tack alla för ert fantastiska stöd, det betyder massor! Ni är många som har drabbats och nu ska rättvisan segra. Jag hoppas att fler orkar anmäla, det är enda sättet att få stopp på terrorn.

43
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00