• 2020-02-20, 22:00
  • 5

Tusen tack för alla era stöttande kommentarer efter rättegången igår. Idag har jag inte varit pigg kan jag säga. Jag har känt mig som i ett töcken. Totalt slut. Men också en stor lättnad.

Jag känner mig ändå stark mentalt, precis som mitt målsägandebiträde berättade innan när vi skulle gå in och jag trodde jag skulle svimma. – Johanna, du kommer känna dig stark efteråt, du kommer känna att du har gjort något bra. Det stämde. Det är en skön känsla och nästan som en seger att se personen åtalad. Men detta är ingen enkel resa och det vet ni alla som varit målsägande i jobbiga rättsprocesser. Nu förstår jag och önskar att alla orkade anmäla, det är viktigt.

Måste tipsa om en god kycklingpaj jag gjorde ikväll. Öppnade kylen och tog vad som fanns och den blev riktigt god. Har massor med olika recept på pajer här inne men just kycklingpaj tror jag inte finns.

Kyckling, paprika, tomater, ädelost och chilikrydda- så gott!

Jag gjorde på mandelbotten för jag tycker det är godare och inte så tungt som med vitt mjöl. Men gör den botten du vill annars.

Kycklingpaj med ädelost ca 4-5 portioner

Botten: 
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
40 gram smör
1 ägg
1 msk fiberhusk
nypa salt
Gör så här:
Blanda mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk. Rör ihop med ägg och rumsvarmt smör och lite salt. Jag låter den vila en stund i kyl så den inte är så kladdig. Tryck sedan ut den i en pajform, nagga lite med en gaffel.
Sätt ugnen på 175 grader och sätt den i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Fyllningen
2 kycklingfileér. Jag hade två små
1 röd paprika
125 gram ädelost
ca 8 babytomater
2 dl stark riven ost
3 ägg
2 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
nypa chiliflakes
salt och peppar
1 msk olivolja till stekning

Gör så här:
Dela kycklingen i små bitar och stek i olja, salta och peppra. Lägg kycklingbitarna på pajbotten. Skär paprikan i små bitar. Dela tomaterna och lägg i tomaterna och paprika över kycklingen. Krydda med lite oregano och jag tog lite mer paprikapulver. Vispa upp äggen i en skål, häll i grädde och creme fraiche. Riv ädelosten på rivjärn och blanda ner i äggsmeten. Häll i chilipulver, chiliflakes, mer paprikapulver, salta och peppra. Vispa ihop allt. Häll blandningen över fyllningen i pajen, strö sist riven ost över.

Höj upp ugnen till 220 grader, sätt pajen längre ner i ugnen och låt pajen stå inne ca 20 minuter tills den fått din färg och lyft sig något.

Servera en god sallad till med en fin olivolja och lite balsamicovinäger.

Alternativ: För vegetariskt, byt ut mot aubergine, broccoli. Utan ädelost- ta brieost och skär i skivor och lägg ut över fyllningen eller mozarella.

2020-02-20 Recept

Kommentarer

[email protected] 1 år sen

jag lagar mycket mat efter dina recept,kollar varje söndag kväll efter recept som jag lagar under veckan.Så mycket gott ,i kväll blev det Oxfie med pepparsås för min man fyllde år

Millan 1 år sen

Hej Johanna! Lagade denna idag +++++😍 kram!

Inka 1 år sen

Oj, denna skall jag testa idag, har i princip allt hemma i kylen till pajen, ser så smarrig ut, du har så smarriga recept du lägger ut,tack för dem. trevlig helg till dig och kram!

christel 1 år sen

Du är så stark Johanna ,hoppas att hon får ett långt straff för allt hon utsatt dig för.Kycklingpajen ser ljuvlig ut den ska definitivt provas.Ha nu en underbar helg och samla krafter samt ta igen dig och vila Kram

Barbro 1 år sen

Ser ju jättegod ut får nog testas ikväll.Får bara inhandla lite saker till den.
Ha en bra fredag o kram på dej..

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…