• 2020-02-21, 17:53
  • 46

Fredag och helg. I natt har jag sovit i åtta timmar. Det känns otroligt skönt, det var länge sedan. Jag har inte vågat sova ensam ända sedan min stalker började trakassera mig som värst för ett år sedan. Efter rättegången var jag så utmattad att jag bara somnade. Men att sova ensam går inte. Det låter helt sjukt. I dag åkte Marilyn till Karlstad med några kompisar, Lisa-Marie är inte heller hemma ikväll så jag kör till Göteborg alldeles strax. Jag sover inte ensam på grund av den här skiten. Det har satt sig på psyket.

Två dagar efter rättegången går jag genom minnena gång på gång. Vad jag sa, vad jag inte sa, vad jag borde sagt. Och framför allt vad jag varit med om. Den där dagen i maj när jag jobbade i 13 timmar med att fota till min senaste bok “Middag hos mig” och samtidigt vällde hoten in. Jag fick läsa att jag kommer att skjutas om jag kommer i närheten av tingsrätten. Att jag och mina barn kommer hängas ut på porrsidor och våldtas. Att jag kommer vara död när det blir rättegång. Att jag ska slås ihjäl med en yxa, att mina barn inte ska överleva. 

Den 20 maj skrev jag till polisen i Eskilstuna som hade ärendet att jag kollapsar om de inte tar in personen. Jag kan inte leva så här. Jag överlever inte det här. Jag ville fly från mitt eget liv. 

Dagen efter den 21 maj blev personen anhållen i sin frånvaro och den 26 maj häktad. Jag hade inte orkat en dag till. Nu är det inte lång tid kvar. Snart är det över, den 5 mars ser vi i rätten vad åklagren yrkar på. 

Har tränat och kört 1,5 timma på gymet idag, skön känsla att mosa vikter och känna att man svettas. Det behövde jag. Träning är ren och skär medicin.

Ha en riktigt fin fredagkväll, jag ska köpa en cola zero, spela bra musik i bilen och snart är jag framme i Göteborg.

 

 

2020-02-21 Johanna Toftby

Kommentarer

petra stålsköld 1 månad sen

Nu kan det bara bli bättre.

M 1 månad sen

(Ja,det är självklart att man som bloggare får stå ut med både det ena och det andra.Vi människor är olika och har olika värderingar av vad som är viktigt i livet.Blogginlägg kan i sig vara väldigt provocerande.Det i sin tur skapar än mer följare och sponsorerna jublar och än mer cash in i kassan till bloggaren.Det är ju det bloggar går ut på för att överleva.
Vad hade hänt om (JT eller någon annan bloggare)inte publicerat stalkerns inlägg i den omfattning som gjorts?Om stalkern inte fått utrymme?Inte fått synas? Inte fått höras?Hade allt ebbat ut då?Stalkern medverkar ju på sitt vis till att nyfiket folk vill läsa och sponsorerna jublar och mer cash in till kassan.Hade du inte lyft stalkerns inlägg/hot utan förhandsgranskat i tysthet då hade du antagligen inte heller fått mottaga några mordhot.)Är man utan skuld blir inte en rättegång tuff.Du själv (eller andra ex bloggare)kan anses ha bidragit till att detta eskalerat till orimliga proportioner.

Må så gott och ta hand om er alla därute.Kram.
//Egen reflektion och eftertanke.)

Svar på kommentaren:
Tess 1 månad sen

Varför ska man stå ut med det? Så som tjej då får man alltså stå ut med att bli våldtagen? Jag som jobbar i butik får alltså stå ut med att bli rånad? Så det är ok å kasta i ansiktet på en överviktig person att den är fet? Varför kan vi inte lyfta istället för å trycka ner varann? Uppenbarligen så ebbade trollets hat å avundsjuka inte ut, då hon trakasserade i över 10 år. Ska man vänta 20 år? Detta är ju den nya tidens mobbning på nätet. Det var inte ok i skolan å de är inte ok på nätet. Är man så avundsjuk å hatar nån så gör man ju bäst i att inte följa den personen. Man följer dom som ger en bäst inspiration eller vad som passar bra i livet. Jag satt som vittne en gång i rätten. Jag var på fel plats vid fel tillfälle. Jag hade ingen som helst skuld i det, ändå var det väldigt mycket känslor trots att jag inte var inblandad på något sätt!

Stella 1 månad sen

Skyll på offret bara, Linda. Det kommer säkert funka jättebra. Har inte du kontaktförbud förresten?

Lena 1 månad sen

M- vad heter du? Vem är du? Hur fan kan du försvara sånt här sjukt.
Mår illa.

Eller kanske du är Linda rent av sagt?

M 1 månad sen

Jag försvarar naturligtvis inte brott.Jag vill belysa och försöka förstå människor bakom brott.Är objektiv och mycket samhällsintresserad.Det finns alltid bakomliggande faktorer till hur människor kan begå fruktansvärda brott.Det är detta som driver mig. (Nej jag är inte alls denna stalker.Hon har fått kontaktförbud och skriver inte här just nu tror jag.)

M 1 månad sen

Man har ju även ett eget ansvar.Man kan inte låta bli att undra hur det kom sig att inte J.T. polisanmälde detta direkt då detta startade för 10 år sedan utan lät det fortskrida tills nu.Sedan medverka i TV med Aschberg för publicitet. Att sedan tro på ett gigantiskt skadestånd är en utopi, i alla fall i min värld.
Stalkern kan få ett straff i form av nån sorts markering(Skyddstillsyn med övervakare eller liknande)då rätten troligtvis ser att stalkern inte är helt frisk.Ändå har de flesta inom svensk kriminalvård nån form av psykisk störning.För att detta ska falla inom ramen för Rättspsykiatrisk vård krävs en allvarlig psyskisk störning och kräver ju en stor Rättspsykiatrisk undersökning till grund.Den lilla P7:an kommer hon med all sannolikhet får göra.Den kan komma att visa att hon inte riktigt förstått allvaret i sitt brott.Då är man inte helt tillräknelig.Om det kan bli tal om kontraktsvård/samhällstjänst med övervak eller inte känner jag inte till.Det är så med missbrukare t ex att de kan få fängelsestraffet omvandlat till vård för sitt missbruk om de är motiverade och om det kan förhindra brott i framtiden.Ett fängelsestraff i sig får inte en kriminell att sluta begå brott.Snarare tvärtom.Där är bara förvaring.Väl ute igen startar det om och en återfallsförbrytare är snart född.Är hon en förstagångsförbrytare får hon en förmildrande dom dessutom.En klient kommer ut på halva strafftiden,om skötsamhet.
Ska bli spännande att följa hur rätten ser på detta mål då de är opartiska och objektiva.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

För att JT lät henne hållas dessa 10 år. Därför kunde heller inte försvaret påpeka att har man en blogg får man också ta emot både hat och extremt tuffa åsikter. Just på grund av att jag lät henne hata och skriva sin skit utan att anmäla. Men man kan ju tycka det räcker när det övergick till hot och ännu mer ofredande så där satte jag stopp.

När jag fick frågan om att Robert Aschberg skulle leta upp trollet tackade jag självklart ja direkt. Perfekt att försöka få personen att sluta.

Du får fortsätta spekulera och diskutera. Jag är inte intresserad alls av att spekulera eller tycka synd om någon.

Nu är det domstolen som har tagit över.

Martina 2 månader sen

Vilken stalker!Vem gör så mot någon?
Fruktansvärt den personen har skrivit och hotat
Jag tycker Johanna är stark och modig som står upp för sig och gjorde en anmälan. För sig själv och familjen.

M 2 månader sen

Möjligtvis Skyddstillsyn med övervakare samt skadestånd pga kränkning.Att rätten vill att hon ska genomgå stor rättspsykiatrisk undersökning som krävs för att kunna utdöma till Slutenvård inom Rättspsykiatri är orimligt ,då straffvärdet är lågt.

Svar på kommentaren:
Stella 2 månader sen

Fyra års fängelse är maxstraff för olaga förföljelse. Google är bra i stället för att sitta och fantisera, Linda.

M 2 månader sen

Vad straffvärdet kan bli på detta har jag ingen aning om.Det är ju inte att betrakta som grovt så det blir förmodligen inte inom låsta dörrar.Någon form av öppenvård inom psykiatrin skulle jag tippa på.Sen om det faller inom LRV eller LPT har jag ingen aning om.
Det ska bli intressant att läsa hur rätten till sist bedömer detta mål.

M 2 månader sen

Det räcker inte med ett erkännande för att åklagaren kan döma till ett straff.(Det finns människor som tar på sig olika brott fast att de är oskyldiga)
Innan rätten fattat sitt beslut är vederbörande att betrakta som oskyldig.
Rätten ska verka objektivt och sakligt.
En advokat ska bistå sin klient i enlighet med god advokatsed som bland annat är Lojalitet med sin klient.

Maria 2 månader sen

Först måste ju rättegången vara över och du måste få en chans att landa i vad som nu blir resultatet av det hela. Sedan, som nästa steg, brukar ju KBT vara det allra bästa när det finns en viss sak/situation som man inte klarar av. Det är självklart att du måste komma till en punkt igen då du kan vara ensam och du kommer att komma till den punkten igen med rätt hjälp.

Margareta 2 månader sen

Då har hon erkänt men ville inte gå in på motivet som jag utläser det?Det betyder att bevisen talar för sig och att det mest fördelaktiga för henne var att just erkänna.Inte på grund av sympati eller empati utan för egen vinning.Rådet torde kommit från hennes advokat.

Alexandra 2 månader sen

Hon bör bli dömd om lagboken stämmer. Vilken otäck människa. När hon blir dömd hur kan du känna dig säkrare då mot henne? En dömd människa kan säkert göra ännu värre saker för att skada? Jag skulle aldrig kunna slappna av om hon inte blir dömd till psykisk vårde med prövning efter åratal ( vet ej korrekt vad det heter)

M 2 månader sen

En rättegång har varit.Dock är ingen dömd och är att betrakta som oskyldig tills vidare.Det är lätt att glömma.

Svar på kommentaren:
Tess 2 månader sen

Oskyldig är hon ju inte. Hon erkände klart å tydligt att de var hon som skrivit allt. Det fanns de ju även bevis på.

Åhörare 2 månader sen

Nej du. Hon är icke oskyldig.
Erkände till och med flera åtal under rättegången.
Jag var där.

Tess 2 månader sen

Tycker dessutom att de är nonchalant å respektlöst å sitta å viska när någon annan pratar. När du berättade bakgrunden till varför ni satt där då, så satt ju trollet å viskade ett x antal gånger – helt oberörd. Medans dina ord gick rakt in i mitt hjärta. Hon hade total noll empati., scary 😨

Svar på kommentaren:
Margareta 2 månader sen

Om någon inte visat respekt innan i livet Hur kan man då förvänta sig respekt av motparten i ett rättegångsmål?Dessutom är ju detta en person som är svårt psykiskt sjuk.Troligtvis fick hon rådet av sin advokat att hon hade rätt att helt tiga.Det är ju upp till var och en.Vi får inte glömma att detta är en sjuk människa och där kan man inte jämföra med psykiskt friska personer
Hon blir troligtvis aldrig klient utan patient.En jättestor skillnad.Ändå är själva brotten lika fel naturligtvis.

Annika 2 månader sen

Svårt att förstår hur ett fullblods-psycho funkar. Hoppas verkligen att hon får ett rejält straff.

M 2 månader sen

Det är en advokats arbete och plikt att föra sin klients talan vid en rättegång.Inget konstigt med det.
När det handlar om svårt sjuka människor i vårt samhälle(som faktiskt kan befinna sig öppet runt omkring oss i vår omgivning trots pågående strafftid, trots allt fruktansvärt de gjort tidigare och som de får vård för.. En del i rehabiliteringen?De har ju en vårdplan.De behöver rehabiliteras mot en utskrivning så småningom.Så att alla som sitter på psyk för ett brott inte får frigång/permissioner stämmer inte.Det görs säkerhetsklassning förstås.

Så vart har det gått fel?Många hamnar mellan stolarna och får inte vård i tid pga de långa väntetiderna inom psykiatrisk vård.
Vad önskar de sig?En längtan efter normalitet med familj och barn står högt upp på listan.Något som aldrig kommer att infrias.
En vän!
En uppriktig äkta vän.Någon som verkligen lyssnar och kan se bortom allt hemskt..De har oftast ingen vän utanför.
Förebilder! De saknar förebilder i livet och längtar efter det.
Kärlek,Familj,En vän och en Förebild.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Jag tror jag hoppar över vad jag vill skriva här på grund av pågående rättegång men de flesta vet nog vad jag skulle svarat.

Jesus alltså. 🙈

Annakarin 2 månader sen

Harkel..
Om en kan föra sin egen ”talan” i över 10 års tid borde en väl ha mage o respekt nog att göra så även öga mot öga?! Men nej, då passar det att fega ur som det troll man är.
Att livets ”svårigheter o lidande” sen blir en ursäkt för att hota o trakassera andra gör nog de flesta människor, sjuka eller inte, illamående 😡
Nä du. Obegripligt, oförlåtligt o ett jävla idiotiskt beteende om det man söker är förståelse o en vän 🤨

M från Skåne 2 månader sen

Nej du. Att tiga är icke en fördel för en åtalad. Snarare nackdel. Men detta fanskap hade väl inte klarat av att bli pressad av åklagaren och hade gjort bort sig istället.

Sari Salonen 2 månader sen

Kan bara hålla med vad alla andra har skrivit, vilket helvete du måste ha gått igenom och fortfarande gör. Hoppas personen får ett ordentligt straff så du kan börja leva igen utan att vara rädd för ditt liv. Älskar läsa om era resor så nu sitter vi och planerar en familjeresa till Kroatien till Milna Osam som du skrivit om. Styrkekramar i massor.
Sari

Mathilda 2 månader sen

Hej Johanna. Jag vet tyvärr vad du går igenom då jag blivit jagad i 4 år av en psyksjuk människa (som valde ut mig till mottagaren av hans vanföreställningar och hot) som förföljde mig dag som natt, trängde sig in i mitt hus, försökte köra över mig, mordhotade mig mm mm. Tillslut tog polisen honom och han dömdes till grov förföljelse och sluten rättspsykiatrisk vård. Han har nu varit inspärrad i 5 år men spåren lämnar mig aldrig helt, men jag jobbar VARJE DAG på att bli bättre. Jag motstår reflexen att låsa dörrarna på bilen, se mig över axeln mm mm. Vad jag vill säga är SÖK HJÄLP, om du inte redan gjort det!! Bli förföljd är lite som en vattenläcka. I början kan man skaka av sig det, men sakta men säkert börjar det läcka in tills man tillslut bara dränks för man orkar inte stå emot längre, all rädsla, oro och press. Jag hoppas det löser sig för dig, men spåren lär du nog bära med dig precis som jag gör. Hemskt att främlingar ska kunna ha rätt att ta över ens liv så som de gör..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Herregud. Jag beklagar detta, så oerhört sjukt och ofattbart. Fruktansvärt.

Psykvården ja… ja får man sluten psykvård kan de bli inspärrade och inte komma ut alls. BRA i ditt fall! Fy vilken mardröm du varit med om.

Jag är ju mitt i en rättegång så kan inte uttala mig om mitt mål men gör det efteråt.

Hur fick du hjälp? Jag kan inte ha det så här längre, jag har blivit skadad så pass av detta att jag kan knappt vara ensam dagtid, jag försöker men det har satt sig på psyket rejält. Sova helt själv är helt kört. Jag gör det inte.

Försöker på något sätt tänka bort det men minnen kommer upp. Det låter kanske lätt för andra att skaka av sig kanske men det är mycket svårt, i rätten förklarade jag tydligt hur det har påverkat mig, att jag är inte samma människa sedan den här terrorn började.

Hon har stalkat mig i många år och ett år tillbaka rena hot. Att känna sig förföljd efter att ha blivit det på riktigt går inte förklara.

Tack för dina råd, så skönt att den människan du hade efter dig sitter inspärrad.

Anonym 2 månader sen

Det var ju himla dumt att Linda inte sa vad hon tycker o tänker om dig, när hon hade chansen, FaceTo to Face, så att säga! Nä men just det, fanns ju ingen skärm emellan🤔 Hoppas hon åker dit så det ryker😡

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Exakt. Exakt det jag även sa i mitt förhör när jag pratade och fick frågor under ca 1 timma och 15 minuter.

Svårt att stå till svars liksom.
Lättare låta försvararen prata hela rättegången.

Märkligt när hon haft så mycket åsikter i 11 år och hotat och jävlats.

Men som du säger – svårt face to face.

Jag spar mina ord vad jag tycker- de kommer efteråt.

Bodil Eriksson 2 månader sen

Så fruktansvärt!! Styrkekramar ❤ till dig o hoppas du kan få en fin helg efter denna tuffa vecka.

Helene 2 månader sen

Fy så hemskt, hade heller inte vågat sova ensam. Hoppas hon får ett långt straff.
Kram

Magdalena 2 månader sen

Först fina Johanna , du är värdefull & en mycket stark kvinna mamma vän & partner till Janne & dina fina döttrar , glöm aldrig det!!!
Sen känner jag med dig, får än idag hot från min ex man sen den 23/4 2018 då jag äntligen lämnade skitstövel & terrorn bakom mig. Han har ny familj nu en ung stackars tjej som de fått tvillingar 2019. Ändå hotar han mig , jag ska dödas, våldtas, han ska leja folk som älskar att plåga kvinnor till döds. Har förföljer mig ibland på avstånd där han alltid gör ett tecken att han ska sköra halsen av mig. Han hotar att ta mina två barn ifrån mig . Jag lever under hot & psykisk terror dagligen . Sen 10 år har han misshandlat mig psykiskt fysiskt & ekonomiskt . Vi sitter på soc möten hos polisen på förhör , han har haft 3 kontaktförbud ändå ska mina två tjejer på 4 & 7 år ha umgänge m honom varannan torsdag tom söndag. De vill inte åka. De gråter & jag får panik. Men att saboterar ett umgänge är externt allvarligt så jag passar mig för det. Nu ska vi sitta i rätten igen ang vårdnaden då jag yrkat på det! Nu har jag fått nog! Barnen ska ha en lugn barndom & en glad positiv mamma som inte ska behöva leva under hot hela tiden. Nu anmäler jag ALLT så finns mycket på honom , blir rättegång på detta också då åklagaren yrkat på detta & nu ett till kontaktförbud . Men till dess?? Kommer han döda mig till slut?? Ja vi har blivit tillfrågade om skyddat boende men jag vägrar , mina barn ska inte behöva gömma sig de ska kunna gå i skolan & på dagis ha kompisar kalas gå på aktiviteter allt som en vanlig barndom alla har rätt till. Den skyldige ska bli straffad inte mina barn eller jag. Jag har skador på ryggen & nacken har opererats 4 gånger den håller ihop m plattor & skruvar. Smärta 24/7. Men MEN jag är ändå stark & känner mig stot över att jag anmälde & att jag krigar vidare för mina barns skull & min men också för alla andra kvinnors skull!! Viktigt att anmäla så viktigt . Det är brottsligt att förfölja någon att hota någon till döds att misshandla att kränka att psykiskt utsätta en annan människa för så mycket lidande & terror !!
Jag sover inte heller ensam utan jag & mina flickor bor hos min mamma & pappa just nu då jag är för rädd.
Ja nu blev det en novell & det är min terapi att våga prata om detta . Vi är många därute som krigar som kämpar !
Johanna jag önskar av hela mitt hjärta att du ska få lugn & ro. Att du ska våga sova en hel natt hemma hos dig. Du är så stark & så himla fin människa & mamma.
Hon kommer få sitt straff , hon är inte frisk & vekar så otroligt ensam . Du vet ensam är inte stark . Vi är starka tillsammans ❤️❤️Stor varm kram till dig fina fina du ❤️PS Lucy är så söt. Mina tjejer vill ha en egen Lucy 😍🙌🏻

Svar på kommentaren:
Mona 2 månader sen

Fy fan, jag blir så JÄVLA upprörd och förbannad när jag läser vad du får genomlida. Förbannade jävla pissmyndigheter och förbannade jävla man.

Du är s å stark som pallar att stå emot erbjudandet om skyddat boende och att du fortsätter stå upp för ditt liv. Sund inställning i en sjuk värld. Hoppas innerligt att han åker dit

Sussi 2 månader sen

Så för jävligt hur du haft det Och har det!! Hoppas det löser sig för dej å dina. Man blir såå ledsen att läsa om dej , Johanna och tyvärr många fler säkert.
Hoppas du orkar stå ut och snart kan få må braoch leva som en vanlig person utan hot och rädsla.
Stå på dej!!

Marie 2 månader sen

❤❤❤❤❤

M 2 månader sen

Vad är anledningen till att du avböjer ett skyddat boende?
Det borde ju vara på sin plats kan jag tycka att både erbjudas men också att faktiskt ta emot hjälpen som socialen vill ge er.
För dina barns skull.

Maria 2 månader sen

Skador på nacke och rygg, opererad 4 gånger? Om det är din före detta man som gjort det skulle jag ta det skyddade boendet om jag var i din sits! Om han har skadat dig så illa redan har han inga spärrar! Tänk på dina barn, de vill ha sin mamma vid liv. Har en före detta klasskompis som hade liknande problem med sitt ex. Det slog slint i huvudet på honom och han knivhögg henne till döds i en trappuppgång . Inga myndigheter tog hennes varningar från mannen på allvar, till slut var det för sent! Hennes son och dotter fick växa upp utan sin mamma! Jag tänker på det så ofta!…
man ska aldrig lita på någon som är psykiskt instabil! All kärlek till dig, hoppas det löser sig och att han blir inspärrad!
Och till Johanna hoppas du också får frid nu från den hemska människan som terroriserat dig och din familj- att hon blir straffad för den skit hon ställt till med! Så hemskt!….

Linda 2 månader sen

Fina du! Älskade du! Kram Linda från Gotland

Sandra 2 månader sen

Så tufft du har det Johanna. Ingen ska behöva uppleva sånt här.
Det gör mig så arg och ledsen.
Skickar kärlek och styrka till dig
Kram Sandra ❤️

Svar på kommentaren:
Ulrika Hultberg 2 månader sen

Jag håller med dig Sandra.

Karin 2 månader sen

Fruktansvärt, fy fan vilken hemsk människa du blivit utsatt för. Hoppas hon får ett långt fängelsestraff. Ha nu en skön och trevlig helg! Kram

Anne 2 månader sen

Herregud vad du lidit.Och vilka spår det har satt.Hoppas att hon får ett riktigt kännbart straff. Förstår inte hur någon ens orkar hålla på så.Ha en underbar helg.Kram Anne

Katarina Harnelid 2 månader sen

Usch vilken mardröm! Hoppas du kan koppla av en stund nu! Önskar dig en trevlig helg! Kram Katta

Anna carin 2 månader sen

Kram ❤

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…