ANNONS
Integritet på Tailsweep

Semmelglass med kolasås

/


Har ni ätit någon semla idag på Fettisdagen? Jag har faktiskt inte gjort det men smakade lite på den här himmelskt goda semmelglassen jag gjorde i helgen.
Fick se Jessica Frej förra veckan på Nyhetsmorgon när hon gjorde semmelglass och blev riktigt sugen att testa. Men kunde inte låta bli att göra den ännu ”mer extra allt” så jag testade med hasselnötter och kolasås! Här snackar vi lyxdessert om ni vill bjuda på något vansinnigt gott.


Semmelglass med hasselnötter och kolasås. Lova testa detta. Det räcker med en kula efter en god middag, eller varför inte lördagsfikat till helgen. Gott med starkt kaffe till.
Detta är busenkelt! Låt den frysa i frysen 8 timmar tex över natten, gör kolasåsen en stund innan du ska servera desserten- strössla på hasselnötter eller flagad mandel och njut av semmelsmak- kardemumma, mandelmassa och kolasås.


Tack Jessica Frej för enkelt men galet gott tips- en genväg till god glass och extra gott med kolasås och hasselnötstopping.
Semmelglass ca 15 kulor- 6-8 portioner
5 dl grädde
1 burk kondenserad sötad mjölk
2-3 tsk malen kardemumma
200 gram mandelmassa
1 burk karamelliserad mjölk
2 tsk flingsalt
Gör så här:
Vispa grädden fast. Blanda kondenserad mjölk med kardemumma i en skål. Blanda ner den vispade grädden i kondenserade mjölken och kardemumma och häll i en form som går att frysa. Riv mandelmassan på grovt rivjärn och lägg i en skål. Häll i den karamelliserade mjölken och salt. Rör ihop allt och klicka ner i formen. Dra med en kniv som på bilden så det blandas men blanda inte runt allt. Lägg plast över formen och ställ i frys ca 8 timmar. Skopa sedan en kula eller två och servera i glas, häll på kolasås och strössla med lite nötter eller mandel.
Kolasås
2 1/2 dl grädde
2 msk strösocker
1/2 dl sirap
1 msk smör
nypa salt
Gör så här: 
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska hög värme utan lock, (rör så det inte bränns) tills såsen tjocknat och fin brun färg ca 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret, smaka av med flingsalt.
Topping: Hackade hasselnötter eller flagad mandel

7

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00