ANNONS
Integritet på Tailsweep

Oxfilepasta pappardelle med gorgonzola

/


Vänner! Den här krämiga oxfilepastan lagade jag idag, gillar ni pasta med oxfile, gorgonzola- gör denna. Oh my god!
Jag hade ostronskivling som är gott ihop med kött men funkar även med annan svamp,  vill du inte ha oxfile kan man ha fläskfile, lövbiff eller vegetariskt om man hellre vill. Jag lyxade till det med oxfile.
Drack bubbelvatten till men till helgen är ju ett gott rödvin gott till.


Behövs inte mycket grädde, smaken får man av fint kött, pastavatten och olivoljan. Pastan blir mycket bättre på pastavatten och olivolja, grädde kan förstöra pastasmaken.Strö på hackad persilja och massor med parmesanost- njut!

Pasta pappardelle med oxfile och gorgonzola 4 port 
500 gram Pasta Pappardelle eller linguine
ca 300 gram oxfile eller annat kött
250 gram ostronskivling eller champinjoner, shiitake, portobello
150 gram gorgonzola
15 babytomater
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk oxfond
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 msk soja
3/4 dl grädde
1/2 dl olivolja
1 dl pastavatten
salt och peppar
hackad persilja
parmesanost
smör att steka i
Gör så här: Lägg fram köttet i rumstemperatur en timma. Sätt på pastavattnet, häll i minst 1 msk salt. Pastavatten ska sältas ordentligt. Skär köttet i strimlor. Stek i en stekpanna snabbt i olivolja och smör. Ta åt sidan. Skär vitlöken och löken, fräs i pannan så det mjuknar något. Ta åt sidan. Riv svampen i mindre bitar och stek så det blir knaprigt, salta och peppra. Lägg i köttet och löken i pannan och rör runt. Ha ganska hög värme. Häll i vinet, fonden, sojan, grädden, det behövs inte grädde alls om man inte vill, jag tycker det är gott att ha litegrann när man rör ihop allt. Häll sedan i 1 dl pastavatten och minst 1/2 dl olivolja. Smula ner gorgonzolan och rör runt allt. Det allra sista- dela tomaterna och vänd ner. De ska inte koka, bara värmas snabbt. Behövs mer vätska- ta lite mer pastavatten och olivolja.
När pastan är klar- vänd ner pastan i köttblandningen, strö hackad persilja (går bra med fryst) och riv rejält med parmesanost över. Ställ fram pannan på bordet och njut!

3

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00