• 2020-02-26, 21:52
  • 3

Vänner! Den här krämiga oxfilepastan lagade jag idag, gillar ni pasta med oxfile, gorgonzola- gör denna. Oh my god!

Jag hade ostronskivling som är gott ihop med kött men funkar även med annan svamp,  vill du inte ha oxfile kan man ha fläskfile, lövbiff eller vegetariskt om man hellre vill. Jag lyxade till det med oxfile.

Drack bubbelvatten till men till helgen är ju ett gott rödvin gott till.

Behövs inte mycket grädde, smaken får man av fint kött, pastavatten och olivoljan. Pastan blir mycket bättre på pastavatten och olivolja, grädde kan förstöra pastasmaken.

Strö på hackad persilja och massor med parmesanost- njut!

Pasta pappardelle med oxfile och gorgonzola 4 port 

500 gram Pasta Pappardelle eller linguine
ca 300 gram oxfile eller annat kött
250 gram ostronskivling eller champinjoner, shiitake, portobello
150 gram gorgonzola
15 babytomater
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk oxfond
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 msk soja
3/4 dl grädde
1/2 dl olivolja
1 dl pastavatten
salt och peppar
hackad persilja
parmesanost
smör att steka i

Gör så här: Lägg fram köttet i rumstemperatur en timma. Sätt på pastavattnet, häll i minst 1 msk salt. Pastavatten ska sältas ordentligt. Skär köttet i strimlor. Stek i en stekpanna snabbt i olivolja och smör. Ta åt sidan. Skär vitlöken och löken, fräs i pannan så det mjuknar något. Ta åt sidan. Riv svampen i mindre bitar och stek så det blir knaprigt, salta och peppra. Lägg i köttet och löken i pannan och rör runt. Ha ganska hög värme. Häll i vinet, fonden, sojan, grädden, det behövs inte grädde alls om man inte vill, jag tycker det är gott att ha litegrann när man rör ihop allt. Häll sedan i 1 dl pastavatten och minst 1/2 dl olivolja. Smula ner gorgonzolan och rör runt allt. Det allra sista- dela tomaterna och vänd ner. De ska inte koka, bara värmas snabbt. Behövs mer vätska- ta lite mer pastavatten och olivolja.

När pastan är klar- vänd ner pastan i köttblandningen, strö hackad persilja (går bra med fryst) och riv rejält med parmesanost över. Ställ fram pannan på bordet och njut!

 

 

2020-02-26 Recept

Kommentarer

Cecilia 1 månad sen

Äter du pasta bara på helger och LCHF i veckorna eller har du slutat med LCHF ? Har varit borta från din blogg ett tag så inte hängt med ? Bara undrar då jag överväger att börja med LCHF

Ewa 1 månad sen

Johanna, dina recept är outstanding. Detta är då inte något undantag. Vi har ätit pasta papardelle med oxfilé och gorgonzola nu till middag och det var så himla gott. Vi satt helt tysta och bara njöt av alla goda smaker 😍 Önskar dej en fin lördagskväll!

Anneli 1 månad sen

Nämen sluta, ser ju så himla läckert ut! En sån kaloribomb kan man bara unna sig till helgen :)
Ska absolut testas, stort tack för alla recept du delar med oss!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…