ANNONS

Clubsandswich med currymajonäs

/


Igår var min pappa  här och skulle fika på semmelglassen men eftersom han skulle iväg och jobba efter gjorde jag även en enkel lunch. Jag blev så sugen på clubsandwich med currymajonäs!
Hur gott är inte det. Jag och Marilyn skippade dock brödet men pappa fick en riktig med stekt bröd för han skulle i väg och jobba. Ni är nog många som blivit sövda av honom om ni opererat er på Skaraborgs  sjukhus. Världens lugnaste och bästa är han.


Gott med de små gurkorna till också.


Denna med frasigt stekt bröd fick pappa.



Marilyn hade bakat morotskaka i helgen som ni ser i bakgrunden. Farligt goda, ska ge er recept hur hon gjorde. Jag tog en pyttebit men ska smaka mer till helgen. Den var himmelsk.


Clubsandwich med currymajonäs 2 portioner


2 kycklingfileér
ca 150 gram bacon
2 tomater
2-4 stora salladsblad, romansallad eller krispig salladshuvud
salt och peppar
(3-4 skivor surdegsbröd eller formfranska- eller mer sallad)
cornichons
trägrillspett
Salta och peppra kycklingen och stek så det blir gyllenbrunt. För saftigare kyckling- Stek i ugnen på ca 200 grader 15 minuter. men stek i pannan för ytan först. Skär sedan kycklingen i skivor.
Currymajonäs
3 msk majonäs
2 msk creme fraiche
1,5 tsk curry
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk pressad citronjuice
salt och peppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till dressingen och krydda med salt och peppar. Smaka av.
Stek bacon och låt rinna av på hushållpapper. Skär tomaterna i tunna skivor.
Om du vill ha bröd- stek i smör i en panna så det blir gyllenbrunt. Lägg bröd/sallad, stekta kycklingen i skivor, dressing, bacon, bygg och varva på höjden- sätt en träspett så det håller ihop. Lägg cornichons på tallriken men ställ gärna fram en extra skål.


Servera och njut!

2

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00