Clubsandswich med currymajonäs


Igår var min pappa  här och skulle fika på semmelglassen men eftersom han skulle iväg och jobba efter gjorde jag även en enkel lunch. Jag blev så sugen på clubsandwich med currymajonäs!
Hur gott är inte det. Jag och Marilyn skippade dock brödet men pappa fick en riktig med stekt bröd för han skulle i väg och jobba. Ni är nog många som blivit sövda av honom om ni opererat er på Skaraborgs  sjukhus. Världens lugnaste och bästa är han.


Gott med de små gurkorna till också.


Denna med frasigt stekt bröd fick pappa.Marilyn hade bakat morotskaka i helgen som ni ser i bakgrunden. Farligt goda, ska ge er recept hur hon gjorde. Jag tog en pyttebit men ska smaka mer till helgen. Den var himmelsk.


Clubsandwich med currymajonäs 2 portioner
2 kycklingfileér
ca 150 gram bacon
2 tomater
2-4 stora salladsblad, romansallad eller krispig salladshuvud
salt och peppar
(3-4 skivor surdegsbröd eller formfranska- eller mer sallad)
cornichons
trägrillspett
Salta och peppra kycklingen och stek så det blir gyllenbrunt. För saftigare kyckling- Stek i ugnen på ca 200 grader 15 minuter. men stek i pannan för ytan först. Skär sedan kycklingen i skivor.
Currymajonäs
3 msk majonäs
2 msk creme fraiche
1,5 tsk curry
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk pressad citronjuice
salt och peppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till dressingen och krydda med salt och peppar. Smaka av.
Stek bacon och låt rinna av på hushållpapper. Skär tomaterna i tunna skivor.
Om du vill ha bröd- stek i smör i en panna så det blir gyllenbrunt. Lägg bröd/sallad, stekta kycklingen i skivor, dressing, bacon, bygg och varva på höjden- sätt en träspett så det håller ihop. Lägg cornichons på tallriken men ställ gärna fram en extra skål.


Servera och njut!

2
5

Tack till alla som gjorde vår bloppis till en succé!


Tack alla som kom till Bloppiseventet på Blackstone Kungstorget i Lördag- vilken succe! Jag förstod knappt vad som hände när Janne öppnade dörrarna klockan 12. Titta på filmen på instagram som min syster filmade så förstår ni. Tack från hjärtat för alla fina ord, så många som hade tagit sig dit.


Det var kaos med folk, kön tog aldrig slut och när alla kom uppför trappan trodde jag inte mina ögon. Tur min syster Linnea filmade allt utanför när alla gick in, det var häftigt att se.
Alla var så glada och stämningen var på topp. Alla kläder såldes, jag har bara galgar kvar, haha. Återvinning är verkligen det nya och otroligt populärt- men sedan var vi också på ett trevligt ställe.
Tack än en gång för att ni kom, det är fortfarande overkligt vilket stor event detta blev. Jag är redan inne på att köra ett nytt event i vår, en annan grej på Blackstone. Missa inte det. Ha koll på evenemang på Facebook och på bloggen, jag skriver allt där.


Stort tack Fredrik med personal på restaurang Blackstone på Kungstorget i Göteborg. Vilket engagemang! Så glad jag är att ha event hos er, dels för er underbara mat och sedan för er snygga trevliga restaurang som våra gäster älskade. Baren var öppen och det var mycket folk som handlade något gott att dricka och även åt lunch, har ni inte ätit deras mat kan jag verkligen rekommendera er att gå dit. Det är riktigt bra.


Här är jag, Hanna och Michela med sin dotter fem minuter innan alla kom. Michela har varit med på fyra av mina fem Bloppisevent, det är så kul att hon är med. Hon har haft butik så hon har fina märkeskläder, kolla in på hennes instagram för hon säljer där ibland.


Jag signerade och sålde massa böcker, fick tillfälle att träffa och prata med så många läsare och vänner som kom förbi, åh vad roligt det var. Även om jag var helt slut igår. Jag har förberett detta i flera veckor, kört ner kassar med kläder, kollat igenom allt och hela fredagen var jag och min bästa vän Hanna på Blackstone och hängde upp allt. Tänk er att prismärkta varje plagg, kolla igenom allt och sedan hänga allt.


Bästa Hanna var med mig i fredags, vi hängde kläder till 23.30 på natten. Vi stod lite överallt där vi fick plats, jag hade även köpt rosa sopsäckar som vi hängde över alla kläder så de skulle skyddas till lördagen.
Tänk vilken fin kompis som alltid är med mig, jag får tvinga henne att ta emot saker och restaurangbesök som jag knappt får bjuda på.
Janne var med och skruvade ställningar, men vi tog en paus under fredagskvällen och åt deras goda pizzor. Den jag tog var så god. Oxfilepizza med beasås, oj oj.


Söta Nicole som är Michelas dotter var också med och hjälpte till. Mina tjejer jobbade den här gången så kunde tyvärr inte vara med, men annars är de alltid med på mina spektakel jag ställer till med 😉


”Ha riktigt kul i dessa glittriga klänningar skojade jag med en tjej”. Den till höger köpte jag i december och skulle ha till nyår- Märket är Judith Marsch från USA men den fastnade i tullen i Sverige som paket kan göra, där låg den en månad. Oanvänd som kostade 1500kr plus tull och frakt- den sålde jag för 200kr och var bland de dyrare plaggen på bloppisen. Det mesta gick för 50-100kr så jag tror många var väldigt nöjda. En del märkesgrejer men mest för 50-lappen.
Tänk att alla dessa plagg är slutsålda nu, så roligt att kläder får vandra vidare även om det gjorde lite ont i hjärtat av att sälja vissa plagg.
Här kommer bilder på härliga besökare!Elaine och Maria som varit med på alla våra resor, i maj reser vi ett par tjejer ihop till Barcelona igen, så kul!


Helena Jarnebring är alltid kul att träffa.


Roligt att många köpte min bok Middag hos mig som jag förstås signerade på plats. De fem första som handlade för minst 500kr fick även med en bok hem. Jag hoppas ni får mycket glädje i köket och på fester med min bok.


Fina Linda som varit med på alla min fem Bloppisevent och hade fina örhängen på sig dagen till ära hon köpte den allra första- alltid kul att ses och även hennes vän Eva som brukar vara med.


Fina Lilly som alltid är med, fick så fin present. Tusen tack från hjärtat.


Detta var kul! Den här tjejen heter Veronica och hon var med på den allra första Bloppisen på Pigalle. Vi hade ett stort hotellrum och trodde aldrig det skulle komma så mycket folk. Janne fick agera dörrvakt och släppa in 10 i taget, det var verkligen kaos. Kläder överallt, haha i ett hotellrum. Jag ramlade fram minns jag, min syster som tog betalt stod ovanpå sängen till slut. Roliga minnen som vi skrattade åt.


Nina och väninna hade trevligt med männen i baren, men de handlade både böcker och en snygg klänning. Som Janne provade och fick vara modell, hahaha!

Copyright 2020. All rights reserved.Kul att träffa dig Camilla och tror den här tjejen heter Susanne. Brukar komma ihåg men nu blir jag osäker. Förlåt om jag har fel.
Syster var med och hjälpte mig och hennes dotter Nicole (på bilden är det hennes söta vän Nathalie) Nicole var även hemma och passade Lucy i Jannes lägenhet, så tacksam för all hjälp.


Marie och hennes kompis shoppade, så kul att träffas då Marie också varit med på våra resor flera gånger.

Copyright 2020. All rights reserved.


Efter bloppisen skålade vi och Fredrik bjöd oss på bubbel när vi hade städat klart allt innan det var dags för middag. Så hungriga vi var, Hanna och Henrik åt med oss och Michela och Nicole satt med en stund, vi satt länge och pratade om hela eventet och var överens om att – vi kör snart igen!
Jag älskar verkligen att fixa sånt här, igår var jag tom och tycker alltid det är tråkigt att något är över. Därför måste jag planera något nytt.
8
0

Kokböcker hos Nextory! Läs och lyssna gratis med min rabattkod

Visste ni att det finns receptböcker hos Nextory? Hur grymt är inte det.

Hur mycket jag än älskar riktiga böcker så är e-böckerna på Nextory så praktiska, jag kan prova hur många kokböcker som helst när jag inte vet vad jag vill laga ikväll. Tack vare att Nextory är tidiga med att använda Epub3-formater för både ljud och bild kan de få ett otroligt brett sortiment. Naturligtvis finns min egen kokbok, ”Middag hos mig”, på Nextory och nu får du prova att läsa den som e-bok med mina rabatter.

Boken är på 240 sidor och här har du alla mina favoritrecept och tips inför årets högtider.

Koden ”Toftby” ger 30 dagar gratis för alla nya kunder. Klicka HÄR.

Koden ”Johanna50” ger 50 procents rabatt i tre månader både för nya kunder och för er som testat Nextory tidigare och är nyfikna på att komma tillbaka med rabatt. Klicka HÄR. Själv har jag precis kikat i ”Fika är livet” av Linda Hansson, som vann ”Hela Sverige bakar” 2019. Några av Lindas recept var med i programmet, men här finns också härliga familjerecept och några klassiker med egen twist. Kolla in strawberry mojito cheesecakeen, den ska jag göra! En drink som en tårta, den ser helt fantastisk ut. 

Kolla in den boken! Fina bilder och recepten ser goda ut om ni som jag, lyxar till det ibland på helgen.
1
0