• 2020-03-05, 22:30
  • 28

I dag hölls den sista rättegången mot den stalker som förföljt mig, hotat mig och gjort mitt liv till en mardröm. Jag trodde inte det skulle vara lika jobbigt i dag, men när vi klev in i rättssalen mådde jag illa av att bara se den åtalade. Jag känner så mycket asky för allt vad hon har gjort att det finna inga ord kvar. 

I dag hörde vi den fjärde målsäganden, som blev kontaktad av den åtalade efter att ha varit med i tv. Sedan började allting för henne med en ny nätkompis som hade en så hemskt historia. Hennes föräldrar var döda, hon var gravid och hade leukemi… hennes pappa hade mördat hennes mamma… och förgripit sig på henne också. Jag trodde inte mina öron när jag hörde allting hon hittat på. 

När det blev för konstigt och målsägande försökte bryta kontakten så började hoten välla in. Jag har hört den historien så många gånger nu i olika varianter, även om detta nog var den värsta. Men det här offret råkar vara en polis. Kanske inte det smartaste offret att välja ut, om man säger så. 

 Eskilstuna-Kuriren som var på plats skrev ett långt och bra referat från dagen för er som vill veta mer, läs det HÄR.

Åklagaren Jessica Wenna har varit fantastisk. På alla sätt. Hon yrkar på att den åtalade ska få fängelse mellan sex och tio månader. Försvaret yrkar på att om hon fälls så ska hon få skyddstillsyn, alternativt kombinerat med fängelse. Olaga förföljelse och övergrepp i rättssak mot mig, de andra olaga hot, ofredande och övergrepp i rättssak. 

Själv tycker den åtalade att det är jag som har hängt ut henne i mina kanaler. Hon tycker så synd om sig själv och att det har orsakat stor skada för henne. Stackars henne. Eller hur… 

Men jag har inte hängt ut henne. När jag efter många års terror kunde identifiera henne skrev jag förnamn och ort. Det finns enligt Eniro över 400 personer med det förnamnet på den orten. 

Det hon orsakat får hon stå för och nu ska rätten straffa henne för alla brott. Ni ska vet hur tacksam jag är för allt ert stöd, alla som varit med som åhörare, alla som peppat mig, alla som själva varit utsatta för henne, alla ni är otroliga! Ni anar inte hur mycket det betyder för mig! Mina älskade tjejer var med mig i dag. De har också haft det riktigt jobbigt och blivit utsatta för henne, detta har varit fruktansvärt. 

Här är Terese Tsarouchas, mitt målsägarbiträde/advokat som också kommer från Skövde. Fantastisk advokat som varit ett stort stöd under ett år snart.

Alla ni som är utsatta för brott, även om det är på nätet, kränkning, hot, stalking, förtal och identitetsstölder: Anmäl, anmäl, anmäl! Lyssna inte på trams om att strunta i hat och hot, det är fortfarande brott även om det är på nätet och det enda sättet att få bort det är fällande domar. Inte att lida i tystnad. 

Jag mådde så otroligt dåligt hela förra året 2019, samtidigt som jag släppte bok och skulle ha ett roligt år så var jag dödshotad, jagad och hade ett rent helvete. Men det var det värt om vi får den här personen att sluta terrorisera människor som hon gjort i minst tio år.

Nu har jag gjort vad jag kunnat, det var mycket frustration och känslor i dag men jag ska berätta allt när domen vunnit laga kraft.

19 mars klockan 11.00 meddelas domen.

 

Kommentarer

Maria B 9 månader sen

Nu är du värld lite avkoppling ser Ni är i Åre…njut bara njut & tanka på med positiv energi…
Hoppas de blir ett bra straff …

Margareta 9 månader sen

När väl straffet är avtjänat har vi en mer kriminell individ i samhället, då den lärt sig det från insidan.

Sedan har vi en återfallsförbrytare och så håller det på.

Det är ofta så det ser ut på landets anstalter.

Därför menar jag att Skyddstillsyn med övervakare/Kontraktsvård(samtal med betéendevetare) borde gagnat Brottsoffer så väl som som Förövare.

Svar på kommentaren:
Tess 9 månader sen

Eller sluten psykristisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Nilla 9 månader sen

Usch, jag förstår dig verkligen. Jag gifte mig med en person som visade sig vara så galen som din stalker, jag blev förblindad av kärlek och får lida alla helvetes kval efter att jag till slut sökte hjälp för att bli av med honom. Hans vidriga påhitt är så galna och jag väntar också på en rättegång som jag fasar för.

Carina 9 månader sen

Du starka kvinna.hoppas att dåren får sånt kännbart straff.håller tummarna hårt. Önskar Er en härlig skidhelg.

Karin 9 månader sen

Skönt att hon döms.Men för kort tid i fängelse.
Men borde vara längre och vård i kombination.

Tyvärr kanske hon återfaller men vi får hoppas hon inte gör det utan inser vad hon gjort.

Njut av en härlig helg.
Skriva gärna och berätta om Åre ett inlägg har aldrig varit där.

Anonym 9 månader sen

Det ända jag tycker är helt fel är hur hon kunnat hålla på så här i många år utan att någit händer? Är sverige så efter andea länder. Tyvärr tror jag hon kommer fortsätta efter straffet. Varför skulle hon plötsligt ändra på sig. Mycket obehagligt är detta.

M 9 månader sen

Den tid som någon suttit häktad dras då bort från strafftiden (var det inte 1 månad?)
Dessutom är det brukligt att man avtjänar 2/3 av strafftiden.
Verklig strafftid blir i så fall som lägst 90 dagar och som längst 170 dagar.
Om skötsamhet föreligger.
Jag tycker nog att vård helt klart vore en bättre påföljd,då jag är av den uppfattningen att ett fängelsestraff oftast inte gör en människa hel

Svar på kommentaren:
Anonym 9 månader sen

Håller med. Ska hon få så lite straff. Det verkar ju uppåt väggarna. Hur kommer hon förändras av det. Jag menar hon behöver ju vård.

m 9 månader sen

Verkligt fängelsestraff som lägst 90 och högst 170 dagar.

Fängseletraffets längd minus 1/3, minus häktestiden = Fängelsestraff som lägst 90 och längst 170 dagar totalt.

Om skötsamhet.

Rätta mig gärna om jag har förstått fel.

Ann 9 månader sen

Tror att hon behöver vård sånt beteende är ju inte sunt.
Bra att du anmäler och hoppas att det leder till något resultat.

Pia 9 månader sen

Hoppas att den svenska rättslagen , inte ändrar på det rekommenderade beslutet . Detta är inte OK som hen har gjort , finns nog fler som är drabbade av samma person . Ha det gott .

Caroline 9 månader sen

Stryka till dig johanna! Herregud kan blir mörkrädd när man läser. Stora kramar carro ❤️❤️❤️

Susanne 9 månader sen

Är lite nyfiken på om hon börjat tala i rätten eller är hon fortfarande tyst? Jag hoppas att detta fall blir ett statement så fler troll blir medvetna om konsekvenserna av deras agerande. Starkt gjort och säkert inte helt smärtfritt. ♥️🙏🏼

Annika 9 månader sen

Jag kan inte låta bli att undra över hur en “sån” människa ser ut. Fast jag fattar att hon ser ut som vem som helst egentligen.
Om hon inte är psykiskt sjuk så är det ännu sjukare om hon inte får ett rejält straff som påföljd.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja du….

Rättegången var öppen så vem som helst kunde gå dit.

Och – hon läser varje ord här inne. Hon kan inte låta bli 😃

Susanne 9 månader sen

Men hjälp!? Om det stämmer som du säger Johanna att hon fortfarande läser så verkar hon ju vara sjukt beroende av uppmärksamhet?! På ett väldigt avvikande sätt. Har hon genomgått utredning för psykisk ohälsa innan rättegång?

Annika 9 månader sen

Jag förstår Johanna. Så nyfiken är jag dock inte att jag hade åkt till E-tuna för den sakens skull. Bara slog mig att man tror att man ska se på en människa att allt inte står rätt till men det gör man såklart inte. Hoppas att allt ska lugna sig för dig nu.
Kram!

Mariette 9 månader sen

Du är stark Johanna som klarade av rättegången och att sitta i en rättssal och se den åtalade. Att hon fick 6-10 mån det är ju på tok för lågt. Med tanke på vad du har fått utstå och även dina döttrar och stackars Annica som var så svårt sjuk. Så, nä det var alldeles för lågt straff. Hoppas verkligen att kräket får fängelse hon ska sitta bakom lås och bom. Men jag önskar efter allt är över att du, Janne och dina döttrar får det lugnt och skönt och att ni kan rå om varandra och koppla av och att du kan lägga detta bakom dig. Hoppas verkligen att ni slipper henne för tid och evighet sen. Lycka till Johanna

Svar på kommentaren:
Annika 9 månader sen

Jaha, är domen redan klar? Missade det. Skönt att blev fängelse om än kort.

Kristina Larsson 9 månader sen

Domen meddelas den 19 mars.

Katarina 9 månader sen

Johanna, du e grym på alla sätt o vis❤️

Tess 9 månader sen

Hur kan rätten inte vilja ha paragraf 7 intyg?? Blev väldigt förvånad., Blir lugnt å skönt för alla några månader.

Emilie 9 månader sen

Snart är det äntligen över! Kram 🌷

Elsa 9 månader sen

Jag tänkte detsamma. Så lågt straff? Det är ju ingenting i jämförelse med vad hon gjort!
Men så skönt det måste kännas att få ett avslut på allt detta. Och förhoppningsvis för alltid att hon inte återupptar trakasserierna sen efteråt igen. Gud förbjude!

Katja 9 månader sen

Hoppas hon får fängelse, det förtjänar hon. Hemskt med allt hon gjort! Du är stark Johanna som anmälde och orkar fullfölja rättegången! 🌹

Maria i Kalmar 9 månader sen

Skönt när det är över för alla drabbade 🌹
Men fängelse 6-10 månader, jag tycker det är ett hån mot offren. Det är alldeles för lågt. Den här människan har hållt på att stalka i många år mot flera stycken och ska få 6-10 månader BARA 🙄
Hoppas innerligt att ni drabbade slipper henne för tid och evighet sen 🌹

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Spelar inget folk vad kräket har gjort innan som hon inte dömts för.

I Sverige är det fantastiskt att vi kunnat både väcka åtal och förhoppningsvis få henne dömd nu.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag fyller vår fina vän Hélen 50 år! Stort grattis älskade vän på din dag! Hon skulle haft en fest med middag och allt med sina vänner, men fick ju ställa in……

Idag fyller hon år! Älskade Lisa-Marie! Grattis på din 23-årsdag. Hon föddes en vacker vinterdag 3 december 1997, så efterlängtad! Tiden ser ni på pepparkakorna ;) Grattis vår målmedvetna, envisa härliga tjej…