Bunkra mat och laga storkok för att slippa Coronavirus


Nu börjar det känns riktigt galet med Coronaviruset. Men hellre dra åt rejält än att inte göra det alls. Jag tycker det är bra att USA stoppar alla resor från Europa, även om vi tänkte åka till Florida i Påsk. Det är riktigt skit men det finns ju kvar. Vi flyttar fram det istället.
Vi skulle åkt skidor i Alperna en gång till innan säsongen är slut, men det klart vi inte gör nu. Göteborgsvarvet är inställt, hockeyslutspel och alla event över 500 personer. Framförallt tycker jag synd om alla som är i högrisk och alla som kämpar hårt inom vården. För inte tala om de som drabbas hårt ekonomiskt.


Hjälp alltså. Det känns som en deppig känsla i luften, var man än är pratas det om Corona. Och jag dras med. Idag storhandlade jag, hela bilen full med mat, haha. Jag tänker laga massor med middagar, inte springa ute i butiker i onödan. Men mest för det är skönt att ha mat i frysen om något skulle hända. Jag är inte rädd för själva viruset i sig men rädd för vad som ska hända i samhället. Nästa vecka ska jag och Marilyn till Malmö tre dagar, det kommer vi inte ställa in, man får ta en dag i taget tror jag.
Hårburret ska få sig en inpackning idag tror jag, får passa på att fixa hemmaspa nu.


Ska ni laga mat så ni har hemma? Gör det! Jag har mängder med recept i receptarkivet längst upp, där hittar ni massor med mat! Gör storkok, dubbel sats och ha i kyl och frys är perfekt. Mysa med middag hemma är ju inte heller fel.
Varje morgon en ingefärsshot. Massor med citron, vitaminer och motion tror jag har varit knepet för att vi har hållit oss friska hela hösten och hela vintern. Tips på ingefärsshot HÄR. Får vi i oss mer näring och vitaminer stärker vi immunförsvaret.Eller en nyttig och syrligt grön juice. Underbart god och massor med näring. HÄR. 


Jag har handlat hem så jag ska göra köttfärssås, DENNA är grym! Se bild längst upp. Gott med parmesanstuvad vitkål till.
Jag ska även göra lövbiffgrytan med pepparrot- dijonsåsen är magisk. HÄR har ni den.


Tips på fler goda rätter, lax som du kan ha i frysen- detta är så gott. Laxgratäng med västerbottenost. Gör på en hel laxsida eller dubbel mängd portionslax. Så gott och går snabbt att laga. HÄR: 


Eller varför inte några goda pajer. Finns även flera goda i min bok. Ädelostpaj med valnötter, har ni testat den? Oj oj. Recept HÄR. 


Eller het köttfärspaj på krispig mandelbotten. Nu är jag hungrig märker ni va. Vill ha allt. Recept på köttfärspajen HÄR. 


Eller varför inte kycklinggryta med jordnötssås! HÄR. Jag har hur mycket tips som helst på kycklinggrytor längst upp. I detta recept är det blomkålsris till, går förstås med vanligt ris till också.


Oavsett vad som händer är det skönt med middagar klara i kyl och frys. Du spar pengar och slipper springa ute för mycket i butikerna. Hoppas ni hittar några goda rätter att laga.


34
1

Coronaskräck överallt

Jag sitter på tåget på väg mot Stockholm för ett möte och en person sitter bakom mig och nyser, hostar och snorar. Jag stoppar huvudet rakt ner i min stora sjal, gömmer mig i jackan. Hur kan man hosta rakt ut, när det enda alla pratar om är coronaviruset? Jag ser det där hemska viruset överallt snart. Och idag kom det första dödsfallet. Så hemskt! 

Är ni oroliga för coronaviruset? Gör ni något särskilt för att skydda er?

Efter en stund byter jag faktiskt plats, jag vågar inte sitta kvar. Även om personen tack och lov satt bakom mig och inte mitt emot kändes det olustigt. 

Jag försöker tänka på att inte ta folk i hand nu, inte stå nära andra i köer och förstås tvätta händerna ofta med tvål och vatten – noga! 

Jag vill absolut inte träffa någon som varit utomlands, det har jag sagt även till Janne och tjejerna, man måste nog tänka till ordentligt nu. 

Framför allt följer jag allt som skrivs, men blir inte klokare av det. Alla säger ju olika. Det är snart över – det blir en katastrof. Det är inte värre än en vanlig influensa – det är livsfarligt. Vem ska man tro på?

Snälla stanna hemma direkt om du blir sjuk. Idag tog de ju även bort karensdagen. Fundera inte om det är Corona eller inte. Stanna hemma.

Allra viktigast är ändå att om jag skulle bli sjuk så får jag inte sprida det vidare. Jag klarar mig även om jag blir sjuk, men gamla och redan sjuka gör det inte. Nu har vi alla ett ansvar och kan inte bara stirra på myndigheterna. Och samtidigt får vi inte gripas av panik och sluta leva.

39
0

Möte i Stockholm och dagens outfit

Innehåller annonslänk till Ellos
Hej från Stockholm! Har sovit som en stock inatt, vilket skönt rum vi fick på Hotell Continental. Janne är också upp för kurs och möte idag så det passade perfekt för då kunde vi åka upp ihop. Jag ska på ett spännande möte hos ett företag med  Bonnier/Tailsweep strax, ska bli kul.
Somnade till Antikrundan som var i Karlsborg igår, haha. Jag gillar faktiskt det programmet. Så spännande att se vad allt är värt- Men hjälp vad nervösa och stirriga en del är framför kameran men måste vara kul att få veta historiken bakom något kärt föremål man haft länge hemma.


Vi skulle hälsat på Oliwer i eftermiddag men de är tyvärr inte riktigt friska så vi skjuter fram det till två veckor då vi är uppe igen, lika bra att vara försiktiga när vi hållit oss friska hela vintern. För inte tala om Corona… puh. Är ni oroliga? Har skrivit ett inlägg om det som kommer lite senare.
Dagens outfit är en blommig tunika, tänk till sommaren så kan man ha den som klänning och korta shorts under. Så fin och så skön. Kolla även den i rosa. Underbar! Man kan gå ner en storlek tror jag om du är osäker.
Klicka HÄR.
Fin passform och jag gillar den stilen att blanda med lite rock. ”Dina färger” kommer mamma säga. Hehe
Nu måste jag iväg! Kram så länge5
0