ANNONS
Integritet på Tailsweep

Bunkra mat och laga storkok för att slippa Coronavirus

/


Nu börjar det känns riktigt galet med Coronaviruset. Men hellre dra åt rejält än att inte göra det alls. Jag tycker det är bra att USA stoppar alla resor från Europa, även om vi tänkte åka till Florida i Påsk. Det är riktigt skit men det finns ju kvar. Vi flyttar fram det istället.
Vi skulle åkt skidor i Alperna en gång till innan säsongen är slut, men det klart vi inte gör nu. Göteborgsvarvet är inställt, hockeyslutspel och alla event över 500 personer. Framförallt tycker jag synd om alla som är i högrisk och alla som kämpar hårt inom vården. För inte tala om de som drabbas hårt ekonomiskt.


Hjälp alltså. Det känns som en deppig känsla i luften, var man än är pratas det om Corona. Och jag dras med. Idag storhandlade jag, hela bilen full med mat, haha. Jag tänker laga massor med middagar, inte springa ute i butiker i onödan. Men mest för det är skönt att ha mat i frysen om något skulle hända. Jag är inte rädd för själva viruset i sig men rädd för vad som ska hända i samhället. Nästa vecka ska jag och Marilyn till Malmö tre dagar, det kommer vi inte ställa in, man får ta en dag i taget tror jag.
Hårburret ska få sig en inpackning idag tror jag, får passa på att fixa hemmaspa nu.


Ska ni laga mat så ni har hemma? Gör det! Jag har mängder med recept i receptarkivet längst upp, där hittar ni massor med mat! Gör storkok, dubbel sats och ha i kyl och frys är perfekt. Mysa med middag hemma är ju inte heller fel.
Varje morgon en ingefärsshot. Massor med citron, vitaminer och motion tror jag har varit knepet för att vi har hållit oss friska hela hösten och hela vintern. Tips på ingefärsshot HÄR. Får vi i oss mer näring och vitaminer stärker vi immunförsvaret.Eller en nyttig och syrligt grön juice. Underbart god och massor med näring. HÄR. 


Jag har handlat hem så jag ska göra köttfärssås, DENNA är grym! Se bild längst upp. Gott med parmesanstuvad vitkål till.
Jag ska även göra lövbiffgrytan med pepparrot- dijonsåsen är magisk. HÄR har ni den.


Tips på fler goda rätter, lax som du kan ha i frysen- detta är så gott. Laxgratäng med västerbottenost. Gör på en hel laxsida eller dubbel mängd portionslax. Så gott och går snabbt att laga. HÄR: 


Eller varför inte några goda pajer. Finns även flera goda i min bok. Ädelostpaj med valnötter, har ni testat den? Oj oj. Recept HÄR. 


Eller het köttfärspaj på krispig mandelbotten. Nu är jag hungrig märker ni va. Vill ha allt. Recept på köttfärspajen HÄR. 


Eller varför inte kycklinggryta med jordnötssås! HÄR. Jag har hur mycket tips som helst på kycklinggrytor längst upp. I detta recept är det blomkålsris till, går förstås med vanligt ris till också.


Oavsett vad som händer är det skönt med middagar klara i kyl och frys. Du spar pengar och slipper springa ute för mycket i butikerna. Hoppas ni hittar några goda rätter att laga.


34

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00