ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kotletter i dijonsås och champinjoner

/


Här kommer ett supergott och billigt middagstips! Jag hittade fina fjärilskotletter häromdagen och gjorde en sås på dijonsenap och svamp, detta blev riktigt gott.

Jag hade ris och en syrlig sallad till. Älskar krispig sallad med lite citron, persilja och balsamicovinäger. Den syrliga smaken passar bra till den här såsen.


Går lika bra med fläskfile eller vegetariskt om ni hellre vill köra med halloumi. Lägg då i osten det allra sista ett par minuter. (Stek den lite först)




Möra kotletter i dijonsås och champinjoner 4 portioner
4 fina fjärilskotletter benfria
200 gram champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde (Jag tar hälften mjölk, hälften grädde vardagar)
1 dl creme fraiche
2 msk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 msk oxfond
1 msk smör
1 msk olja
svartpeppar och salt
fryst persilja att strö över såsen
ev späd med lite vatten eller mjölk i slutet
Gör så här: 
Hacka löken och vitlöken, fräs i lite olja så den mjuknar. Ta upp och lägg åt sidan. Dela svampen och fräs i helt torr stekpanna utan olja eller smör. Stek på hög värme, då försvinner vätskan i svampen. Sänk sedan plattan och tillsätt lite smör och salt. Ta upp ur pannan. Stek kotletterna i stekpanna med högre kanter i lite smör och olja ett par minuter på varje sida, salta och peppra.
Häll på vätskan, dijonsenap, tomatpuré, fonden, salta och peppar. Lägg i svamp, vitlöken och löken. Låt allt koka på lägre värme ca 20 minuter, späd med mer vätska under tiden.
Koka samtidigt riset och förbered salladen.
Jag tog krispig bladsallad, romansallad är gott, tomat och gurka, pressa lite citron över och lite fryst persilja, blanda runt allt. Så gott att ringla över balsamicovinäger över allt.
Njut!

3

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00