• 2020-03-17, 19:46
  • 3

Letar ni tips på middagar om många jobbar hemifrån? Här kommer ett supergott och billigt middagstips! Jag hittade fina fjärilskotletter häromdagen och gjorde en sås på dijonsenap och svamp, detta blev riktigt gott. Jag hade ris och en syrlig sallad till. Älskar krispig sallad med lite citron, persilja och balsamicovinäger. Den syrliga smaken passar bra till den här såsen.

Går lika bra med fläskfile eller vegetariskt om ni hellre vill köra med halloumi. Lägg då i osten det allra sista ett par minuter.

Möra kotletter i dijonsås och champinjoner 4 portioner

4 fina fjärilskotletter benfria eller 500 gram
200 gram champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde (Jag tar hälften mjölk, hälften grädde vardagar)
1 dl creme fraiche
2 msk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 msk kalvfond eller oxfond
1 msk smör
1 msk olja
svartpeppar och salt
fryst persilja att strö över såsen

Gör så här: 

Hacka löken och vitlöken, fräs i lite olja så den mjuknar. Ta upp och lägg åt sidan. Dela svampen och fräs i helt torr stekpanna utan olja eller smör. Stek på hög värme, då försvinner vätskan i svampen. Sänk sedan plattan och tillsätt lite smör och salt. Ta upp ur pannan. Stek kotletterna i stekpanna med högre kanter i lite smör och olja ett par minuter på varje sida, salta och peppra.
Häll på vätskan, dijonsenap, tomatpuré, fonden, salta och peppar. Lägg i svamp, vitlöken och löken. Låt allt koka på lägre värme ca 1o minuter.
Koka samtidigt riset och förbered salladen.

Jag tog krispig bladsallad, romansallad är gott, tomat och gurka, pressa lite citron över och lite fryst persilja, blanda runt allt. Så gott att ringla över balsamicovinäger över allt.

Njut!

 

 

2020-03-17 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Caroline 12 månader sen

Tack Johanna 🙏🏻 för att du fortsätter sprida lyx, inspiration, mode och kloka tankar i denna bisarra situation som vi hamnat i. Jag jobbar i grundskolan och vi jobbar på fast, med en tillfällig omorganisation, pga hög frånvaro, och det känns som allt ligger på is just nu. Både arbetsliv och det privata. Har inte varit iväg och tränat som jag brukar och då startar hjärnspökena direkt. Träningen gör mig så gott i själen och lugnet i min kropp kommer efter ett härligt konditionspass. Då är det skönt att som vanligt läsa din blogg och se att du är kvar och fortsätter leva som vanligt, i den mån det går. Så sluta inte med det du gör för du förgyller mina dagar. Och det är dagarna som måste få gå nu tror jag, för med lite tid och tålamod tar vi oss ur det här!

Allt gott önskar jag dig!

Svar på kommentaren:
Tiina 4 månader sen

Men snälla, det här otyget med att “alla” ska ha i fond;kalv- eller oxfond eller annan…varför då? Precis som om det skulle behövas. Kan man sin sak, och har erfarenhet, behövs inte den kosmetikan! Men… det kryllar ju av matlagnings wannabees, som endast vill framhäva sig själva, tyvärr.

Eva 12 månader sen

Så gott det ser ut. Ditt hår blev jättefint. I övrigt känns allt så mörkt och tungt just nu, så öde. Ta hand om dig och om varandra. Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…