• 2020-03-18, 17:58
  • 6

Vill ni ha träningspepp om ni är hemma mer? Att röra på sig är ännu viktigare om man inte kan gå och träna som vanligt eller om man känner sig orolig. Corona ska inte få ta över och göra oss deprimerade. Därför måste vi motionera och träna! Det ger massor med endorfiner och ett lugn i kroppen man mår bra av.

Jag försöker gå eller springa i skogen så ofta jag kan, det är rogivande och jag märker att jag mår så bra efteråt. Idag gick jag och Marilyn med Lucy över en timma med bra tempo, kan du inte komma ut i skogen kan man träna hemma men försök med raska promenader varje dag. Du behöver få upp pulsen, gärna svettas. Då får du träningen för hjärta och lungor. Endorfinerna gör dig lugn och man känner sig avslappnad. Det är underbart, speciellt nu med alla hemska tunga nyheter hela dagarna.

För att få upp pulsen och träna musklerna kan man köra olika övningar även i hemmet. Squats/benböj är grymt för de stora benmusklerna, rumpan och det stärker ryggen. Har du ofta ont i ryggen eller nacken- träna styrketräning.

Djupt ner så långt du kan utan att knät går över foten. Gå ner djupt rakt ner, de ska inte göra ont i ryggen. Då går du upp.

Kör 30 stycken i ett tempo eller 10 X 3 rep.

Jumping jacks! Kör 30 sekunder i högt tempo och vila 15 sekunder. 30 Sekunder X 3
Enkel men pulshöjande övning! Den stärker rumpa, bål och även ryggen. Du får upp flåset och hjärtat får jobba. Stå med rak rygg med armarna rakt ner. Hoppa ut till sidorna med benen och upp med armarna över huvudet och landa på tårna så blir det inte så tungt för knäna.

Hitta något att lyfta så axlarna får jobba. Lyft rakt upp, sakta ner. Kör samma 3 X 10. Har du inga hantlar hemma kan man ta böcker, eller är du ute kan du ta två stenar. Var kreativ.

Höga knän är också riktigt bra bra för konditionen och kan göras på litet utrymme. Snabba och höga knän så högt och snabbt du kan.  Kör 30 sekunder X 3. Vila 15 sekundee mellan varje. Intervallpass är riktigt bra för hjärta och lungor -Och perfekt för måbra hormoner efteråt.

Är man inomhus kan man även köra magövningar- lägg dig på golvet och kör situps 3 X 20 i ganska snabbt tempo.

Cykla med benen är också bra, den är riktigt bra.

Ta hand om er, motionera kan man göra var som helst!

Kommentarer

Alexandra 7 månader sen

Som vi behöver sådana som dig i dessa tider. Är några få bloggare jag väljer att stanna kvar hos nu. Är definitivt inte de som sprider skräck och oro. Jag jobbar själv som sjuksköterska och upplever denna oro dagligen. Vi behöver alla glädje, njuta av livet, kärlek, omtanke, värna om varandra lite extra mycket nu. Vi sitter alla i samma båt, vi måste hjälpas åt. Så tack för att du använder ditt sunda förnuft, fortsätter leva och hjälpa andra.

Emelie Babunovic 7 månader sen

Härliga bilder! Gött att ni håller igång ♡

Sussi 7 månader sen

Du är en frisk fläkt i denna tid Johanna:) Jag får inte jobba p ga luftvägsinfektion. Jag går i skogen med hundarna varje dag,
vilket hjälper mej, tips till andra….ta dej ut i skogen. Inget virus där;skön luft nu och fåglarna kvittrar så fint . Tussilago överallt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 månader sen

Tack fina du! Ja visst är det, helt underbart. Försöker gå där varje dag. Inget virus där inte och bra motion!

Krya på dig! Kramar

Annika 7 månader sen

Försöker hålla i hång. Körde nyss 25 min mag-pass och sen 20 armhävningar. Imorgon en jogg till jobbet.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 månader sen

Heja heja! Så skönt!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Mormor ringde precis. Hon ringer mig många gånger om dagen och hon är ledsen, arg och gråter. Allt handlar om en och samma sak, att hon vill ha tillbaka sitt hus i…