• 2020-03-20, 12:43
  • 2

Är på sånt fredagshumör så jag kan inte sitta still till musiken när jag jobbar, solen skiner- vilken fin fredag vi får. I onsdags gjorde jag pizza som flera frågade efter på stories- ni är så otroligt många som följer mina stories- Betyder massor alla era fina kommentarer. Tack!

Janne kom upp igår, blir en mysigt helg här hemma. Blir nog lite skridskoåkning utomhus, Janne hade tagit med sina skridskor så vi ska ta en match ;) Marilyn gjorde min gröna juice i morse och vi tog varsin ingefärsshot- varje morgon en shot med ingefära och citron! (Lisa-Marie jobbar)

Tips hur jag gör denna HÄR. Den gröna fräscha juicen HÄR. 

Pizzan är på mandelbotten men går att göra på vanligt vitt mjöl om ni hellre vill. Jag gillar mandelbotten för det blir glutenfritt och man blir inte så tröttsamt mätt.

Jag lägger alltid tomatsås och lite riven ost först, sedan toppingen. Jag hade skivade färska champinjoner, körsbärstomater, pinjenötter, gorgonzolaost, oregano och lite timjan. Blir så gott. Efter den varit i ugnen lade jag på lite parmaskinka också.

Doftar magiskt! Gör två plåtar så har du till minst 4 stora portioner. Vitt mjöl mättar mer men denna är ändå så mycket bättre tycker jag.

Vi drack vatten till i onsdags men idag när det är helg blir det lite cava på balkongen.

Pizza med mandelbotten 2 port
Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
2 ägg
3 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk rosmarin eller timjan
salt, peppar

Topping:
tomatsås 1/2 burk (jag köper mutti)
2 dl riven stark ost
6 champinjoner
8-10 körsbärstomater
125 gram gorgonzola ost
6 skivor lufttorkad parmaskinka (jag lägger på efteråt)
2 msk pinjenötter
oregano krydda
timjan krydda

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper, eller kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.

Grädda botten i mitten av ugnen ca 10 min eller tills det fått färg. Ta ut botten och lägg sedan på fyllningen. Även pinjenötterna. Höj ugnen till 200 grader. Grädda pizzan ca 10 minuter tills osten smält och du fått en färg på pizzan.

 

2020-03-20 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Barbro 1 år sen

Måste jag bara testa nån dag-för den ser ju jättegod ut.
Önskar er en jättefin fredagskväll o helg.
Kram💕
Ps man blir alltid glad när man läser din blogg Ds

Synnöve Larsson 1 år sen

Hej undrar om det går att komma till början av din blogg med ett klick😊. Eller måste jag scrolla till början. Förresten du har en jätte bra blogg👍🏻😊 Mvh Növe

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…