ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fredagspizzan med gorgonzola och pinjenötter

/


Är på sånt fredagshumör så jag kan inte sitta still till musiken när jag jobbar, solen skiner- vilken fin fredag vi får. I onsdags gjorde jag pizza som flera frågade efter på stories- ni är så otroligt många som följer mina stories- Betyder massor alla era fina kommentarer. Tack!
Janne kom upp igår, blir en mysigt helg här hemma. Blir nog lite skridskoåkning utomhus, Janne hade tagit med sina skridskor så vi ska ta en match 😉 Marilyn gjorde min gröna juice i morse och vi tog varsin ingefärsshot- varje morgon en shot med ingefära och citron! (Lisa-Marie jobbar)
Tips hur jag gör denna HÄR. Den gröna fräscha juicen HÄR. Pizzan är på mandelbotten men går att göra på vanligt vitt mjöl om ni hellre vill. Jag gillar mandelbotten för det blir glutenfritt och man blir inte så tröttsamt mätt.


Jag lägger alltid tomatsås och lite riven ost först, sedan toppingen. Jag hade skivade färska champinjoner, körsbärstomater, pinjenötter, gorgonzolaost, oregano och lite timjan. Blir så gott. Efter den varit i ugnen lade jag på lite parmaskinka också.
Doftar magiskt! Gör två plåtar så har du till minst 4 stora portioner. Vitt mjöl mättar mer men denna är ändå så mycket bättre tycker jag.


Vi drack vatten till i onsdags men idag när det är helg blir det lite cava på balkongen.


Pizza med mandelbotten 2 port
Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
2 ägg
3 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk rosmarin eller timjan
salt, peppar
Topping:
tomatsås 1/2 burk (jag köper mutti)
2 dl riven stark ost
6 champinjoner
8-10 körsbärstomater
125 gram gorgonzola ost
6 skivor lufttorkad parmaskinka (jag lägger på efteråt)
2 msk pinjenötter
oregano krydda
timjan krydda
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper, eller kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.
Grädda botten i mitten av ugnen ca 10 min eller tills det fått färg. Ta ut botten och lägg sedan på fyllningen. Även pinjenötterna. Höj ugnen till 200 grader. Grädda pizzan ca 10 minuter tills osten smält och du fått en färg på pizzan.

2

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00