• 2020-03-21, 09:43
  • 12

Det blir värre för varje dag och snart vågar jag inte lyssna på nyheterna längre. Samtidigt måste vi ta till oss all information vi kan om hur coronaviruset påverkar oss. Och vi måste hjälpa varandra, vi kan inte bara sitta och vänta på att någon ska göra det åt oss. Så jag lånar gärna ut min plattform igen, nu för er som kan erbjuda eller behöva hjälp hemma. 

Vi har alla en äldre släkting eller vän eller någon annan som hör till riskgrupperna. Det bästa de kan göra är att hålla sig hemma för att minska risken att smittas. Då behövs vi som är friska och kan vistas ute. Vi kan gå och handla åt dem och ställa kassen utanför dörren så vi inte kommer i kontakt. Eller hur? Jag såg tex att Kvantum i Skövde kör extraöppet på morgonen hela nästa vecka 06.15-07-00 enbart för de i riskgrupp och äldre. Hoppas fler butiker gör det! 

Kan du hjälpa till? Berätta det här och skriv även var du kan hjälpa till geografiskt. Behöver du hjälp? Skriv var du finns och vilken hjälp du behöver. Kanske någon bra hjälpgrupp på nätet? Jag såg att som finns en som heter “Hjälpgrupp pga corona” på Facebook,  om någon saknar läkemedel, hjälp att handla osv. Så bra! Klicka HÄR! 

Kanske ni har en äldre släkting i en annan stad som ni inte kan hjälpa, då är dessa grupper fantastiska! Vilka eldsjälar det finns där ute.

 

2020-03-21 Johanna Toftby

Kommentarer

Carina Persson 5 månader sen

Det är så svårt detta att veta om jag ska våga vara ute eller inte. Jag är i riskgrupp med diabetes och jag blir alltid riktigt dålig när jag blir sjuk. Just nu sitter jag hemma mycket.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Det förstår jag Carina och det gör du nog rätt i också. Kramar

Anki 4 månader sen

Ica Axvall öppnar 07 -08 embart för riskgrupper!

Eva 5 månader sen

Kommer inte kommentarerna fram? Kommenterade förut idag🤔

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Jag hade problem med kommentarsfunktionen idag men nu ska det fungera!

Hoppas du har en skön solig söndag!

Veronica Borg 5 månader sen

Tycker verkligen om din bok middag hos mig .Har provat flera av recepten jätte goda ! Fina bilder , rolig , spännande bok du bjuder så mkt på dig själv . Mvh Veronica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Tack Veronica, vad glad jag blir! Tack :)

Theresa 5 månader sen

Hej Johanna! Visst är det fruktansvärt detta som händer i Sverige just nu. Jag jobbar fortfarande men är rädd för att bli smittad. Jag har precis varit och handlat massa citroner, ingefära och annat nyttigt efter inspiration från dig! Jag undrar om du skalar ingefäran innan du river den till ingefärashotsen? TACK FÖR ATT DU ÄR EN SÅ UNDERBAR INSPIRATIONSKÄLLA FINASTE JOHANNA ❤️ Var rädd om dig och Janne! Kram Theresa i Borås

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Tack Theresa! Ja ingefära och citron dricker vi varje morgon, så gott och fräscht!

Jag skalar den litegrann, skalet är också nyttigt. Men jag tar bort det “värsta” om det är tjockt.

Tack för dina fina ord! Jag hoppas du har en riktigt skön söndag, så fint väder idag.

kramar

Eva 5 månader sen

Här hos oss lokalt finns facebookgrupper och dylikt som vi alla erbjuder varandra hjälp om det behövs. Alla livsmedelsbutiker håller extra öppet för riskgrupper. Även klädbutiker håller öppet för enskilda i riskgrupper.
Grannar hjälps åt. Så jag tror att alla gör så gott man kan tillsammans.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Så bra så bra!!

Karin 5 månader sen

Tipsar om att kolla på Facebook. Det finns massor av lokala hjälptrupper redan. I en sån här situation tror jag det är mest hjälp på plats som behövs. Lappar i trapphus, i grannars brevlådor och liknande.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…