ANNONS
Integritet på Tailsweep

Enchiladas med köttfärs och stark ost

/


Jag gjorde enchiladas i helgen och dessa blev så goda! Enkelt att rulla ihop och gratinera i ugnen, brukar vara uppskattat av både yngre och äldre och gott till lillördag eller i helgen! Lyxa till det nu när många är hemma, det kan man enkelt göra med små medel. Behöver inte vara dyrt, man kan förgylla dagarna med god mat, pynta och duka fint, tända ljus på kvällen och njuta av solen på dagen. Att ha rutiner och göra ordning sig, att gå ut och gå varje dag gör mycket för att vi ska ta oss igenom detta.
Enchiladas med köttfärs  4-6 personer  byt ut mot quornfärs för vegetariskt
8 mellanstora majstortilla eller valfri tortilla
ca 600 gram nötfärs
2 påsar tacomix, finns utan socker
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
160 gram majs
2 tomater
200 gram chunky salsa
ca 10-15 små jalapenos
150 gram stark riven ost
olja att steka i
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna och paprikan smått, hacka vitlöken. Fräs köttfärsen i lite olja och häll i tacokryddan, blanda ner den hackade vitlöken. Tillsätt lite vatten och stek så det får färg och rör runt allt. Lägg ut tortillan och lägg på lite färs, hackade tomater, lite majs och rulla ihop. Lägg kanten nedåt på plåten så håller rullen sig stängd. Lägg alla rullar tätt i en plåt och ringla lite salsaås över och lägg på gröna jalapenos. Strö sist över den starka goda osten- jag köper ofta en stark tex lagrad prästost och riv själv och strö över allt.
Guaccamole: (dubbla om ni gillar guccamole 😉 
1 stor avocado
2 dl Creme fraiche
2 stora pressade vitlöksklyftor
1/2 pressad lime
några droppar tabasco
nypa cayennepeppar
salt och peppar
Gör så här:
Mosa avocadon och rör ihop alla ingredienser.
Tillbehör:
Guaccamole, grönsallad, chilinacochips, kelda med smak paprika chili.

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00