Enchiladas med köttfärs och stark ost


Jag gjorde enchiladas i helgen och dessa blev så goda! Enkelt att rulla ihop och gratinera i ugnen, brukar vara uppskattat av både yngre och äldre och gott till lillördag eller i helgen! Lyxa till det nu när många är hemma, det kan man enkelt göra med små medel. Behöver inte vara dyrt, man kan förgylla dagarna med god mat, pynta och duka fint, tända ljus på kvällen och njuta av solen på dagen. Att ha rutiner och göra ordning sig, att gå ut och gå varje dag gör mycket för att vi ska ta oss igenom detta.
Enchiladas med köttfärs  4-6 personer  byt ut mot quornfärs för vegetariskt
8 mellanstora majstortilla eller valfri tortilla
ca 600 gram nötfärs
2 påsar tacomix, finns utan socker
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
160 gram majs
2 tomater
200 gram chunky salsa
ca 10-15 små jalapenos
150 gram stark riven ost
olja att steka i
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna och paprikan smått, hacka vitlöken. Fräs köttfärsen i lite olja och häll i tacokryddan, blanda ner den hackade vitlöken. Tillsätt lite vatten och stek så det får färg och rör runt allt. Lägg ut tortillan och lägg på lite färs, hackade tomater, lite majs och rulla ihop. Lägg kanten nedåt på plåten så håller rullen sig stängd. Lägg alla rullar tätt i en plåt och ringla lite salsaås över och lägg på gröna jalapenos. Strö sist över den starka goda osten- jag köper ofta en stark tex lagrad prästost och riv själv och strö över allt.
Guaccamole: (dubbla om ni gillar guccamole 😉 
1 stor avocado
2 dl Creme fraiche
2 stora pressade vitlöksklyftor
1/2 pressad lime
några droppar tabasco
nypa cayennepeppar
salt och peppar
Gör så här:
Mosa avocadon och rör ihop alla ingredienser.
Tillbehör:
Guaccamole, grönsallad, chilinacochips, kelda med smak paprika chili.

10
5

Lyssna på experter – inte på oss influencers!

Vi influencers har åsikter om allting, det ingår i jobbet. Vi kan vissa saker bra och andra saker sämre. Jag kan till exempel en hel del om att laga mat och ännu mer om att fixa hår. Men absolut ingenting om hur man skyddar sig bäst mot virus. Så lyssna på experterna i stället!

Jag blir mörkrädd när jag läser på sociala medier om coronaviruset nu. Alla vet hur man bäst skyddar sig, hur farligt det är, varenda människa är expert. Utom jag. Jag har ingen aning mer än vad jag själv har läst. Så om ni ska ta ett enda råd från mig om corona – lyssna på myndigheterna och på experterna istället- Vi vet inte mer än vad ni gör.

Därför tyckte jag att Stefan Löfvens tal i tv var bra, det var både allvarsamt och respektfullt, med mycket hjärta. Vi bor i Sverige, då måste vi lyssna på svenska experter och myndigheter och rätta oss efter vad de säger. Att många tror att andra länder har rätt, visst, men det vet varken ni eller jag. Alltså rättar vi oss efter svenska regler, precis som det är de svenska lagarna vi följer. Hur stor plattform man än har är det oansvarigt att uppmana till något annat. Det skapar enbart samhällspanik! 

Hälsan går först, absolut, men vad händer med hälsan om alla företag går i konkurs för att de inte får några kunder? Bara förra veckan fick Arbetsförmedlingen 18.000 nyanmälda på grund av varsel. Om företagen inte kan betala lön och anställda inte kan betala skatt, vad händer då med sjukvården? Och vad händer med hälsan utan någon sjukvård?

Vi som får vara utomhus kan gå ut och handla och hämta mat åt riskgrupperna som ska vara hemma. Och är man sjuk eller bara har symptom så ska man vara hemma. Svårare är det inte.

För mig är det viktigt att stötta restaurangerna nu. I dag hämtade jag mat hos Thörnströms, som har sin vagn med lunch på Gustav Adolfs torg i Göteborg och i lördags var vi på Blackstone och åt utan att sitta nära någon annan. Flera kommuner har gett fritt fram att öppna uteserveringarna redan nu, allt som kan hjälpa företagen att överleva är bra. Det gör de inte om de måste stänga helt.

Lyssna nu på de som faktiskt vet något, inte på alla som tycker något!

15
0

Två år utan Annica

I dag är det två års sedan vår Annica somnade in. Den modigaste och starkaste människan jag mött fanns helt plötsligt inte där längre. Jag tänker ofta på henne, hennes fina make Krille, deras härliga killar och hennes mamma som jag ofta har kontakt med.

Annica lyfte upp sin cancer i ljuset, hon spred glädje och peppade andra på ett oförståeligt sätt trots allt det tunga hon själv gick igenom. När hon fick mardrömsbeskedet att hon bara hade några veckor kvar att leva kunde hon ändå skriva till alla er som följde hennes kamp.

Det sista samtalet jag hade med henne, dagen innan jag, Janne och tjejerna åkte till USA, kommer jag aldrig att glömma. Jag åkte hem till henne, hon var så dålig men ändå öppnade hon dörren glatt när jag plingade på. 

”Hej Johanna” sa hon så där glatt som bara Annica kunde. Vi fick en fin stund i hennes pyntade mysiga vardagsrum och jag berättade för henne hur mycket hon betydde för så många. Att hon har gjort skillnad. Att så många fått styrka och kärlek genom hennes starka kraft och mod. 

”Det är fint” sa hon och log. Mina tårar brände bakom ögonlocken och det var fruktansvärt att köra bilen därifrån. Tre dagar senare somnade Annica in. 

Tack, älskade Annica, för allt. För allt ditt mod och den glädjespridare du var. Du gjorde skillnad för så många. Jag vet att du dansar på de gröna ängarna där det alltid är sommar och att vi ses igen. 

30
1