Belgiska våfflor med Nutellaglass
Våfflor med hemmagjord nutellaglass med blåbär och jordgubbar. Succe om ni frågar mig.
Har ni testat göra Nutellaglass? Busenkelt och väldigt gott. Glöm inte den måste stå i frys minst 6 timmar.
Receptet på våfflorna är Icas som jag tycker är bra.
Dessa belgiska våfflor är högre och tjockare, men smeten funkar även till vanligt järn och tunnare våfflor.
Belgiska våfflor ca 8 stycken.
4 dl mjöl
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 1/2 dl 3%mjölk
2 ägg
200 gram smält avsvalnat smör
florsocker att pudra över
Smaksätt gärna med lite kardemumma
Gör så här:
Blanda mjöl, socker, vaniljpulver, äggulor. Rör till en jämn smet. Vispa äggvitorna i en annan bunke hårt och blanda ner i smeten. Smält smöret och låt svalna något, blanda ner i våffelsmeten.
Grädda i våffeljärnet och njut med glass, grädde och bär som bryter av det söta.
Nutellaglass Jag hade en avlång sockerkaksform ca 8 portioner
5 dl vispgrädde 40%
1 burk kondenserad mjölk
1,5 dl nutella
1 liten nypa flingssalt
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Vispa grädden, inte för hårt. Häll ner kondenserade mjölk, salt och vaniljpulver. Vispa igen. Rör sedan försiktigt ner Nutellan. Jag drar med en kniv så det blir ”randigt” och rör inte ut allt, det blir gott när det stelnar och fint att servera.
Häll ner smeten i en form, ställ i frys i minst 6 timmar.