ANNONS
Integritet på Tailsweep

Belgiska våfflor med Nutellaglass

/


Har ni ätit några våfflor idag på våffeldagen? Min pappa kommer upp ibland och äter lunch med oss innan han ska jobba, idag bjöd jag hem honom på lite lunch och efteråt åt vi belgiska våfflor med nutellglass jag gjorde i morse. SÅ gott! Janne var också med, så mysig lunch.
Har ni haft varmt idag? Herregud vad kallt det var, men kände på eftermiddagen att det var varmare. Nu när corona härjar så vill jag greja mer hemma, mår bra av lite vårblommor och fixa ordning lite.Till varmrätt gjorde jag färsk torsk i ugn med räkor, pepparrot och skirat smör. Hade pappas goda potatis och morötter till, sparris och lite salladslök. Oh my god, så gott och fräscht. Skriver recept i morgon till er.


Sen blev det våfflor med nutellaglass jag gjorde i morse och hade blåbär och jordgubbar till. Har ni testat göra Nutellaglass? Busenkelt och väldigt gott. Glöm inte den måste stå i frys minst 6 timmar bara.


Ni måste testa detta. Nyttiga våfflor och glutenfritt i all ära, men våfflor äter jag kanske max två gånger per år och då vill jag ha äkta våfflor som är riktigt frasiga och höga.

Våffeljärn på rea HÄR.  Receptet på våfflorna är Icas som jag tycker är allra bäst!
Belgiska våfflor ca 8 stycken. Dessa belgiska våfflor är högre och tjockare, men smeten funkar även till vanligt järn.
Jag hade Nutellaglass, färska blåbär och jordgubbar till och pudrade med florsocker.
4 dl mjöl
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 1/2 dl mjölk 3%
2 ägg
200 gram smält avsvalnat smör
florsocker att pudra över
Smaksätt gärna med lite kardemumma eller varför inte saffran som blir väldigt gott.
Gör så här: 
Blanda mjöl, socker, vaniljpulver, äggulor. (Spara äggvitorna) Rör till en jämn smet. Vispa äggvitorna i en annan bunke hårt och blanda ner i  smeten. Smält smöret och låt svalna något, blanda ner i våffelsmeten.
Grädda i våffeljärnet och njut med glass, grädde och bär som bryter av det söta.
Nutellaglass Jag hade en avlång sockerkaksform ca 8 portioner
5 dl vispgrädde 40%
1 burk kondenserad mjölk
1,5 dl nutella
1 liten nypa flingssalt
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Vispa grädden, inte för hårt.

Häll ner kondenserade mjölk, salt och vaniljpulver. Vispa igen. Rör sedan försiktigt ner Nutellan. Jag drar med en kniv så det blir ”randigt” och rör inte ut allt, det blir gott när det stelnar och fint att servera.
Häll ner smeten i en form, ställ i frys i minst 6 timmar.9

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00