• 2020-03-25, 21:00
  • 9

Har ni ätit några våfflor idag på våffeldagen? Min pappa kommer upp ibland och äter lunch med oss innan han ska jobba, idag bjöd jag hem honom på lite lunch och efteråt åt vi belgiska våfflor med nutellglass jag gjorde i morse. SÅ gott! Janne var också med, så mysig lunch.

Har ni haft varmt idag? Herregud vad kallt det var, men kände på eftermiddagen att det var varmare. Nu när corona härjar så vill jag greja mer hemma, mår bra av lite vårblommor och fixa ordning lite.

Till varmrätt gjorde jag färsk torsk i ugn med räkor, pepparrot och skirat smör. Hade pappas goda potatis och morötter till, sparris och lite salladslök. Oh my god, så gott och fräscht. Skriver recept i morgon till er.

Sen blev det våfflor med nutellaglass jag gjorde i morse och hade blåbär och jordgubbar till. Har ni testat göra Nutellaglass? Busenkelt och väldigt gott. Glöm inte den måste stå i frys minst 6 timmar bara.

Ni måste testa detta. Nyttiga våfflor och glutenfritt i all ära, men våfflor äter jag kanske max två gånger per år och då vill jag ha äkta våfflor som är riktigt frasiga och höga.

Våffeljärn på rea HÄR.  

Receptet på våfflorna är Icas som jag tycker är allra bäst!

Belgiska våfflor ca 8 stycken. Dessa belgiska våfflor är högre och tjockare, men smeten funkar även till vanligt järn.
Jag hade Nutellaglass, färska blåbär och jordgubbar till och pudrade med florsocker.

4 dl mjöl
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 1/2 dl mjölk 3%
2 ägg
200 gram smält avsvalnat smör
florsocker att pudra över

Smaksätt gärna med lite kardemumma eller varför inte saffran som blir väldigt gott.

Gör så här: 

Blanda mjöl, socker, vaniljpulver, äggulor. (Spara äggvitorna) Rör till en jämn smet. Vispa äggvitorna i en annan bunke hårt och blanda ner i  smeten. Smält smöret och låt svalna något, blanda ner i våffelsmeten.

Grädda i våffeljärnet och njut med glass, grädde och bär som bryter av det söta.

Nutellaglass Jag hade en avlång sockerkaksform ca 8 portioner
5 dl vispgrädde 40%
1 burk kondenserad mjölk
1,5 dl nutella
1 liten nypa flingssalt
1 krm vaniljpulver

Gör så här:
Vispa grädden, inte för hårt. Häll ner kondenserade mjölk, salt och vaniljpulver. Vispa igen. Rör sedan försiktigt ner Nutellan. Jag drar med en kniv så det blir “randigt” och rör inte ut allt, det blir gott när det stelnar och fint att servera.
Häll ner smeten i en form, ställ i frys i minst 6 timmar.

 

 

 

 

2020-03-25 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Annette 2 veckor sen

Hittade våffeljärnet på rean hos Ellos, beställde ett som kommer i veckan. Ska bli kul att prova.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Kanon! :) Så gott!

Martin 2 veckor sen

Tack för receptet:-) har letat efter ett bra recept utan äggvitor så ska pröva detta ha en härlig fredag

Annette 2 veckor sen

Jag undrar också vilket våffeljärn du har, de ser så små och söta ut, våfflorna alltså! Älskar belgiska våfflor så det skulle vara kul att göra den modellen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Märket är C3, något lågbudget tror jag men riktigt goda våfflor och man får mindre bitar vilket är bra ;)
SÅ gott med belgiska våfflor!

marie 2 veckor sen

Hej,
Undrar bara vad det är för våffeljärn du har. Tyckte de blev så fina.
//Marie

Barbro 2 veckor sen

Vad kul att ha din pappa på lunch innan han börjar jobba.
Får nog testa din nutellaglass till helgen.
Ha nu en bra dag..

Siw andersson 2 veckor sen

Ja har ätit våfflor idag men utan min man han jobbar. För 23 års.sen träffade ja mitt livs kärlek på våffeldagen. Sen har vi varit gifta i 15 år i maj. Kramar siw

Svar på kommentaren:
Siw andersson 2 veckor sen

Ja har ätit våfflor idag men utan min man han jobbar. För 23 års.sen träffade ja mitt livs kärlek på våffeldagen. Sen har vi varit gifta i 15 år i maj. Kramar siw

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…