ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Indisk gryta- Chicken tikka masala

/


Gillar ni indiskt? Jag älskar det! Janne är inte lika förtjust i det så jag passade på att bjuda pappa på lite lunch. Han äter allt 🙂
Just Chicken tikka masala är nog den enklaste mest kända grytan om man ska äta indiskt. Snabblagat och väldigt gott. Köp hem kryddorna så har du till en snabb god gryta som tar 30 minuter att svänga ihop.


Servera med ris, sallad, kall raitasås och goda naanbröd så har du en riktigt god middag. Jag köpte bröden men går ju lätt att baka också. Jag gillar inte koriander så jag har inte det men ta i det om ni tycker om det.





Chicken tikka masala 4 portioner
350 gram kyckling/4 kyckligfiléer
1 gul paprika
1 röd paprika
2 -3 tsk garam masala krydda
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1/2 tsk gurkmeja
1/2 chilifrukt
3-4 msk tomatpure
3 dl grädde
salt och svartpeppar
4 dl basmatris
Gör så här:
Sätt på riset och koka enligt anvisningar. Skär kycklingfilén i bitar och bryn i lite smör och olja i en panna. Skala vitlöken, hacka chilifrukten och vänd ner i kycklingen. Krydda med garam masala, ingefära, gurkmeja och rör ihop med lite med olja. Häll på grädden, tomatpuren, smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka ihop ca 10 minuter. Häll på mer vätska om det behövs.

Kall Raitasås  (Finns även färdig)
2,5 dl matlagningsyoghurt
0,5 dl färsk mynta
1 pressad vitlök
1/2 gurka
salt och peppar
Gör så här:
Strimla gurkan, jag skär i tunna små tunna bitar. Blanda med grovhackad färsk mynta, pressa i en vitlök och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt en stund innan servering.
Servera med ris, en god sallad, kall raitasås och ev naanbröd. SÅ galet gott!

4

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00