ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lax i kokosmjölk och kylskåpsrensning

/


Idag har jag rensat ur både kyl och frys, lagade lax och två kycklingrätter på det jag hade i kylen, rensade och röjde. Shit vilken skön känsla det är att städa ur frysen! Man mår bra i hela kroppen. Ändå så tråkigt och jobbigt att ta tag i. Men nu är det ju perfekt nu när vi är hemma mer att röja undan och få ordning. Jag och Marilyn körde även tre vändor till tippen. Skänkte fyra ikeakassar med kläder, hoppas de kommer till användning.Så skönt! Men nästan ntomt, haha. I morgon ska jag åka och handla och fylla på lite mer, ska laga massa gott till påsken, nu är det lättare att ha ordning i frysen. Bästa känslan!


Går eller joggar varje dag nu, skulle inte klara av att hantera allt negativt som händer om jag inte tränade.

Skulle bli galen. Hann med en timma med Lucy i förmiddags och en timma nu ikväll innan solen gick ner. Är ni hemma mer nu? Passa på gå ut och rör på er, verkar som många både bakar och äter mer, haha jag känner igen den känslan nämligen. Men då sätter vi fart och kör mer motion istället.


Lax i kokosmjölk, chili och purjolök 4 portioner
4 laxbitar ca 160 gram/st
1 röd paprika
1/2 chilifrukt
1/2 liten purjolök
400 gram kokosmjölk
1/2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 näve färsk spenat
1 lime
1 msk röd currypasta
1/2-1 msk sweet chilisås
1 tsk sambal oelek
1 msk soja
1 msk kycklingfond
salt och peppar
olivolja att steka i
Gör så här:
Tina laxen och skär i större kuber, salta och peppra. Lägg åt sidan. Dela paprikan i bitar. Skölj purjolöken och skär i bitar. Hacka vitlöken i små bitar och fräs den i olivolja i en stor stekpanna, skär chilin och häll i och fräs med vitlöken. Lägg i currypastan och rör runt. Vänd ner paprikan och purjolöken. Häll i kokosmjölk, creme fraiche, vänd ner soja, sweet chili, kycklingfond, soja och sambal oelek. Krydda med salt och svartpeppar och riv skalet från limen och pressa även i saften. Lägg ner laxen så den kokar på medelvärme ca 6 minuter. Lägg ner spenaten och rör runt något. Späd med lite vatten om det är för tjockt.
Serveringstips: Basmatris och en krispig god sallad, ringla även balsamico och citron över salladen som är supergott till laxen med såsen.

17

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00