• 2020-03-31, 20:30
  • 17

Sista dagen idag att få 20% rabatt! 

Att hålla oss i form är en investering för framtiden. Kost och motion är A och O. Men vitaminer och mineraler hjälper. 

Med min kod Toftbyvip får du 20 procents rabatt när du handlar hos Better You, som jag köper mina vitaminer hos, HÄR.

Varje morgon äter jag vitaminer och mineraler, jag märker att jag mår bättre av det och följer ni bloggen har ni läst om mina extraslag. Jag varit dessutom väldigt sjuk och förkyld ofta men nu märker jag stor skillnad. Det är knappt jag vågar skriva det, men jag har inte varit i närheten av att bli förkyld under hela hösten, vintern och våren. Det är galet! 

För inte tala om Natti! Den innehåller ett sömnhormon- har testat den i ett par veckor och sover så skönt!

Nu äter jag mina vitaminer regelbundet. Man ska inte slarva med att ta dem, det hjälper inte att äta då och då eller att häva i sig probiotika när man känner magen krånglar. 

Ät det i stället varje dag och stärk ditt immunförsvar! Jag mår så otroligt mycket bättre, har aldrig någonsin problem med magen. Inte någon katarr heller, som jag hade så ont av förut. Nu är det flera år sedan jag ens kände något i magen. 

Läkarna rekommenderar att vi ska äta D-vitamin och magnesium.Och har du pirr i benen när du ska sova? Det hade jag i åratal, det gav mig fullständig panik och gjorde att det tog två timmar innan jag kunde somna. Magnesium hjälper mig mot det. 

Allt detta finns hos Better You HÄR, glom inte koden Toftbyvip som ger 20% rabatt på allt. 

Hemsidan HÄR.Probiotika HÄR, D vitamin HÄR, Magnesium HÄR.

Stressa mindre, ät bra mat, motionera och ät vitaminer- det stärker ditt immunförsvar.

Kommentarer

Ulrica 4 månader sen

Hej.
Jag har också haft järnbrist. Ferrutinvärde på 7. Hb på 97.Fick äta duroferon x2 och ligger nu senast på 62. Haft symtom som jag inte förknippade med järnbristen. Pirr i benen,andfåddhet, blek,svidande tunga. Hade även symtom på covid-19 någon månad innan. Feber, ont i kroppen,pirr i benen,lite tungandad. Kom i skov först bara lite hängig men sen sängliggandes . Kunde inte äta. Bara sov. Har nu också tagit antikroppstest. Covid 19 testet var negativt .togs 2 v efter första symtom o var då helt symtomfri. Ska ju tas när man har symtom. Men miss från min chef.Jobbar nämligen i vården. Nu känner jag mig mycket piggare men lossar mycket hår. Märkte det inte under järnbristen men tar väl ett tag för att dt ska visa sig i håret. Även jag känner av extra slag ibland. Trott att jag stressat för mycket el på väg in i klimakteriet .snart 52. Ja ja dt är så kul att läsa din underbara blogg. O att man har lika symtom. Viktiga saker att prata om. Kram från Ulrica//

uffe 10 månader sen

Hej igen Johanna!

Jo dagen började med lite moln men övergick till en skön underbar solboost D-Vitamin ;)
Ser ingenstans att jag skrev att jag blev provoserad för att man vill ta kosttillskott, det är upp till var och en.
Vad jag däremot pekar på är att är du en frisk människa så behöver du inte alla vitaminpiller, tycker att det är en viktig diskution att ta här.
Dagligen ser vi massor av exponering här & där med olika kosttillskott som vi verkar behöva.
Du som tränar mycket och lägger ut mycket träningstips + goda matrecept (som jag själv har lagat hemma) :) borde ist informera om att äta varierad kost man mår bäst av …oxå i kombination till träning.
Men visst förstår jag att du måste reklammarkera ibland.

När det gäller magnesium så är 350 milligram män/280 milligram kvinnor rekommenderat intag per dag, svårt eller inte att intaga ja det är från person till person.

Men tar man och tittar te.x. på etiketten till ett rör som innehåller brustabletter med C-vitamin..där kan man läsa att vitaminet bidrar till immunsystemets normala funktion, bidrar också till att skydda cellerna mot oxidativ stress + bidrar till att minska trötthet och utmattning, samt ökar järnupptaget.
oxå att tabletten täcker dagsbehovet och det låter som en enkel och snabb åtgärd för att ge sig själv en försäkran om en bättre hälsa.
Värt att tänka på är att vi i sverige har god tillgång till C-vitaminrika grönsaker och frukter året runt.

Den som dricker en upplöst brustablett som innehåller 13 gånger C-vitamin mer än vad vi behöver per dag blir inte friskare – trots att en brist kan medföra sjukdom.
Förutom C-vitamin finns det ju även andra vitaminer och mineraler man kan få brister av, men inte heller vad gäller dessa är det speciellt vanligt förekommande hos den friska befolkningen. Är det då smart drag att köpa sig ett lämpligt tillskott om man upplever symptom som trötthet, huvudvärk och dåligt humör? svaret är Nej!

Har man inte en konstaterad brist, och inte heller fått en ordination av sin läkare rekommenderas man att inte ta vitaminer och mineraler. Det ger inte bättre hälsa än ett rekommenderat daglig intag av kost och det finns i vissa fall risk för överdosering och förgiftning.
Ett tips är att gå till sin vårdcentral och kolla sitt värde med ett blodprov för att se om man lider av stor vitaminbrist, har man brist kan man då rådgöra med en läkare på VC.

Blandas dessutom olika tillskott som innehåller höga doser av samma vitamin finns det risk för att rekommenderade nivåer överskrids.
Vattenlösliga ämnen ger sällan stora skador men för höga doser av exempelvis D-vitamin kan leda till njursvikt som jag skrev i tidigare inlägg, och en allvarlig effekt av ett för stort intag av A-vitamin om man nu väljer det som ett tillskott är fosterskador då A-vitamin har en grundläggande betydelse för utveckling, tillväxt och differentiering av embryot under den tidigaste delen av graviditeten, för att fostret ska utvecklas normalt och få en fullgod syn.
Men visst är det så att vitaminförgiftning är mycket ovanligt och leder mycket sällan till komplikationer.
Betydligt allvarligare och vanligare är järnförgiftning som kan bli mycket allvarligt.

En daglig tablett med vitaminer och mineraler är varken ett bra substitut för, eller komplement till, en varierad kost för den som är frisk och inte har fått en specifik ordination.

Bara lite tänkvärt till er därute om ni vill börja äta k.tillskott.
Tack för ordet!
Ha det bäst!

Uffe 10 månader sen

Tänker så här att… läs på lite innan ni börjar med massa tillskott om ni inte ätit det innan.
Mycket får vi i oss genom kosten vi äter så rekommenderar inte din läkare att du är behov av vissa vitaminer, mineraler så tänk före då det är lätt att oxå överdosera tabletter.
Magnesium får du i dej genom t.ex. hårt vatten, bladgrönsaker, fullkornsprodukter och kött, fisk och skaldjur mm…
För högt intag av magnesium från kosttillskott kan ge diarré.
C-vitamin får du i dej genom t.ex. grönsaker, bär&citrusfrukter mm…
För höga intag kan orsaka t.ex. diarré och möjligtvis också njursten hos känsliga personer.
D-vitamin får du i dej genom t.ex. fet fisk, Mjölkprodukter, växtdrycker & solen mm…
För stora mängder D-vitamin är giftigt och kan leda till höga nivåer av kalcium i blodet, kalciuminlagring i njurarna och njursvikt.
Dessutom är det billigare att få i sej alla dessa genom maten ;) så tänk…kostcirkeln innan alla dessa kosttillskott som är helt onödiga & dessutom svindyra.
Så tänkvärt att läsa på innan!
Ha en bra vecka!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Är det verkligen så provocerande att man vill äta vitaminer? Perfekt att få i sig allt betydligt mer än vad man får av ex hårt vatten.
Ska du ha i dig den dosen magnesium får du kämpa. När till och med läkare tycker vi ska äta både magnesium och D-vitamin.

Och varför är det dåligt när man mår så mycket bättre? Jag älskar att må bra!
Och jag älskar att äta vitaminer som jag märker stor skillnad av.
Och nej- du får inte i dig för mycket. Det kissar du ut. Om man inte överdoserar men det gäller som med alla tabletter.

Så- låt den som vill äta vitaminer göra det- den som inte vill gör inte det.

Har skrivit om vitaminer både utan reklam och med reklam i 10 år här på bloggen- men när jag erbjuder läsarna rabattkod måste jag reklammarkera.
Ha en riktigt skön onsdagsmorgon!

Linda 10 månader sen

Magnesium tar jag varje kväll och va det har hjälpt mig mot mina myrkryp i benen det va det bästa jag tagit nån gång tror jag 🤣👍

Anna 10 månader sen

Såg på SVT nyheter där en expert sa att man kan inte kan förbättra sitt immunförsvar, men man kan förkorta en förkylning med en dag genom att äta extra c-vitaminer. Så det skadar ju inte i alla fall😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Ja herre herregud. Allt för att minska, för att bli piggare- För inte tala om att sova bättre.
och sover man mer och bättre- hjälper det också till att minska förkylningar. Helt klart värt att äta. Finns inga nackdelar.

När vi var i Egypten tex åt vi probiotikan dubbla doser, inte i närheten av dålig mage så det är nog bra att äta mjölkysabakterier.

K 10 månader sen

Jag är inte mycket för kosttillskott efter att ha varit svårt sjuk i precis 20 år ( kronisk magsjukdom) så har dietister och läkarvetenskapen lärt mig att man behöver bara ta tillskott OM man HAR brister.
Men däremot håller jag ( och min läkare / specialist med om magnesium och D-vitamin.
Hade ständiga kramper i ben och vader och det GÖR ont, samt att jag kände mig mer trött och sliten än vad mitt sjukdomstillstånd borde göra mig.
Men med magnesium OCH d-vitamin (året runt) har jag sluppit detta. Så JA till det!
Sen om man vill ta ingefära, citron, honung eller vad det än är så håller det INTE t ex förkylningar borta, men det lindrar i alla fall.
I övrigt kan jag tillägga att probiotika ÄR också bra men jag gör mina egna mjölksyrningar och försöker få i mig något litet varje dag.
Men alla har ju inte tid att hålla på med sånt i och för sig.
Hursomhelst, magnesium och d-vitamin gör susen. Även för män.

Bea 10 månader sen

Vad bra! Du ser så pigg och glad ut hela tiden ❣️ Är dina extraslag bättre nu? Tror du att den ökade träningen också har hjälpt? Jag skulle så gärna önska att mina också blev bättre…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Tack snälla! Nej jag tränade mycket när detta körde igång, i juli är det två år sedan och då cyklade vi massor.

Jag har märkt att det är faktiskt hormonellt. Varje månad kommer de men jag kan hantera det bättre. De är lite färre, inte lika hårda märker jag sedan jag började äta mer vitaminer.

Har du skrivit ner i din almanacka när de kommer? Det gjorde jag, då såg jag ett mönster.

Viktiga är att man kollar upp så kan man känna sig mer lugn sen. :)

Anette 10 månader sen

Bra Johanna, det är viktigt att vi tar hand om oss, vet du ofta skriver om vitaminer och motion, jag har köpt magnesium och mjölksyratabletter för jag mår så mycket bättre av det.

Trevlig helg! Solen skiner :)

Camilla 10 månader sen

Det är nog olika från person till person.
Jag äter varken vitaminer eller mineraler och är aldrig förkyld.
Mår lika bra utan dessa kosttillskott :)

Lena 10 månader sen

Tack för rabatten Johanna, beställde magnesium och probiotika.

Gunilla 10 månader sen

Jag äter Magnesium och Zink dagligen och är ochså mindre förkyld faktiskt!

Svar på kommentaren:
Ann 10 månader sen

Samma här!
Ätit det i sedan förra sommaren och är helt klart piggare och mindre förkyld🙏🏻

Therese 10 månader sen

Många gånger skapar man större obalanser genom att tillföra kosttillskott man inte behöver. Även om man skulle behöva dem kan man skapa brister och obalanser av andra ämnen i kroppen istället. Så väldigt viktigt att ta reda på vad just DU behöver!

Ulrika 10 månader sen

Jag kan inget kring detta men Agnes Wold säger att t. ex C-vitamin har noll inverkan på immunförsvaret.
D-vitamin endast för småttingar.
Är en djungel detta kring tillskott : )

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I går skrev jag om min blodbrist och bad alla som kommenterar att inte skrämma mig i onödan. Tack snälla alla som respekterade det! Men ni som tycker att ni vet bättre än…