Hemmagjorda jordnötsbars! Baka utan ugn


Jag har precis gjort chokladbars med jordnötter- dessa smakar precis som snickers, så goda! Många kanske bakar och grejar när man inte kan hittar på så mycket nu. Mitt tips är att göra dessa bars, mindre socker och bättre än godis. Och himmelskt goda.
Det är först en botten gjord av malda cashewnötter och jordnötssmör som man rullar ut som längder och plattar till, sedan en fyllning man lägger över. Ställ i frys 30 minuter. När de stelnat doppar du dem i smält choklad. Jag tog ekologisk 72% och det blev så gott. Vill ni hellre göra godisbars- doppa dem i ljus choklad.
Dela inte längderna förrän du lagt på fyllningen. Blir mer pill att lägga på ”en och en. Lägg platsfolie och ställ i frys.


Gör fyllningen- ta två små teskedar till hjälp när du lägger på fyllningen.


Häll i en droppe olja i smälta chokladen så blir den lättare att hantera. Men denna choklad var riktigt bra! God och lättsmält.

Jordnötsbars ca 20 bitar
Botten:
1 dl naturella cashewnötter
0,5 dl jordnötssmör
1,5 msk honung
1/2 tsk vaniljpulver
nypa havssalt

Gör så här: Kör cashewnötterna till ett fint mjöl i en matberedare eller mixer. Häll mjölet i en skål och rör ner jordnötssmöret, vanilj, honung och salt och rör ihop.

Knåda ihop degen och dela den i 4 delar.

Rulla varje del som på bilden och platta till dom något, skär inte längderna i små bitar, det är lättare att lägga på fyllningen på hela längderna. Se bilderna.
Fyllningen:
12 stora färska dadlar, urkärnade  (ta ut dem från kylen så blir det mjukare)
1 msk kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl salta jordnötter
200 gram mörk choklad 70%
Gör så här: 
Kärna ur dadlarna, mixa dem eller skär med kniv och rör tills de blir en smet. Rör ner kokosoljan, vanilj och salt till en slät smet. Grovhacka de salta jordnötterna och vänd ner det i fyllningen. Smakar kola! Inte dadlar.
Lägg på fyllningen på bottnarna, ta hjälp av två teskedar. Lägg på plastfolie och ställ i frys minst 30 minuter.
Ta sedan ur barsen och skär i bitar, ca 3 cm. Smält chokladen i vattenbad och doppa sedan ner de frysta barsen,  en och en med hjälp av två gafflar. Då rinner den smälta chokladen av lätt och du slipper kladd. Låt stå kallt i 10 min, njut sedan av en riktigt god hemmagjord jordnötsbars!

2
2

Nu isolerar jag mig!

Jag har ändrat mig, det är visst dags att få panik! Nu! Därför handlar jag hem en ordentlig proviant innan jag åker till en öde ö. Var den finns tänker jag inte berätta, då följer ni bara efter och sedan är den inte öde längre. Eftersom det är livsfarligt att leva så är det bäst att jag låter bli ett tag.

Jag vet, jag har sagt att vi måste ta det lugnt och lyssna på experterna, men sen kom jag på att jag är ju också expert. På att klippa hår. Och ganska bra på att blogga också, tycker jag. Alltså vet jag som expert minst lika bra som de som är experter på något helt annat och jag känner mig allt lite panikig så, japp, isolering blir det!

Varken Janne eller tjejerna får följa med, de kan ju vara smittobärare. Lucy är okej, hon tar inte så mycket plats och hundar verkar inte kunna bli smittade, men för säkerhets skull rakar jag av henne pälsen. Har en bra maskin som jag rakade frisörkunder med.

För att vi ska klara oss tills allting är som vanligt igen har jag precis storhandlat. 50 burkar Bullens Pilsnerkorv, en flaska senap, en flyttkartong med smink och botox och 1.200 rullar toalettpapper blev det. Och en korsordstidning ifall jag får lite tråkigt.

Det blir lite sämre uppdateringar på bloggen, men jag har sett till att kunna skicka brevduvor så på något sätt ska ni nog kunna läsa hur jag har det som Johanna Crusoe på min öde ö. Skulle jag eller Lucy råka äta upp brevduvorna så flyter det säkert i land lite grenar då och då så jag kan skicka röksignaler i stället.

Jag har precis eftersänt min post från och med i dag, den 1 april. 

76
0

Tips på grymma skor för promenader och löpning


Åh vad jag är glad för detta! En kompis tipsade mig om märket Icebug som har riktigt bra skor för löpning och promenader. Nu har både jag och Janne äntligen nya skor som vi båda är riktigt nöjda med! Har ni testat Icebugs skor? Alltså dessa är de skönaste jag haft! Många är ute och går mer nu och jag vet även många som vill komma igång att springa.
Letar ni nya skor? Med min kod  TOFTBY20 får ni 20% rabatt på valfri sko, skriv koden vid kassan så dras rabatten av på allt!
Läs HÄR på Icebugs hemsida- de har massor med tips. Vi är ute och går massor nu och det är underbart med nya skor.


Bra skor gör rundan så mycket roligare, vi har gått många mil i helgen och vet ni- första rundan med mina joggingskor gick vi 13 kilometer. Skorna var ljuvliga på en gång. Kan man vara kär i skor så är jag det.
Denna sko finns HÄR och är perfekt för både långa skogspromenader eller en joggingtur i skogen. I denna skon gick jag upp en storlek. Har alltid 38 men de kändes något mindre i storlek så jag tog 39 och är perfekta.
Men! Icebug har fri retur om du behöver byta storlek så är det busenkelt.

Lite grövre alltså. Snörningen är fantastisk! Man behöver inte stanna och springa med lösa snören, detta har de patent på och dessutom livslång garanti. Dessa skor är lämpliga för vandring, hiking och utomhusaktiviteter.


Bilden här nedan är mina joggingskor men funkar perfekt även för raska PWs! Du hittar dessa HÄR. Den här skon känns som en strumpa. Skönaste jag haft! Gått i dessa varje dag nu uppe på berget för jag har börjat jogga mer, de är grymma att springa i.
Dessa skor körde jag min vanliga storlek 38 och är gudomligt sköna.


Jannes skor HÄR Se till att både du och din partner har bra skor nu när ni ska vara ute mer. Jag älskar våra rundor som vi ofta tar på helgerna.


Janne har också två par, dessa svarta är grövre för terräng och han har även joggingskorna.
Läs gärna om deras viktiga hållbarhetsarbete HÄR. Det känns bra i hjärtat att skorna är tex gjorda av återvunna PET-flaskor och de kompenserar för 200% av våra CO2-utsläpp.

9
0