• 2020-04-01, 14:32
  • 2

Jag har precis gjort chokladbars med jordnötter- dessa smakar precis som snickers, så goda! Många kanske bakar och grejar när man inte kan hittar på så mycket nu. Mitt tips är att göra dessa bars, mindre socker och bättre än godis. Och himmelskt goda.

Det är först en botten gjord av malda cashewnötter och jordnötssmör som man rullar ut som längder och plattar till, sedan en fyllning man lägger över. Ställ i frys 30 minuter. När de stelnat doppar du dem i smält choklad. Jag tog ekologisk 72% och det blev så gott. Vill ni hellre göra godisbars- doppa dem i ljus choklad.

Dela inte längderna förrän du lagt på fyllningen. Blir mer pill att lägga på “en och en. Lägg platsfolie och ställ i frys.

Gör fyllningen- ta två små teskedar till hjälp när du lägger på fyllningen.

Häll i en droppe olja i smälta chokladen så blir den lättare att hantera. Men denna choklad var riktigt bra! God och lättsmält.

Jordnötsbars ca 20 bitar
Botten:
1 dl naturella cashewnötter
0,5 dl jordnötssmör
1,5 msk honung
1/2 tsk vaniljpulver
nypa havssalt

Knåda ihop degen och dela den i 4 delar. Rulla varje del som på bilden och platta till dom något, skär inte längderna i små bitar, det är lättare att lägga på fyllningen på hela längderna. Se bilderna.

Fyllningen:
12 stora färska dadlar, urkärnade  (ta ut dem från kylen så blir det mjukare)
1 msk kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl salta jordnötter
200 gram mörk choklad 70%

Gör så här: 

Kärna ur dadlarna, mixa dem eller skär med kniv och rör tills de blir en smet. Rör ner kokosoljan, vanilj och salt till en slät smet. Grovhacka de salta jordnötterna och vänd ner det i fyllningen. Smakar kola! Inte dadlar.
Lägg på fyllningen på bottnarna, ta hjälp av två teskedar. Lägg på plastfolie och ställ i frys minst 30 minuter.

Ta sedan ur barsen och skär i bitar, ca 3 cm. Smält chokladen i vattenbad och doppa sedan ner de frysta barsen,  en och en med hjälp av två gafflar. Då rinner den smälta chokladen av lätt och du slipper kladd. Låt stå kallt i 10 min, njut sedan av en riktigt god hemmagjord jordnötsbars!

 

2020-04-01 Recept

Kommentarer

Jeanette 1 år sen

Dessa låter goda, gäller bara att inte dra i sig alla på en gång.. jag undrar om du skulle vilja skriva ett inlägg (eller två) om hur du gjorde och tänkte när du la om din kost/hälsa för några år sen. Jag är så imponerad av det du gjort och lyckats hålla kvar det, till skillnad mot alla bantningskurer som funkar snabbt ner och minst lika snabbt upp igen.
Ha en härlig 1 april 🙃

Päivi 1 år sen

Dessa måste jag göra😍 Ser supergoda ut!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg