• 2020-04-01, 09:12
  • 76

Jag har ändrat mig, det är visst dags att få panik! Nu! Därför handlar jag hem en ordentlig proviant innan jag åker till en öde ö. Var den finns tänker jag inte berätta, då följer ni bara efter och sedan är den inte öde längre. Eftersom det är livsfarligt att leva så är det bäst att jag låter bli ett tag.

Jag vet, jag har sagt att vi måste ta det lugnt och lyssna på experterna, men sen kom jag på att jag är ju också expert. På att klippa hår. Och ganska bra på att blogga också, tycker jag. Alltså vet jag som expert minst lika bra som de som är experter på något helt annat och jag känner mig allt lite panikig så, japp, isolering blir det!

Varken Janne eller tjejerna får följa med, de kan ju vara smittobärare. Lucy är okej, hon tar inte så mycket plats och hundar verkar inte kunna bli smittade, men för säkerhets skull rakar jag av henne pälsen. Har en bra maskin som jag rakade frisörkunder med. För att vi ska klara oss tills allting är som vanligt igen har jag precis storhandlat. 50 burkar Bullens Pilsnerkorv, en flaska senap, en flyttkartong med smink och botox och 1.200 rullar toalettpapper blev det. Och en korsordstidning ifall jag får lite tråkigt.

Det blir lite sämre uppdateringar på bloggen, men jag har sett till att kunna skicka brevduvor så på något sätt ska ni nog kunna läsa hur jag har det som Johanna Crusoe på min öde ö. Skulle jag eller Lucy råka äta upp brevduvorna så flyter det säkert i land lite grenar då och då så jag kan skicka röksignaler i stället.

Jag har precis eftersänt min post från och med i dag, den 1 april. 

2020-04-01 Johanna Toftby

Kommentarer

Malin 2 månader sen

LOL, bästa inlägget! Du fick mig att skratta åt skiten! För man måste få skratta, även åt coronan och allt som hör till!

Tack Johanna, du är UNDERBAR! ♥

Margareta 2 månader sen

Etik och moral har länge varit kontroversiella begrepp i Sverige.

Att fela, är i allra högsta grad mänskligt. Men det är stor skillnad mellan att inse att man gör fel – men att sträva efter att göra rätt – och att medvetet sträva efter att få så stora fördelar som möjligt, oavsett om det sker på en annan människas bekostnad.

Många är både skickliga och effektiva ledare, men girigheten har bidragit till att de både har tappat fokus och markkontakt.

Människor med en hög etik och moral är tyvärr en alltför stor bristvara idag.
Ska bristen kunna vändas till ett överskott, måste vi nog våga erkänna att människor med höga etiska och moraliska värderingar är en tillgång och inte en belastning.

Moral präglar livets alla delar och är en tillgång både för individen och för samhället.

Svar på kommentaren:
Stella 2 månader sen

Hur är det med etik och moral om man stalkar bloggare då? Något att sträva efter? Hoppas du får skaka galler, Linda.

Maria 2 månader sen

Margareta eller vad du nu heter…..

jag blir mörkrädd av din skit du skriver. Skäms fan i mig! Följt dina hemska kommentarer i det här inlägget. Vad har du för fel egentigen. Skäms!

[email protected] 2 månader sen

Hej!

Blir det inte lite…. snett när man kopierar in en text som någon annan skrivit , med lite redigering ? Här hade du ju alla möjligheter att uttrycka en egen åsikt, inte en copypastad.

Källa , ursprunglig text : https://www.varldenidag.se/gastkronika/moral/cbbief!Vldn65bYfQ06NzMsIAPw/

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Hahahahaha jag smäller av!

Annalinda 2 månader sen

Linmary: Klockrent att du hittat originaltexten! Måste ju tala om för dig att jag beundrar ditt källkritiska tänk, och nu blev ‘Margaretas’ inlägg ännu, ännu, ännu DUMMARE!

Lotta Strömvall Karlholm 2 månader sen

På vems bekostnad får Johanna fördelar? Hon är influenser och bloggare.Vem är du själv att yra om etik och moral?
För mig framstår du mest som dum i huvudet.
Lägg ned – och avfölj. Det skulle vi alla må bäst av! Inte minst du själv.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Ja alltså Maggan eller vad hon heter kan krypa tillbaka. Otroligt oförskämd och vidrig.
Handlar inte om att jag inte tar kritik för det får jag höra snart efter denna kommentaren.
Det handlar om hyfs.

Margareta 2 månader sen

Moral är :
Etik i praktik.

Svar på kommentaren:
Frida Schneider 2 månader sen

Man ska inte kasta sten i glashus!

M 2 månader sen

Dvs Förhistorien också korrigerad för att vara säljande i en blogg?..

Svar på kommentaren:
Stella 2 månader sen

Hej Linda! Är det inte lite korkat att fortsätta stalka där du sitter och väntar på dom för det?

Miamaria 2 månader sen

Jag har nyligen hittat din blogg och älskar den! Sveriges bästa blogg. Innehåller allt jag gillar att läsa om, dina recept – WOW! fantastiska. Jag har testat flera och måste få tacka dig.
Ditt aprilskämt är klockrent 😂 utan humor försvinner vi i bitterhet! Fy för den tanken.
Tack för en mycket bra blogg ❤

Svar på kommentaren:
Malin 2 månader sen

Instämmer! ♥

Anna 2 månader sen

Som vanligt! Håller du inte med Johanna så blir hon aggressiv eller nedlåtande. Nä, henne ska du stryka medhårs…..🤮

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Kära Anna, ändå måste du in och läsa här varje dag. Välkommen tillbaka!

Marie 2 månader sen

Osmakligt aprilskämt tycker jag 😔

Maria 2 månader sen

Jag gillar ironi och sarkasm, viktigt att skratta även i tuffa tider. Men det kanske räcker att göra narr av att folk bunkrar skithuspapper. Det här känns tanklöst. Min lillasyster har en kronisk sjukdom och får hon corona kommer hon med största sannolikhet inte att överleva. Hon är under 25 och är isolerad sedan en månad tillbaka. Helt själv är hon eftersom vi andra är så otroligt rädda att råka komma dit och smitta henne. Nu förstår jag att du inte tycker det är något att skoja om situationer som dessa, men det är vad många går igenom just nu. Rädslan att helt enkelt råka ta död på en anhörig. Hade du skrivit detta inlägg om någon av dina döttrar levde med lungsjukdom? Att oroa sig för en familjemedlems liv går inte att skoja bort, hur förlösande humor än må vara.

Svar på kommentaren:
Mona 2 månader sen

Maria jag har en nära anhörig som också är svårt sjuk. Men hon skojar hela tiden. Hon skulle inte klara detta annars.

Vi människor fungerar så, man behöver lätta den allvarliga krisen, jag är tacksam för min kära kusin kan skoja och skratta. Hon har även läst detta inlägg, jag skickade det till henne.
Vet du vad jag fick tillbaka.
Asgarv.

Lev livet även om det är tufft.

Sussi 2 månader sen

Maria jag är är så ledsen för din släkting; verkligen.
Jag med KOL riskerar oxå att dö av denna smitta, men…. jag vill leva och ha kul tills dess.
Förstår dina tankar absolut och beklagar.
Jag skulle inte klara min situation utan humor

Maria 2 månader sen

Jättebra att man kan skratta trots livets allvar, jag säger inte att det är fel. Alla hanterar sorg och smärta olika, inget är ju rätt eller fel eller bättre eller sämre. Men man bör också vara ödmjuk inför att många är i hemska situationer just nu och kanske då kan känna att man blir förminskad när man läser sånt här. Som sagt att skämta om att folk bunkrar toapapper är väl harmlöst men jag tolkar det som att man gör narr av det här med att hålla avstånd från andra, men det där avståndet som vår regering gått ut med är för att rädda liv, det ÄR att ta på allvar.

Stina 2 månader sen

I min värld måste man kunna skoja hur illa det än är, livet blir väldigt jobbigt annars. Jag jobbar som sjuksköterska på en avdelning för dem med obotliga sjukdomar. Det är högt till tak när det gäller skämt bland oss i personalen (givetvis inte så patienterna far illa), men vi måste för att orka med ett annars så tungt jobb. Samma gäller corona tycker jag. Man ska ta det på allvar och följa gällande rekommendationer givetvis, men humor är livsviktigt!

Sussi 2 månader sen

Måste säga att jag uppskattar att det skämtas om detta, förhöjer livet. Jag har KOL och har då inget emot att det skämtas om det heller; det gör jag även själv på jobbet t ex. Det förlösande för mej är att även mina kompisar kan skämta om min sjukdom och vi får ett riktigt härligt skratt oss emellan.
Skratt förlänger livet sägs det ju:)

Nej fortsätt med ditt Johanna och berika dagen med skratt, Tack!

Maria 2 månader sen

April April,eller???

Madde 2 månader sen

Underbart aprilskämt, haha tack för dagens skratt!

och nej, jag är inte kränkt. Jobbar i vården, har en nära anhörig som är svårt sjuk i cancer.
Vi skulle gå under om vi inte kunde skratta.

Lena 2 månader sen

Ett glatt skratt förlänger livet

Lena 2 månader sen

Visst måste man få skämta, det tror jag vi behöver. Läste precis att i vissa länder är det förenat med fängelsestraff, dock inte i Sverige.

Maria 2 månader sen

Väldigt fånigt inlägg. Du som superviktig influencer klarar Dig med betalda samarbeten på nätet, men Vi med riktiga företag inom industrin med flertalet anställda går under då allt stänger ned. Extremt onödigt. Vi gråter varje dag då Vi fått säga upp all vår fantastiska personal, företaget blöder och Vi förlorar nog vårt Livsverk. Tanklöst.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Hej Maria! Visa gärna var jag skämtar om företag som går i konkurs, jag måste ha missat att jag själv skrivit det. Men vad menar du med “riktigt företag”? Mitt bolag betalar varken skatt eller moms med Monopolpengar…

Maria 2 månader sen

Ja Du, en dag kanske Du inser vad spridningen av viruset gör för oss företagare. Har aldrig sagt något sådant om att Du skämtar om konkurs för företag, utan påpekade att det var ett dumt inlägg. Ägt vårt företag längre än innan Du lyckades komma fram i tv & lyckas blogga. Snälla dumkalla inte oss som lider. Vad menar Du med Monopolpengar? Känns oerhört barnsligt. Jag betalar 600′ till Skatteverket varje månad. Gör Du? Var lite medmänsklig. Tyckte Du hade en rätt trevlig blogg men förstår nu andra som kommenterar att Du gör lite aggressiva påhopp. Slå mig en pling så kan jag berätta mer hur Vi företagare blöder. Trevlig kväll

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Snälla snälla Maria, jag är också företagare.
Jag skulle aldrig gå in på ditt företag och läxa upp dig om jag inte gillade ditt företag.
Eller skryta över hur mycket jag betalar i skatt för den delen.

Ha en fortsatt fin kväll //

Margareta 2 månader sen

Jag har i 1.5 år försökt analysera vem Johanna Toftby är som person.

Bakom fasaden.
Därav min anledning att läst inlägg.

Jag ställer frågan ånyo:

Om man inte klarar att stå för vem man är på riktigt på utsidan..
Hur kan man då förvänta sig att vinna människors förtroende och respekt?
Hur ska jag kunna tro att förhistoriken beträffande densamma är genuint äkta och sann?

Att den stora massan finner nöje i inlägget denna dag visar enbart på:

Kaka söker maka.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Jag har i 1,5 sekunder försökt analysera vem Margareta är som person.
ett troll. Så. Färdig.

Anette 2 månader sen

Det måste vara jobbigt att i 1.5 år , analyserat vem Johanna är😉

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Typ Anette.Haha, jag orkar inte skratta mer, magen går sönder snart.

Annalinda 2 månader sen

Alltså ‘Margareta*, hur skriver du?? Har du glömt hur man följer skriftspråkets normer och regler för språkriktighet?? Jag har läst ditt inlägg om och om igen, och jag fattar f-n inte vad du skriver. Vad menar du uttryckt på ett sätt som går att förstå!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Tro mig –
Den frågan har jag ställt mig många gånger.

M 2 månader sen

Det betyder kort och gott:

Om inte utsidan tål att granskas utan att först korrigerats för att vara säljande i en blogg.
Hur kan jag då tro på att insidan är äkta genuin och sann?

Har man en nära vän/anhörig som har/haft/gått bort i en svår sjukdom så är det för det första inte lämpligt att publicera det i en blogg och göra pengar av det.
Eller att göra pengar på sitt förlorade barn
Det är simpelt och osmakligt.
Därav är inte Toftby i grunden trovärdig enligt mig.
Vi är alla olika och tänker naturligtvis olika.

Folk förstår inte bättre.

Camilla 2 månader sen

Jösses Maggan, du är verkligen besatt av Johanna! Känns inte riktigt friskt.

Birgitta 2 månader sen

April,april.Vad rolig du är.

Ulrika 2 månader sen

Lite roligt upp i allt elände är väl inte fel…?
Oavsett vad/om/när/hur det skämtas om saker tar ju alltid någon illa upp för att det träffar just den personen på en öm punkt, så klart inte roligt för just den läsaren men tänk på övriga i stället för att kasta en känga till bloggaren direkt!
Jag tror att lite humor i den svåra tid vi befinner oss i kan vara “välbehövlig” men förstår att alla inte är av samma åsikt!
Tackar Johanna för ett ironiskt och kul inlägg! : )

Margareta 2 månader sen

Nu har du visat ditt rätta ansikte.
Idiotiskt.Minst sagt.
Väx upp Toftan.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Tips Maggan- skriv alla dina ord i en och samma kommentar.

Ha en riktigt fin onsdag, solen skiner1

Margareta 2 månader sen

Toppen!
Själv är jag rejält folkskygg nu.Och markerar med blicken i kön om folk kryper upp för nära.
Jag har hållt mig så långt borta från folk som det bara går.Handlar på morgonen.I undantagsfall annan tid…
Tvätta händerna noga med ordentligt med tvål och vatten och halva underarmen.Gör detta direkt efter att du varit ute ur din bostad.Och så klart många ggr perdag.Smörj smörj smörj in händer underarmar.
Vilken blodgrupp har ni?
A sägs bli lättast sjuk av detta.
O sägs få lättare symptom men kan smitta ändå.
Sen har jag nu börjat damma och städa hemma lite ordentligare då virus trivs i dammig miljö.
Där jag bor är rena Solsidan just nu(bland grannarna:D)
Har börjat med online beställning av mat från Maxi.Slipper trängas med människor.Glöm inte att tvätta händerna efter att ni tagit på knappar kortterminaler m m .
Kan avslöja att Försvarsmakten låter INGEN av de som gör militärtjänst få gå utanför kasernsgrindarna.Så är det på alla regementen i hela Sverige.De som är sjuka få ligga isolerade på Kasernshotellet och får åka hem om någon hämtar dem.INGEN VÅGAR KOMMA OCH HÄMTA HEM DEM!
SITT STILL I BÅTEN !
NU HJÄLPS VI ALLA ÅT.

(Åh neeej,nu blev det en inlägg igen<3 )

Agnetha Rydh 2 månader sen

Dagens skratt😂Tack för den❤️

Maria 2 månader sen

Kreativt och roligt, gillar den ironiska kängan! 💞

Anneli 2 månader sen

Det behövs nog lite distans till coronan, åtminstone för en stund! Ingen driver väl med någon…
med tanke på de begränsningar som finns. Så onödigt att bli kränkt av ett aprilskämt…
Vårt lokala bageri har bakat “toapapperstårtor” idag ;)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

VAR hittar man dessa tårtor? Det var kul :)

Anneli 2 månader sen

Ett lokalbageri i Finland,så tyvärr… men kul med ändå. Har inte smakat men
samma princip som princesstårta :)

Maria 2 månader sen

Vet ica maxi har bakat toapapperstårta 😂😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Har de? Måste nästan köpa idag ;)

Angelica 2 månader sen

Finns på Nordpolen i Vara

Maria i Kalmar 2 månader sen

😂 😂 Den var bra 😂 😂

Hur jävligt det än är så måste man kunna skämta ändå. Men det kommer nog en och annan människa som förfasar sig över ditt skämt. Lite synd om dom faktiskt. Livet blir liiite roligare om man ska skratta ibland trots elände.

Ha det bra på öde ön 😂

Sanna 2 månader sen

😜💞April April…Älskar din humor👌🏻

Madde 2 månader sen

Haha.. Blev lite orolig där. Tänkte först att drabbats av den som satte sig på huvudet istället för lungorna:-) Själv ska jag ut och äta lunch och erbjöd mina tjänster till Sahlgrenska. Inser att det blir två månader med mycket jobb.

Mamman 2 månader sen

Så galet roligt detta, 1200 rullar toapapper hahahahaha

Tina 2 månader sen

Så lever jag öde ö med hunden🐾

Sarah 2 månader sen

Tycker inte alls detta är roligt. Min man har KOL, han har ALDRIG rökt.
Om han får Corona så kan han dö av det.
Lätt att driva med oss som måste isolera oss.

Svar på kommentaren:
Marie.K 2 månader sen

Sarah min mamma är svårt sjuk, hon får inte få corona.

Men jag har skrattat mycket åt detta inlägg ändå för Johanna skriver väldigt roligt.

Helt övertygad man behöver skratta. Distans.

Gunilla 2 månader sen

Sarah: Ja jag kan hålla med dig! Det känns inte ok

Kerstin 2 månader sen

Sarah, i dessa tider behöver vi skämta, skratta och lätta upp stämningen. Och inte ta alla chanser vi kan att bli kränkta. Att tänka positivt är inte fel när tider är kaotiska.

Lena 2 månader sen

Helt rätt Kerstin. Johanna driver inte med dom som ÄR SJUKA. Jag älskar när man kan få lov att skratta.

Varför ska man inte kunna göra det. Vi går under av allt elände snart.

Bra där Johanna, många som fick skratta när dom öppnade bloggen idag :)

Lina 2 månader sen

Håller med dig Sarah. Tycker inte det känns rätt att skämta om något så allvarligt, speciellt inte när det är så många som dör i världen. Även om vi behöver skratta i den här svåra situationen vi lever i finns det så mycket annat vi kan skratta åt och skämta om..

Katta 2 månader sen

Och jag som dom flesta skrattar och tycker det är roligt med distans i all skit.

Lättkränkta människor mår sällan bra.

Margareta 2 månader sen

Detta inlägg av Toftby som var menat att vara ironiskt bevisar bara en sak.Hon förstår inte bättre.
Men det har jag anat för väldigt länge sedan.
Ta hand om Er alla där ute.
Tänker främst på alla Er i riskgrupperna.
Stor Kram.

Maggan 2 månader sen

Orkar inte hahahahaha

Marita 2 månader sen

Haha jag döööör du är för rolig 😂 du är bara bäst Johanna ha det så bra på din öde ö 🏝 ❤️

Bea 2 månader sen

Så roligt Johanna, älskar hur du driver med alla som leker experter!

Kul att få skratta lite bland alla deprimerande nyheter.

Maria 2 månader sen

Hahahahaha 🙈😂😂😂😂

Christina 2 månader sen

Aprilapril

Helen 2 månader sen

Haha bra försök 😊kram

Ann Bengtsson 2 månader sen

Haha Lycka till 😉😉

Anonym 2 månader sen

April & den första….

Bra påhitt…🤪🤪🤪

Lotta 2 månader sen

HAHAHA jag skrattar ihjäl mig!!

Anna 2 månader sen

Haha !! Den var bra :-)

Tack för en bra blogg !!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg