• 2020-04-02, 17:50
  • 6

Färsk torsk med skirat smör och riven pepparrot kan vara bland det godaste jag vet. Gillar ni torsk? Färsk fisk är bara hur gott som helst, fräscht och nyttigt. Oj oj vad detta blev gott. Blev sugen att göra igen.

Detta bjöd jag pappa när han var uppe på lunch, kokt potatis som kommer från pappas egen potatisodling, hans potatis är riktigt fina, men annars gillar jag Amandine, heter det så?

Jag skalade färska räkor till, kokade sparris och hade salladslök och rev pepparrot över. Ringla på lite skirat smör- sedan har du en riktigt lyxigt god rätt.

Jag valde lägga på allt på varje tallrik för det blir vackert men man kan förstås ställa fram allt i skålar. Fisk kallnar fort så gör fisken allra sist när potatisen nästan är klar så du kan servera den direkt. Gör en stor salladsskål med grönsaker du har hemma, alltid gott med extra sallad till.

Fina pappa!

Här kommer recept! Kram från blåsigt Göteborg

Färsk torsk i ugn 4 portioner

ca 800 gram färsk torskfilé
ca 900 gram potatis
4 salladslökar
1 knippe färsk sparris
500 gram färska räkor
1 liten knippe färsk dill
1 citron
200 gram smör
smör till formen
riven pepparrot
grönsallad i en skål

Gör så här: 

Skrubba och koka potatisen med saltat vatten. Under tiden- skala färska räkorna, riv pepparrot som du ska strö över fisken när den är klar. Sätt ugnen på 180 grader, smöra en form och lägg torsken där när potatisen inte har långt kvar att koka. Salta och peppra, lägg ett par klickar med smör över fisken. Fisken får inte blir torr, den ska vara ca 54 grader om du har termometer, kör i ugn ca 15 minuter. Då blir den perfekt!

Koka sparrisen med saltat vatten några minuter. De får inte koka länge så de blir mjuka. Skär salladslöken. Smält 200 gram smör i en gryta, smöret får inte brännas. När du känner den nötiga doften är det klart, rör hela tiden.

Skär potatisen och lägg ut på tallriken, lägg den fina torsken över. Lägg på räkorna över fisken och sparrisen, salladslöken. Ringla lite skirat smör över allt, men låt gästerna ta själva om de vill ha mer. Sist en dillkvist, citron och färsk riven pepparrot. Ställ fram pepparroten så de kan riva själva också. Flingssalt är också gott.

Smaklig måltid, bland det bästa jag vet detta!

 

 

 

2020-04-02 Recept

Kommentarer

Jenni 1 år sen

Hej Johanna!
Gjorde din torskrygg i går, följde receptet exakt förutom att vi hade mandelpotatis. En riktig succé, familjen älskade det. Har gjort många av dina recept. Min son (17 år) älskar kanapéerna med bacon, parmesanost och créme fraîches 😀🤗 Tack för en superblogg 💕

Sara 1 år sen

Hej,
Blir en lite dum kommentar till detta inlägg. Men jag hittade din blogg när jag googlade om betablockerare och extraslag vilket jag ju själv har och då framför allt när jag stressar upp mig.

Hur som helst,
Vad tar du för betablockerare?

Hälsningar
Nojjig tjej som är rädd för piller men också för extraslagen(som är ofarliga;))

Elisabeth 1 år sen

Ser fantastiskt gott ut! Måste säga att du är så snygg och fräsch och fin hårfärg, den är väldigt klädsam! Gillar verkligen din blogg – tack för att du hela tiden delar med dig så mycket bra! Trevlig helg!

Lotta Strömvall Karlholm 1 år sen

Låter helt jäkla underbart, det ska jag prova så fort tillfälle bjuds!
Lagar ofta dina recept, lägger gärna ut på insta & fb men är alltid noga med att snabla/hashtaggar till dig då det är dina recept, ursprungligen. Hoppas det är okej att jag publicerar recepten. Ibland är de ju lite modifierade.
Vill oxå passa på att kommentera fröknarna M, Margareta, Maggan mfl inlägg – ungefär som ni skulle vara anonyma på detta forum – GET A LIFE, FUCKFACES. Jävla idiot-as! Patetiska lantiskärringar som sitter å spyr vid tangentbordet på en människans inte känner, fyy. Skämmes ta mig faan! Fattar inte hur du pallar Johanna. Kram på dig. ❤️

Barbro 1 år sen

Färsk fisk i alla former är ju så gott.
Brukar göra en torskgratäng med knaperstekt bacon som tar på när man tar ut den från ugnen o har pressad potatis till.
( vill du ha receptet så kan jag maila över det)-ha en fortsatt bra kväll.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg