ANNONS
Integritet på Tailsweep

Torsk med riven pepparrot och skirat smör

/


Färsk torsk med skirat smör och riven pepparrot kan vara bland det godaste jag vet. Gillar ni torsk? Färsk fisk är bara hur gott som helst, fräscht och nyttigt. Oj oj vad detta blev gott. Blev sugen att göra igen.
Detta bjöd jag pappa när han var uppe på lunch, kokt potatis som kommer från pappas egen potatisodling, hans potatis är riktigt fina, men annars gillar jag Amandine, heter det så?


Jag skalade färska räkor till, kokade sparris och hade salladslök och rev pepparrot över. Ringla på lite skirat smör- sedan har du en riktigt lyxigt god rätt.
Jag valde lägga på allt på varje tallrik för det blir vackert men man kan förstås ställa fram allt i skålar. Fisk kallnar fort så gör fisken allra sist när potatisen nästan är klar så du kan servera den direkt. Gör en stor salladsskål med grönsaker du har hemma, alltid gott med extra sallad till.


Fina pappa!


Här kommer recept! Kram från blåsigt Göteborg
Färsk torsk i ugn 4 portioner
ca 800 gram färsk torskfilé
ca 900 gram potatis
4 salladslökar
1 knippe färsk sparris
500 gram färska räkor
1 liten knippe färsk dill
1 citron
200 gram smör
smör till formen
riven pepparrot
grönsallad i en skål
Gör så här: 
Skrubba och koka potatisen med saltat vatten. Under tiden- skala färska räkorna, riv pepparrot som du ska strö över fisken när den är klar. Sätt ugnen på 180 grader, smöra en form och lägg torsken där när potatisen inte har långt kvar att koka. Salta och peppra, lägg ett par klickar med smör över fisken. Fisken får inte blir torr, den ska vara ca 54 grader om du har termometer, kör i ugn ca 15 minuter. Då blir den perfekt!
Koka sparrisen med saltat vatten några minuter. De får inte koka länge så de blir mjuka. Skär salladslöken. Smält 200 gram smör i en gryta, smöret får inte brännas. När du känner den nötiga doften är det klart, rör hela tiden.


Skär potatisen och lägg ut på tallriken, lägg den fina torsken över. Lägg på räkorna över fisken och sparrisen, salladslöken. Ringla lite skirat smör över allt, men låt gästerna ta själva om de vill ha mer. Sist en dillkvist, citron och färsk riven pepparrot. Ställ fram pepparroten så de kan riva själva också. Flingssalt är också gott.
Smaklig måltid, bland det bästa jag vet detta!


6

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00